18/6/13

Σε κάθε επαφή με τους άλλους είμαστε όλοι ταυτόχρονα δάσκαλοι και μαθητές

ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ: ΜΕ ΤΟΝ Π. ΠΑΥΛΟΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ Κ. ΛΟΓΟΘΕΤΗ ΠΙΣΩ


Η Δημοτική Ανανεωτική Παρέμβαση Πολιτών δεν συμμετέχει σε παιχνίδια πολιτικού παρασκηνίου και συναλλαγής, όπως αυτά που έγιναν για το Λιμενικό Ταμείο Λουτρακίου...
Αποτελεί συνειδητή μας επιλογή, που την αποδείξαμε για άλλη μία φορά, να απέχουμε από τα παιχνίδια των διαφόρων παραγόντων που γίνονται πίσω από τις κουΐντες του Δημοτικού Συμβουλίου. Οι θέσεις εξουσίας που προέρχονται από το παρασκήνιο και δεν έχουν την λαϊκή αποδοχή, διαφθείρουν. Και δεν μας αφορούν. Όπως δεν αφορούν τους συμπολίτες μας.
Έγκαιρα είχαμε αποκαλύψει τον πολιτικό συνεταιρισμό Λογοθέτη – Παύλου.
Έγκαιρα είχαμε επισημάνει τον πολιτικό καιροσκοπισμό της «συγκυβέρνησης» Λογοθέτη –Παύλου.
Έγκαιρα είχαμε προειδοποιήσει για τα αποτελέσματα που θα είχε αυτή η παρασκηνιακή σύμπραξη, ειδικά σε μία δύσκολη οικονομική περίοδο για την χώρα μας. Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε.
Όσα έγιναν με το Λιμενικό Ταμείο είναι ένα από τα πρώτα επεισόδια του έργου που παίζεται στις πλάτες των συμπολιτών μας: παρασκήνιο, αδιαφάνεια, προσωπικές συμφωνίες, μοίρασμα θέσεων εξουσίας. Οι δύο «συνεταίροι» του Δήμου έχουν δεσμευθεί να προχωρήσουν μαζί. Με όποιο τρόπο. Με όποιο κόστος.
Παραμένουμε σταθεροί στην άποψή μας ότι ο Δήμος χρειάζεται σχέδιο, οργάνωση, ανιδιοτέλεια και εργατικότητα. Πάνω σ’ αυτό το σχέδιο – που η Δημοτική Αρχή Λογοθέτη δεν διέθετε, δεν διαθέτει και δεν θα αποκτήσει ποτέ – πρέπει να συνεργαστούν οι πολίτες πάνω από Δημοτικές Παρατάξεις και πέρα από κόμματα. Γι’ αυτό το σχέδιο η Δημοτική Ανανεωτική Παρέμβαση Πολιτών συνεργάζεται και θα συνεργαστεί με όλους τους συμπολίτες και όλες τις υγιείς κοινωνικές δυνάμεις του τόπου μας

Η Δημοτική Ανανεωτική Παρέμβαση Πολιτών




ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Λουτράκι 17/6/2013



Η κ. ΚΟΥΤΜΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ
ΟΛΗ ΑΥΤΗ Η ΕΞΟΥΣΙΑ!

