25/2/13

Καταργήθηκε το πρωτάθλημα της πλάκας ( Δ κατηγορίας) για να γελοιοποιηθεί το πρωτάθλημα της Γ κατηγορίας

Παρακαλώ ας διαβάσουμε μαζί την ανακοίνωση της ΕΠΟ για να βγάλουμε μαζί τα συμπεράσματα μας.
«…η Γ’ και Δ’ εθνική ενοποιούνται και στη νέα κατηγορία θα συμμετάσχουν 96 ομάδες (66 από τη Δ’, 14 από ΕΠΣ, 2 που θα υποβιβαστούν από τη Β’ και
14 από τη Γ’).»
Και αυτό δεν έγινε τυχαία αλλά μετά από σχετική συμφωνία για την αναδιάρθρωση των κατηγοριών που είχε
δημοσιοποιηθεί μετά τη συνάντηση του Γιώργου Σαρρή προέδρου της Ε Π Ο με τον Γιάννη Ιωαννίδη υπουργό αθλητισμού.
Βέβαια ο κ. υπουργός δικαιολογείται γιατί είναι άνθρωπος του Μπάσκετ . Αλλά όμως θα μου πείτε και ο κ. Σαρρής ως πρόεδρος της ένωσης ποδοσφαιρικών σωματείων Χίου δεν μπορεί να γνωρίζει από ποδόσφαιρο αφού στο νησί του το άθλημα αυτό βρίσκεται σε νηπιακή ηλικία.
Και ερχόμαστε τώρα στην αναδιοργάνωση που είναι για πολύ γέλιο.` Επειδή δεν μπορούσε να κρατηθεί το αίσχος της Δ κατηγορίας την διέλυσαν και φτιάξανε και πάλι έναν γίγαντα που είναι το πρωτάθλημα της Γ κατηγορίας. Που θα αποτελείται από 96 σωματεία που σημαίνει ότι άλλαξε ο Μανωλιός και φόρεσε τα ίδια ρούχα όχι διαφορετικά αλλά ακριβώς τα ίδια.
Είχαμε τώρα 102 σωματεία τα οποία έγιναν 96 και λέμε να μη στάξει η ουρά του γαϊδάρου. Γιατί αυτός ο υδροκέφαλος οργανισμός που κατασκευάζεται τι διαφέρει από τον άλλο που διαλύθηκε; Απολύτως τίποτα. Το μόνο που θα έχουμε μεγαλύτερες αμοιβές των διαιτητών. Που σημαίνει ότι το πρωτάθλημα της Γ κατηγορίας θα έχουμε περισσότερα έξοδα.
Και τίποτα άλλο. Στο πρωτάθλημα της πλάκας που είναι αυτό της Δ κατηγορίας είχαμε ικανοποίηση των ενώσεων από την μια ( αφού θα έχουν ομάδες εκ των νομών των και κάτι τρέχει στα γύφτικα) και από την άλλη τους διάφορους διαιτητές τύπου Παναγιώτη Κακριδή που ενώ δεν μπορούν να σφυρίξουν ούτε σχολικούς αγώνες τους προωθούν για να πάνε ψηλά και να έχουμε την ελληνική διαιτησία στην σημερινή μορφή.
Γιατί σε κανένα μέρος του κόσμου δεν υπάρχουν πρωταθλήματα με ενενήντα έξη ( 96) ομάδες και οι οργανωτές να θεωρούν εαυτούς των ότι έκαναν πτάξεις που προάγουν το άθλημα. Αν αυτό λέγεται πρόοδος τότε δικαιολογημένα έχουμε φτάσει στην σημερινή τραγική κατάσταση