8/6/13

Φώτης Νικολακόπουλος Δεν σεβάστηκε την εκκλησία γιατί να σεβαστεί την κ. Φαρμάκη

Το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου του 2011 όταν οι εκκλησίες πάνε να μαζέψουν τους πιστούς  ο κ. Νικολακόπουλος χτυπά αλύπητα

Διαβάζω στο μπλοκ του «…Δεχτήκαμε πολλά μηνύματα αναγνωστών μας οι οποίοι μας ανέφεραν κάτι το οποίο θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν έχει δόση αλήθειας! Ότι από την Μητρόπολη Κορίνθου μοιράζονται στις ενορίες του νομού διάφορα ημερολόγια- κουπόνια κτλ, απαιτώντας μάλιστα από τους υπευθύνους (της εκάστοτε ενορίας) να τους προπληρώσουν αυτά τα ημερολόγια- κουπόνια (ανεξάρτητα αν αυτά πουληθούν ή όχι)!!!!»

Ο Κομφούκιος είπε: Η ειλικρίνεια και η αλήθεια είναι τα θεμέλια της αρετής…
Λαός απληροφόρητος είναι επικίνδυνος ενός λαός πληροφορημένος πολύτιμος.
Και έρχεται και πάλι ο Κομφούκιος να μας πει « …όποιος είναι πραγματικά καλός ποτέ δεν είναι ευτυχισμένος Όποιος είναι πραγματικά σοφός ποτέ δεν αμφιβάλει και όποιος είναι πραγματικά γενναίος ποτέ δεν φοβάται.»
Εμείς αυτά υπηρετούμε και για τον λόγο αυτόν είμαστε με τον Μητροπολίτη Διονύσιο γιατί πιστεύουμε ακράδαντα ότι ποτέ δεν θα μας κάνει να ντρεπόμαστε γιατί έχουμε ταυτιστεί μαζί του Και παίρνουμε μέρος στα γεγονότα που έχουν λάβει χώρα αν και δεν είμαστε δημοσιογράφοι και χωρίς την προτροπή του Σεβασμιοτάτου.

Σχολιασμός Νικηφόρου
. « Ω αλήθεια πόσα ψέματα λέγονται προς χάρη σου» Αρκεί να μειώσουμε τον Δεσπότη όπως γινότανε και επί εποχής του Μακαριστού.
Και εγώ ο ελάχιστός θέλω να τονίσω σε αυτόν που τα γράφει όλα αυτά και στον συνοδοιπόρο που τα υποστηρίζει ότι δεν γνωρίζουν την σημασία της λέξεως τσίπα

Ημερολόγια

Καιρός να σταματήσει η καραμέλα που συχνά ρίχνετε πάντα τέτοια εποχή για τα ημερολόγια για τα οποία καμία σχέση δεν έχει η Μητρόπολης όχι μόνο η δική μας αλλά και όλε οι Μητροπόλεις της Ελλάδος. Πρέπει οι πιστοί να μάθουν την αλήθεια και όχι αυτή που προσπαθούνε να περάσουν στον κόσμο οι επαγγελματίες πιστοί.

Κάθε χρόνο η Αποστολική εκκλησία της Ελλάδος βγάζει αυτά τα ημερολόγια. Τι σημαίνει Αποστολική εκκλησία της Ελλάδος Αποτελεί τον επίσημο Εκκλησιαστικό Οργανισμό πού τελεί υπό την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ιδρύθηκε το έτος 1936 ". Ειδικότερα, σκοποί της Α.Δ . είναι:

1. Η μέριμνα για τον καταρτισμό και την επιμόρφωση Ιεροκηρύκων, Εξομολόγων και συνεργατών του εκκλησιαστικού έργου.

2. Η συστηματική μελέτη και οργάνωση γενικά του κατηχητικού έργου της Εκκλησίας, ο άρτιος καταρτισμός στελεχών και η συμπαράσταση στη σπουδάζουσα νεολαία.

3. Η ενίσχυση με κάθε πρόσφορο μέσο του ορθόδοξου φρονήματος του ελληνικού λαού, η ενημέρωση των επισκεπτόμενων ξένων την Ελλάδα, καθώς και η συμπαράσταση στους κατά τόπους ορθόδοξους φορείς για την ανάπτυξη της ορθόδοξης ιεραποστολής.

