24/2/13

Οι αποδοκιμασίες των φιλάθλων αλλά και των παικτών ανάγκασαν τον Δημήτρη Γκρούτση να φύγει από το γήπεδο…


Πήγα να παρακολουθήσω τον αγώνα του ΠΑΣ Κλένια με τον Ολυμπιακό Λουτρακίου που γινότανε στο Θώδειο στάδιο.
Πρέπει να σας ομολογήσω ότι εκεί με οδήγησαν δυο παράγοντες.
Ο διαιτητής Παναγιώτης  Κακριδής και ο έγγονος μου Γιώργος Σκούρτης.
Και οι δυο με δικαίωσαν πλήρως Ο Σκούρτης ήταν ο καλύτερος παίκτης του αγώνα και ο κ. Κακριδής ο συνηθισμένος αρνητικός παράγοντας του αγώνα .
Δεν μπορώ να καταλάβω πως είναι δυνατόν να επιμένουν οι αρμόδιοι στις ικανότητες του Παναγιώτη που τινάζουν στον αέρα κάθε ποδοσφαιρική συνάντηση.
Το παιδί δεν έχει την προσωπικότητα να διευθύνει αγώνες ούτε καν σχολικούς. Τα ίδια υποστηρίζαμε και για τον Μιχάλη Καρσιώτη και είχαμε βρει τον μπελά μας από τον κ. Γκρούτση.
Με αποτέλεσμα μόνος του να εγκαταλείψει το ρόλο του διαιτητή και να περιοριστεί στη θέση του συνεργάτη που εκεί τα πάει περίφημα. Αλλά έρχεται στην Κορινθία και τον ορίζουν διαιτητή τα κάνει μούσκεμα και έτσι προσπαθεί να δικαιολογηθεί ο Μέντορας του που είναι ο κ. Δημήτρης. που άλλος στη θέση του μετά το χθεσινό πατατράκ που έπαθε δεν θα περνούσε έξω από ποδοσφαιρικό γήπεδο.  
Μα τον αγώνα  Ολυμπιακού  Λουτρακίου και Κλένιας τον παρακολούθησε και ο Δημήτρης Γκρούτσης με την ιδιότητα του παρατηρητή της διαιτησίας.  Αν και πολλές φορές είχα γράψει αλλά και πει ότι δεν συμβαδίζει η ιδιότητα του μέλους της Κ Ε Δ με αυτή του παρατηρητή. Γιατί το γιούχα των φιλάθλων που ανάγκασε το μέλος του οργάνου  της διαιτησίας να φύγει από το γήπεδο είναι παράβαση του άρθρου   25 του πειθαρχικού κώδικα της Ε Π Ο. που αναφέρεται στη  δυσφήμιση ποδοσφαιρικών αρχών και οργάνων.  Τώρα είναι υποχρεωμένος ο κ. Γκρούτσης να κάνει έκθεση και να αναφέρει όλα αυτά που του είπανε σε άπταιστο Γαλλική  σε βάρος του και είμαι βέβαιος ότι θα κοκκινίσει και το χαρτί της έκθεσης του αν τα γράψει όχι όλα αλλά τα μισά. . Όλα αυτά δεν θα τον εμποδίσουν και έτσι θα πάει να βαθμολογήσει τον διαιτητή του αγώνα Ολυμπιακού Πειραιά και Άρη όπως έκανε και με τον διαιτητή του αγώνα Ολυμπιακού Λουτρακίου και Κλένιας.
Βέβαια ο κ. άρχοντας του αγώνα ήταν για κλάματα αλλά μαζί με αυτόν και οι δυο επόπτες Παπανικολάου και Κωνσταντόπουλος που είναι και συνεργάτες των διαιτητών που σφυρίζουν αγώνες πρωταθλήματος Β εθνικής κατηγορίας.

Επόπτης Παπανικολάου

Δεν είναι η πρώτη φορά που υποστηρίζω ότι ο Παπανικολάου αγνοεί παντελώς το οφσάιτ και σε όποιο αγώνα έτυχε να τον παρακολουθήσω κακοποιεί το κεφάλαιο του κανονισμού που αναφέρεται στο οφσάιτ. Ίσως αυτό να το έχουν διαπιστώσει και οι βαθμολογητές του και για τον λόγο αυτό  τον έχουν ορίσει μόνο σε έναν αγώνα της Β εθνικής κατηγορίας. (Ν Θρασύβουλος – Νίκη Βόλου )
Στο δεύτερο ημιχρόνιο έκοψε τρεις φορές την ομάδα του Ολυμπιακού βλέποντας μόνο αυτός τον παίκτη που ήταν σε θέση αντικανονική.

