26/2/13

Η επανάστασης της τηλεόρασης άρχισε από το Λουτράκι…


Η γνώση μας δεν μπορεί να είναι παρά
περιορισμένη αλλά η άγνοια μας άπειρη
                                           SER KARL POPPER

Γράφει ο αθλητικός δημοσιογράφος της Πρωινής :


«…Στο Βίντεο φαίνεται ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση οφσάιντ και δικαιώνει τον Κωνσταντόπουλο.»

Σχολιασμός Νικηφόρου

Αυτά γράφει ο αθλητικός συντάκτης της εφημερίδας  Πρωινή για την επίτευξη του πρώτου τέρματος της ομάδας της Κλένιας στον αγώνα που έγινε στο Θώδειο στάδιο μεταξύ των ομάδων Ολυμπιακού Λουτρακίου και Κλένιας. Αυτό αποτελεί επανάσταση στην κυριολεξία  στα μέσα μετάδοσης ενός αγώνα γιατί με μια κάμερα που βρίσκεται στο κέντρο του γηπέδου θα μπορούμε να αποδείξουμε ότι κάποιος παίκτης βρίσκεται σε θέση κανονική. Και μάλιστα όταν την κάμερα την χρησιμοποιεί όπως αποδεικνύεται από την μετάδοση  χειριστής που δεν γνωρίζει πολλά από την μετάδοση ενός παιχνιδιού. Αλλά όμως μπορεί ο κ. αθλητικός δημοσιογράφος να μας το αποδείξει αυτό στην πράξη.
Αλλά πως θα μπορεί να γίνει αυτό αφού δεν υπάρχει αργό γύρισμα και ούτε κάμερα που να ελέγχει την εστία του Ολυμπιακού.
Ομολογώ ότι θα έχουμε παγκόσμιο φαινόμενο που με μια κάμερα και πιάνουμε τα οφσάιντ αλλά όχι τα χέρια.
Γράφει ο αθλητικός δημοσιογράφος της Πρωινής :
 « Το 1-0 όμως έμελλε να είναι η επίμαχη φάση αφού οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για οφσάιντ και χέρι του σκόρερ. Η εκτίμησης μας είναι ότι με την μπάλα του Μπαστούνη(;)  προς τον σκόρερ και από το κέντρο που βρισκόμασταν ο αμυντικός των γηπεδούχων ( Κλεπετσάνης) γλιστρά πέφτει κάτω ο Ζήσης παίρνει από κανονική θέση την μπάλα ( από την θέση μας δεν φαίνεται αν βρίσκει το χέρι του ) και σκοράρει.»

Σχολιασμός Νικηφόρου

Γνωρίζουμε την θέση του αθλητικού δημοσιογράφου που ήταν κοντά στην κάμερα. Και που είδε ότι ο σκόρερ ήταν σε κανονική θέση ( αν και βρισκότανε στο κέντρο) αλλά δεν μπόρεσε να διακρίνει αν την πήρε με το χέρι την μπάλα Να είμαστε και με τον χωροφύλακα ( ένωσης που έχει και την διαιτησία) και πάλι με το χωροφύλακα πάει πολύ .
Αλλά όμως με το ποδόσφαιρο ποιος θα είναι; Με τον παράγοντα που ματώνει ποιος θα είναι; Με την Μαρία Μίχα που πληρώνει από το μισθό της τα έξοδα του Ολυμπιακού ποιος θα την διαβεβαιώσει ότι οι θυσίες της δεν πάνε  χαμένες. Δεν απαιτούμε αντικειμενικότητα αλλά όχι και κατακρεούργηση της αλήθειας; 

Γράφει ο αθλητικός δημοσιογράφος της Πρωινής :
ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ : Αν εξαιρέσουμε την φάση στο 49 που γράψαμε πιο πάνω του Π. Κακριδή και των βοηθών του Παπανικολάου Κωνσταντόπουλου  δεν είχαν την δύσκολη φάση στην οποία δικαιώθηκαν. Απλά έκαναν λάθη που δεν επηρέασαν το αποτέλεσμα. ενώ στην φάση του Μπεκάι στο 32 που οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι δεν έχουμε άποψη αφού η απόσταση που ήμασταν ήταν πολύ μεγάλη. Μόνο οι πρωταγωνιστές ξέρουν αν ήταν ή όχι.»

Σχολιασμός Νικηφόρου

Τον επόπτη Κωνσταντόπουλου για το Οφσάιντ τον δικαίωσε ο αθλητικός δημοσιογράφος με την βοήθεια του βίντεο και γελά με αυτά που γράφονται και το παρδαλό κατσίκι όπως με κάθε λεπτομέρεια γράφω στην αρχή.
Πρώτη φορά είδα να μπαίνει φίλαθλος μέσα στον αγωνιστικό χώρο και να ορμά προς το μέρος του επόπτη και ο διαιτητής να μη κάνει διακοπή του παιχνιδιού όπως ο κανονισμός ορίζει. Πρώτη φορά άκουσα αν και βρισκόμουνα σε απόσταση να βρίζεται ο διαιτητής και ο επόπτης και όλοι να κάνουν τον κουφό.
Και το σπουδαιότερο απ’ όλα ο κ. Γκρούτσης ο υφιστάμενος του παράγοντα κ. Πετροπούλου αναγκάστηκε και έφυγε από εκεί που καθότανε γιατί δεν τον έβριζαν οι φίλαθλοι αλλά και οι παίκτες.
Και όλα αυτά δεν τα είδε ο αθλητικός δημοσιογράφος  που όλα τα άλλα με κάθε λεπτομέρεια έγγραψε. .
Είπαμε να προστατέψουμε την ένωση αλλά όχι σε βάρος της ενημέρωσης.

Επίλογος

Ο  Άγγλος συγγραφέας SAMUEL JONSON υποστηρίζει ότι
« …ακεραιότητα χωρίς γνώση είναι αδύναμη και άχρηστη.
Γνώση χωρίς ακεραιότητα είναι επικίνδυνη και φριχτή»