4. Η φροντίδα για την μόρφωση κοινωνικών εργατών της Εκκλησίας και για την ενίσχυση του κοινωνικού της έργου.

5. Η μέριμνα για τις πάσης φύσεως εκδόσεις της Εκκλησίας.

6. Η προετοιμασία εκκλησιαστικών εκπομπών και δημοσιευμάτων για τα μέσα μαζικής ενημερώσεως, ως και η παραγωγή μορφωτικού οπτικοακουστικού υλικού.

Η Αποστολική εκκλησία κάθε χρόνο βγάζει ημερολόγια και τα οποία στέλνει στις Μητροπόλεις. Ένας ιερέας τα παραλαμβάνει και τα στέλνει στους ιερούς ναούς. Οι ενορίες όσα από αυτά πουλήσουν τα χρήματα τα στέλνουν στον ιερέα και αυτός τα αποδίδει στην αποστολική εκκλησία χωρίς πουθενά να αναμιχθεί ο Μητροπολίτης ή η Μητρόπολης

Επομένως ρητά και ξεκάθαρα οι Δεσποτάδες που κάνουν την διανομή μεσολαβητικός είναι ο ρόλος των και τίποτα άλλο. Και βέβαια όλα αυτά γίνονται από κάποιον ιερέα που υπηρετεί στην Μητρόπολη. Σχέσης τυπική και τίποτα άλλο.

Κουπόνια αγάπης

Τα κουπόνια της αγάπης δεν είναι κάτι που γίνεται μόνο στην δική μας Μητρόπολη . Αν κάποιος μπει στο διαδίκτυο θα διαπιστώσει ότι όλες οι Μητροπόλεις κάνουν αυτό τον έρανο που τα έσοδα δεν μπαίνουν ούτε στις τσέπες του παπά ούτε και του Δεσπότη.
Τα κουπόνια αυτά σφραγίζονται στην περιφέρεια . Παλιά στην Νομαρχία. Τι σημαίνει σφραγίζω.
Στην περιφέρεια λειτουργεί το τμήμα πρόνοιας. Εκεί η Μητρόπολης πηγαίνει και δηλώνει πόσα κουπόνια θα κυκλοφορήσει τις Άγιες αυτές ημέρες. Και ας πούμε με αριθμούς ότι είναι τα κουπόνια μεταφραζόμενα σε ευρώ 100,000 . Αυτά χρεώνονται στην Μητρόπολη.
Όταν τελειώσει ο έρανος της αγάπης είναι η Μητρόπολης υποχρεωμένη να ξαναπάει στην περιφέρεια και να κάνει απολογισμό. Που σημαίνει ότι είχαμε σφραγίσει αυτά τα κουπόνια που αντιστοιχούν σε ευρώ 100.000 Οι πιστοί έδωσαν 80.000 ευρώ . Επομένως μένουν απούλητα 20.000 ευρώ και τα οποία τα παραδίνει στην περιφέρεια/ Τα 80.000 ευρώ μοιράζονται. Ένα ποσοστό το παίρνει η πρόνοια της περιφέρειας . Και το υπόλοιπο το μοιράζονται ακριβώς με το ίδιο ποσοστό το Φιλόπτωχο της Μητροπόλεως και το Φιλόπτωχο της ενορίας. Βέβαια όλα αυτά με πλήρη παραστατικά. Παράδειγμα με αριθμούς. Τις 80.000 ευρώ που είναι τα υποτιθέμενα έσοδα από την διάθεση των Κουπονιών αγάπης και πάρει η Πρόνοια της περιφέρειας τα 10.000 ευρώ τα υπόλοιπα 70.000 ευρώ μοιράζονται από 35.000 ευρώ Μητρόπολης και ενοριακοί ναοί.
Σε όλη αυτή την διαδικασία που εφαρμόζεται σε όλη την χώρα θα ήθελα να ρωτήσω που η Μητρόπολης ως προς τα κουπόνια που παρανομεί;
Δεν αναφέρομαι στα ημερολόγια επειδή ο ιερέας της Μητρόπολης παίζει ρόλο διαδικαστικό και τίποτα άλλο.
Εμείς υλοποιούμε τα λόγια του Σοφοκλή που κάπου γράφει « Θάρσει. Λέγων τ’ αληθές ου σφαλεί ποτέ» ( Έχε θάρρος. Αν λες την αλήθεια δεν θα κάνεις λάθος ποτέ) 
Τώρα γι’ αυτούς που γράφουν ότι θέλουν τους παραπέμπω στον Ευριπίδη «Ή λέγε τι σιγής κρείττον ή σιγήν έχε ( Ή λέγε κάτι καλύτερο από τη σιγή ή μη μιλάς) 