Επόπτης Κωνσταντόπουλος

Αλλά και ο Κωνσταντόπουλος άφησε έναν παίκτη της Κλένιας από καταφανέστατη θέση οφσάιτ να πετύχει το πρώτο τέρμα η ομάδα του χωριού μου. Μετά προσπάθησε το σφάλμα του να το διορθώσει και έτσι αδικούσε την ομάδα της Κλένιας.
Και δεν έχει καμία δικαιολογία για το εγκληματικό του λάθος αφού έχει οριστεί ως συνεργάτης του διαιτητή σε πέντε παιχνίδια της Β εθνικής κατηγορίας.

Διαιτητής Π. Κακριδής

Ο διαιτητής όπως ήταν βέβαιο τα έκανε τουρλουμπούκι και δεν είναι η πρώτη φορά. Δεν έδωσε ένα πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού αλλά άφησε κάποιους ποδοσφαιριστές της ομάδας του Λουτρακίου που είχαν και σωματική διάπλαση παλαιστή και όχι ποδοσφαιριστή να δείξουν τις ικανότητες των ως προς τα χτυπήματα  της ελεύθερης πάλης.
Επίσης άφησε τους παίκτες του Ολυμπιακού ελεύθερα να τον βρίζουν και αυτόν και τους συνεργάτες του . Και τον Δημήτρη Γκρούτση την ώρα που έφευγε από την καινούργια εξέδρα του Θώδειου οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού τον αποχαιρετούσανε με πολλά Γαλλικά. Ένας διαιτητής με προσωπικότητα θα μπορούσε να διαλύσει τον Ολυμπιακό. Αλλά με τι ανάστημα όταν δεν του δίνεις ένα καταφανέστατο πέναλτι και καταδικάζεις μια ομάδα με ένα αντικανονικό τέρμα άντε να βρεις το κουράγιο και να επιβληθείς.
Καληνύχτα Κορινθιακό ποδόσφαιρο..

Για γέλια και για κλάματα

Μπαίνω στο γήπεδο για να παρακολουθήσω τον αγώνα Ολυμπιακού – Κλένιας και μου δίνουν οι αρμόδιοι ένα χαρτάκι κόκκινο 5Χ7 και επάνω έγγραφε ανορθόγραφα  ΕΙΣΗΤΗΡΙΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ Α ΤΟΠΙΚΟ  Τιμή 5 ευρώ   
Και έναν αριθμό  000262 που σημαίνει ότι πριν από εμένα είχαν μπει 261 φίλαθλοι - θεατές.  Όταν μπήκα στο  γήπεδο τρεις  παρά δέκα οι φίλαθλοι δεν ήταν πάνω από εξήντα . Και ρωτώ αυτός ο αριθμός τι συμβολίζει . Γιατί δεν είναι δυνατόν να έχεις αυτό το δικαιολογητικό ως επίσημο για την είσπραξη αφού σε εκθέτει ανεπανόρθωτα.

Ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού Λουτρακίου θέλησε να μάθει από τα χείλη του κ. Γκρούτση αν ήταν η φάσης που έγινε μπροστά στην εστία της Κλένιας πέναλτι. Και ο αθεόφοβος είπε ότι δεν έχει άποψη γιατί όταν έγινε η φάσης  αυτός ερχότανε. Κρίμα Δημητράκη  γιατί όταν έγινε η φάσης του πέναλτι ήσουνα στη θέση σου και είχες άποψη. Το να φοβάσαι  να πεις την αλήθεια  και βρίσκεις δικαιολογίες που σε εκθέτουν δεν είναι και ότι το καλύτερο. Μα έχετε μάθει να λέτε ότι θέλετε και οι «παράγοντες»  να δέχονται τις ανακρίβειες σας.


Όταν τελείωσε ο αγώνας ο κ. αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού απευθυνόμενος προς εμένα  μου είπε «τα βλέπετε αυτά κ. δημοσιογράφε;»
Και του απάντησα ότι εγώ χωρίς να είμαι επαγγελματίας δημοσιογράφος τα έχω όλα αυτά γράψει και τα έχω πει. Ενώ εσύ παρουσίασες από τον ραδιοφωνικό σου σταθμό τον κ. Τσιχριτζή ως αναμορφωτή του Κορινθιακού ποδοσφαίρου.
Επομένως τώρα δεν έχεις το δικαίωμα να τον κρίνεις αφού έχεις παραδεχτεί το έργο του.