Με αφορμή την αποδοχή της πρότασης του Δημάρχου για ανάληψη της προεδρίας του νεοσύστατου Δημοτικού λιμενικού ταμείου από την έμπειρη δικηγόρο και μέλους του συνδυασμού μας κ. Εβίτας Κούτμου για να φέρει εις πέρας το δύσκολο έργο της οργάνωσης και της λειτουργίας του,
Ο κ. Γκιώνης ανακάλυψε την διαπλοκή!!!.
Έσπευσε να μας καταγγείλει για «παρασκηνιακές συμφωνίες», για «πολιτικό συνεταιρισμό» και «θέσεις εξουσίας», μετά από «συναλλαγή» και ας μην έμαθε ούτε στο τελευταίο Δημ. Συμβούλιο τι σημαίνει η λέξη αυτή. Αδυνατεί να αντιληφθεί, για μία ακόμα φορά, ότι δεν βοηθούμε τον Κ. Λογοθέτη αλλά τον τόπο, ως έχουμε καθήκον και όπως όλοι δώσαμε όρκο στο ξεκίνημα της Δημοτικής θητείας.
Αδυνατεί να αντιληφθεί ότι το Δημοτικό συμφέρον είναι πιο πάνω από το παραταξιακό. Αδυνατεί να αντιληφθεί ότι ναι στα καθήκοντα μας είναι ο έλεγχος των πράξεων της πλειοψηφίας, που συνεχώς εξασκούμε, και που γίνεται αυστηρότερος, αναλόγως της θεματολογίας, όπως μπορεί κάποιος να διαπιστώσει από τα πρακτικά αλλά, Αδυνατεί να αντιληφθεί το σημείο, που όταν «ο τόπος πονάει» και μας ζητηθεί, οφείλουμε να «βάζουμε πλάτη» και να μη του δώσουμε και εμείς άλλη μια να πέσει στον γκρεμό για να ικανοποιήσουμε το σκοπό μας.
Αδυνατεί να αντιληφθεί, κυρίως, ότι μόνο αυτός δεν πρέπει να μας καταγγέλλει, γιατί η σημερινή «κατάντια» είναι κύρια δικό του οικονομικό δημιούργημα και κατά δεύτερο λόγο του Κ. Λογοθέτη, που δεν μπόρεσε να διαχειριστεί αποτελεσματικά το χάος που παρέλαβε.
Αδυνατεί τέλος να αντιληφθεί, ότι αν υπήρχε πολιτικός συνεταιρισμός και διοικούσαμε, δεν θα ήταν ο τόπος σε αυτή την τραγική θέση, με δεδομένα τα δείγματα από την 12ετη θητεία μας.
«Γαία πυρί μειχθήτω» λοιπόν για τον Γ. Γκιώνη, μπροστά στον αυτοσκοπό κατάκτησης της εξουσίας, στις σε λιγότερο από ένα χρόνο Δημοτικές εκλογές. Τώρα αναζητά την ένταση. Προσπαθεί, να επωμίσει τα όποια λάθη της Δημοτικής Αρχής και σε εμάς. Γι’ αυτό ρίχνει το γάντι για δεύτερη φορά, με την ανακοίνωση του στα ΜΜΕ, μετά την πρόκληση του στο Δημοτικό Συμβούλιο, αποσύροντας πρακτικά, την προ δυόμισι ετών παράκληση του για ηρεμία την οποία υποσχεθήκαμε και τηρήσαμε απαρέγκλιτα. 
Αναφορές όμως, από αυτούς που «χαντάκωσαν» τον τόπο με τις άφρονες αποφάσεις τους, υποθήκευσαν το μέλλον του Δήμου και έσπασαν κάθε ρεκόρ πιο σύντομης παραμονής σε θέσεις ευθύνης δεν έχουν σοβαρότητα.

Δήθεν καταγγελίες από αυτούς που «ήρθαν στην εξουσία» το 2006 με υπόγειες συμφωνίες και κατηγορήθηκαν από τους ίδιους τους Αντιδημάρχους τους, ότι η πολιτική τους υπαγορεύεται από εξωθεσμικά κέντρα και ότι έχουν συστήσει «κονκλάβια βυζαντινής κοπής» δεν μας αγγίζουν.
Συστάσεις δε, από όσους χαρακτηρίστηκαν οριστικά και τελεσίδικα ως «υποτελείς», στη συνείδηση του κόσμου δεν δεχόμαστε.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗ

Π. Παύλου



Σχολιασμός Νικηφόρου.

Χωρίς να γνωρίζω την σκέψη του κ. Λογοθέτη για την τοποθέτηση της κ. Κούτμου στην θέση της προέδρου του λιμενικού ταμείου είχα υποστηρίξει από αυτό το μετερίζι της πληροφόρησης
«Δεν είναι η πρώτη φορά που το γράφω ότι έχω εντυπωσιαστεί με την παρουσία της κ. Εβίτας Κούτμου μέσα στο δημοτικό συμβούλιο. Και έχω απογοητευτεί γιατί θέλω κάπου να την πιάσω για να της ασκήσω κάποιας κριτικής αλλά δεν μου δίνει την ελάχιστη ευκαιρία Η κυρία Κούτμου έρχεται στα συμβούλια προετοιμασμένη και δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά γιατί φέρει ιστορικό όνομα της Εβίτας»
Και για τον Γιώργο Γκιώνη : "…ο κ. Γιώργος Γκιώνης που νομίζει ότι έχει το δικαίωμα να μειώνει τον εκλεγέντα με δημοκρατικές διαδικασίες Δήμαρχο μου.
Που αν και δεν τον ψήφισα είμαι υποχρεωμένος να το σέβομαι αν θεωρώ τον εαυτό μου δημοκράτη.Κύριε Γκιώνη τον να αποκαλείτε τον κ. Λογοθέτη δέκα φορές ψεύτη επιτυγχάνετε να αποκτήσει την συμπάθεια ακόμα και των αντιπάλων του.
Το επαναλαμβάνετε συνεχώς το είσαι ψεύτης μήπως για να το πιστέψετε και εσείς; Και δεν δικαιολογήστε γιατί χρηματίσατε τέσσερα χρόνια δήμαρχος και αυτόν τον χαρακτηρισμό τον είχατε ακούσει και εσείς και ορισμένοι συνεργάτες σας πολλές φορές από κάποιον δημοσιογράφο που είναι σήμερα φίλος σας»
Ομολογώ ότι ο παλιός  Γιώργος Γκιώνηςμε το σημερινό δεν έχει καμία σχέση  