Και οι κεραυνοί του Μητροπολίτη Διονυσίου

Κάποιοι χωρίς μόρφωση και επίπεδο παριστάνουν τους δημοσιογράφους και υβρίζουν την Εκκλησία-«Υβρίζουν την εκκλησία και ταυτόχρονα υπερασπίζονται τάχα τους ιερείς… Τι θέλουν ακριβώς τελικά; Μήπως τη μίζα τους;», αναρωτήθηκε με νόημα ο Σεβασμιότατος…
Πραγματοποιήθηκε σήμερα το 16ο κατά σειρά Αρχιερατικό Συνέδριο της Μητρόπολης Κορίνθου στην Κροκίδειο αίθουσα με τη συμμετοχή δεκάδων ιερέων και προεξέχοντος φυσικά του Μητροπολίτη Κορίνθου Διονυσίου που έχει δώσει εξαρχής ιδιαίτερη βαρύτητα στην επιμόρφωση των κληρικών και στην ανταλλαγή απόψεων. Μετά το πέρας του συνεδρίου ο Σεβασμιότατος εμφανίστηκε ιδιαίτερα «καυστικός» με ορισμένους που υβρίζουν όπως αναφέρει την Εκκλησία της Κορίνθου, παριστάνοντας τους μέντορές της, ταπεινώνοντάς την. Μάλιστα άφησε αιχμές για ορισμένους δημοσιογράφους που χωρίς μόρφωση και κανένα επίπεδο διασύρουν όλο τον δημοσιογραφικό χώρο της Κορινθίας, ζητώντας να πάρουν θέση οι λειτουργοί της τοπικής δημοσιογραφίας. Αναρωτήθηκε μάλιστα αν ορισμένοι έχουν και ιδιοτελείς σκοπούς!! Συγκεκριμένα ανέφερε: «Συνεχίζεται η επιμόρφωση των ιερέων, η ανταλλαγή απόψεων, με στόχο την ανασκόπηση των γεγονότων για την ηθική και πνευματική κρίση του τόπου μας, με σκέψεις και πορίσματα για την περαιτέρω ανάπτυξη της τοπικής μας εκκλησίας. Είναι σημαντικό και φέτος το έργο, ωστόσο χρειάζονται και νέες ισχυρές βάσεις για να υπάρξει και συνέχεια»…



Να πάρουν θέση οι τοπικοί δημοσιογράφοι γιατί τους διασύρουν



Και ο Σεβασμιότατος συνέχισε: «Κάποιοι που παριστάνουν τους μέντορες της εκκλησίας, πολλές φορές την έχουν εξυβρίσει και ταπεινώσει. Και εξακολουθούν να αισθάνονται ότι έχουν τόπο, θέση και κρίση. Για όλα αυτά εμείς, σαν ζωντανή εκκλησία αγάπης, δεν στερούμε τη δυνατότητα να λένε οτιδήποτε, όμως οι ίδιοι, απ΄ αυτά που λένε, ταλαιπωρούν την ακοή των Χριστιανών. Αλλά θα εμφανιστεί σιγά –σιγά ποιοι είναι… Χωρίς καμία μόρφωση και κανένα επίπεδο, υβρίζοντας, δεν μπορούν, διασύροντας, να παριστάνουν τους δημοσιογράφους! Επιτέλους, επιβάλλεται να υπάρξουν τοποθετήσεις και από την πλευρά των τοπικών δημοσιογράφων για αυτό το θέμα, γιατί άνθρωποι αυτού του διαμετρήματος, τους εκθέτουν όλους! Και τα κόκκινα παπουτσάκια και οι πράσινες φανελίτσες τους, δείχνουν την άνανδρη ανδρεία τους! Υβρίζουν την εκκλησία και ταυτόχρονα υπερασπίζονται τάχα τους ιερείς… Τι θέλουν ακριβώς τελικά; Μήπως τη μίζα τους;».



Το δημοσίευσα στην εφημερίδα μου Νικηφόρου το ανάγνωσμα χωρίς πρόσχωμεν
10.12.11