13/2/13

Η θεωρία χωρίς πράξη είναι κενή και η πράξης χωρίς θεωρία τυφλή Καντ


Αυτό που έκανε ο κ. υπουργός που έχει ως αποστολή να προστατεύει τον πολίτη  είναι στην κυριολεξία μια τρύπα στο νερό.
Έθεσε σε διαθεσιμότητα τον επικεφαλή αστυνομικό που ήταν υπεύθυνος για τα μέτρα τάξεως στον αγώνα του τελικού κυπέλλου στο μπάσκετ μεταξύ των ομάδων Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού
Με την ενέργεια του αυτή ο κ. Δένδιας μου έδωσε το δικαίωμα να τον χαρακτηρίσω άσχετο από την μια και από την άλλη ότι μοιάζει με τον υπουργό των οικονομικών που προσπαθεί να κλείσει την τρύπα του προϋπολογισμού βάζοντας φόρο στους μισθούς και στις συντάξεις.
Αυτό κάνει και ο κ. υπουργός που δεν βλέπει το πρόβλημα για να το λύσει αλλά πώς να το κουκουλώσει. Και βρήκε ως λύση την τιμωρία του πιο αδύναμου κρίκου που είναι ο αστυνομικός.
Και ας πάρουμε τα γεγονότα που είναι πιο σοβαρά ακόμα και από την αλήθεια. Κάποιοι που είχαν μπει στο γήπεδο με πρόσκληση που σημαίνει ότι διαφέρουν από τους άλλους αφού είναι ξεχωριστοί που τους γνωρίζει η διοίκησης του σωματείου. . Αυτοί λοιπόν οι τζαμπατζήδες άρχισαν τα επεισόδια. Και επομένως η ευθύνη των σωματείων που εδώ είναι οι κορυφαίες μέσα στον Ελλαδικό χώρο είναι τεράστιες. Και είμαστε βέβαιοι ότι δεν θα πάθουν απολύτως τίποτα  γιατί οι πολιτικοί μας φοβούνται το …πολιτικό  κόστος.
Ενώ ο «δυστυχής» αστυνομικός δεν το φοβάται κανένας αφού τον ακολουθεί μόνο η οικογένεια του.

Κύριε υπουργέ

Ο αγώνας διακόπηκε και μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα αφού πρώτα βγάλανε έξω τους φιλάθλους συνεχίστηκε σαν να μη είχε γίνει το παραμικρό Και μάλιστα είχαμε και απονομή και του κυπέλλου.
Και επάνω στα θλιβερά επεισόδια  είχαμε στήσει και …πανηγύρια.
Ενώ έπρεπε κ. υπουργέ με την συνεργασία  του υπουργό του αθλητισμού να διακόψετε τον αγώνα και να περάσετε στον κόσμο το μήνυμα ότι   πάνω απ’ όλα στον αθλητισμό είναι η πειθαρχία και τίποτα άλλο.  Θα μπορούσατε να το κάνετε αυτό και να μηδενίζετε τις δυο ομάδες για όλα αυτά πουν έγιναν . Αλλά αν τα βάλουμε με το Ολυμπιακό ή με τον ΠΑΟ ή και με τους δυο που έχουν το 60% των φιλάθλων στη χώρα μας τότε είμαστε για κλάματα  αφού το πολιτικό κόστος θα είναι τεράστιο. Και οι πολιτικοί μας είναι τόσο ανόητοι που δεν μπορούν να καταλάβουν ότι όποιος  σωστά αντιμετωπίσει όλα αυτά θα κερδίσει όλους αυτούς που πιστεύουν στα νιάτα. Και δυστυχώς  για όλους αυτούς που κάνουν όλα αυτά στα γήπεδα και διώχνουν τους σωστούς φιλάθλους δεν έχουν καμία πρόσβαση αλλά με τις διοικήσεις των σωματείων συνδιοικούνε όταν οι πρόεδροι μαζί τους συσκέπτονται.

Κύριε Υπουργέ

Όλους τους αστυνομικούς και να αποκεφαλίσετε τίποτα δεν θα μπορέσετε τίποτα να λύσετε αφού το πρόβλημα δεν είναι ο αστυνομικός. Αφού ότι και να κάνει θα βρει τον μπελά του.
Και παράδειγμα τρανό είναι οι τελευταίες συλλήψεις που έγιναν  και που αφορούσανε τα παιδιά των βορείων προαστίων  που γνωρίζουν από όπλα καλύτερα και από τους αστυνομικούς Αλλά ήρθε ο κ. Ρουπακιώτης ο Υπουργός της Δικαιοσύνης και τους κάλυψε πλήρως δηλώνοντας ότι « …όταν πας να πιάσεις ληστές δεν κρατάς στα χέρια σου λουλούδια»  Ενώ εσείς πήρατε κεφάλια

Κύριε υπουργέ

Μόνο οι διοικήσεις θα μπορέσουν να τακτοποιήσουν όλα αυτά τα θέματα. Αλλά δεν θέλουν γιατί πιστεύουν ότι έχουν δύναμη και επηρεάζουν καταστάσεις.
Και αυτοί όπως και εσείς κ. υπουργέ είσαστε τελείως άσχετοι.
Και η πολιτεία χάνει το κύρος της αλλά και οι σύλλογοι από τα επεισόδια πληρώνουν πρόστιμα και μάλιστα τσουχτερά.
Αυτή είναι η κατάστασης στον αθλητισμό και τίποτα δεν θα γίνει με τις επιλεκτικές συλλήψεις.  
Και όπως υποστηρίζει ο συγγραφέας  IRVING KRISTOL « …η δημοκρατία δεν εγγυάται την ισοτήτων των συνθηκών αλλά την ισότητα των ευκαιριών»  Εδώ εσείς κ. υπουργέ δεν υλοποιήσατε τα λόγια του συγγραφέα. Αντιθέτως αδικήσατε τους αστυνομικούς υπαλλήλους.