Και ερχόμαστε στον τίτλο του άρθρου του κ. Γκιώνη «ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ: ΜΕ ΤΟΝ Π. ΠΑΥΛΟΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ Κ. ΛΟΓΟΘΕΤΗ ΠΙΣΩ»
Και η συνηθισμένη έκφρασης του Πανούλη Ηλιακόπουλου «…Ποιός είναι ο επόμενος δημοτικός σύμβουλος από το μεταλλαγμένο συνδυασμό «Με τους Συγγενείς, με τους Φίλους, με τα Συμφέροντα Μπροστά και οι Πολίτες Πίσω»
Ποτέ δεν περίμενα κ. Γκιώνη ότι θα γινόσουν ένας αντιγραφέας του ανθρώπου που σ' όλη την διάρκεια της θητείας σου στη θέση του πρώτου πολίτη του Δήμου μας σου έκανε πόλεμο σκληρό και με στοιχεία που δεν υπηρετούσαν την αλήθεια  Και εσύ μπορεί να τον συγχώρεσες για τον εαυτό σου που έχεις αυτό το δικαίωμα 
Αλλά όμως μείωσε  και συνεργάτες σου που ήταν πιστοί σου και αυτό δεν επιτρέπεται να το ξεχνάς. 

Και ας έρθουμε στην κ. Εβίτα Κούτμου.
Και ας την κοιτάξουμε αμερόληπτα όπως κάνω εγώ όταν κρίνω τους ανθρώπους. Έχει τα προσόντα για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στα νέα της καθήκοντα; Από την αντίδραση σου φανερώνεις ότι θα διακριθεί και επομένως θα φέρει πόντους στην Αδέσμευτη Δημοτική κίνηση. Ενώ αν ήταν ανίκανη θα δυσφημούσε την κίνηση αυτή.
Δυστυχώς Γιώργο Γκιώνη οι παρέες που κάνεις τώρα τελευταία κατόρθωσαν να σ' αλλάξουν και να φτάσεις στο σημείο να τους αντιγράφεις παντού και αυτό θα σε στοιχίσει. 
Για το καλό του τόπου άφησε ήσυχη την κ. Κούτμου και κάθε κ. Κούτμου γιατί έχουν κάθε δικαίωμα να δείξουν τις ικανότητες των. Και να τους κρίνουμε όχι τι θα κάνουν αλλά αυτό που θα κάνουν. 
Για το δικό σου καλό να μελετήσεις την παράγραφο του άρθρου του κ. Παύλου « …Δήθεν καταγγελίες από αυτούς που «ήρθαν στην εξουσία» το 2006 με υπόγειες συμφωνίες και κατηγορήθηκαν από τους ίδιους τους Αντιδημάρχους τους, ότι η πολιτική τους υπαγορεύεται από εξωθεσμικά κέντρα και ότι έχουν συστήσει «κονκλάβια βυζαντινής κοπής» δεν μας αγγίζουν»
Και πίστεψε στα λόγια εν ανθρώπου που διαφέρει από εμάς 
«Κάθε φορά που εισπράττεις μίσος στέλνε αγάπη Τότε αυτό που θα επιστρέψει σε σένα θα είναι αγάπη. Και εσύ θα λυτρωθείς»

Αν αυτά τα διδάξεις και στους καινούργιους σου φίλους θα ηρεμήσουν και αυτοί και μαζί τους ο δήμος Λουτρακίου Αγίων Θεοδώρων που έχει ανάγκη από ηρεμία και ικανούς πολίτες που θα διοικήσουν και το έργο τους να κρίνουμε