6/6/13

Ο Κουβαδάκιας ξανά χτυπάει


Γράφει ο Πανούλης Ηλιακόπουλος 

ΚΟΥΙΖ

Yeogia πότε θα ερμηνεύσεις το χρησμό να πληροφορηθεί το φιλοθεάμον κοινό του Λουτρακίου τι σημαίνει και σε τι αντιστοιχεί το ποσό ύψους 168.040.000 δραχμών; Ερμηνεύοντας το χρησμό, επί τη ευκαιρία θα πληροφορηθούμε το δρομολόγιο και με τι μέσον έγινε; Μην ξεχνιόμαστε για τα extre Μ. Ανατολής - Ελβετίας…
(060613)


Είπαν…


«Γιαννάκη με το σφυροδρέπανο όλος ο κόσμος δεν κυκλοφορεί με το χέρι ανοικτό, γιατί υπάρχουν και κάποιοι που έχουν αξιοπρέπεια! Έτσι, δεν πάνε στην προσκόλληση και στο… άρπαξε κατά τη ρήση μαζί με τη λεχώνα βολεύεται και η μαμή!»

Και ο ποιητής Γ Σουρής  γράφει 

Σουλούπι, μπόι, μικρομεσαίο, ύφος του γόη, ψευτομοιραίο.
Λίγο κατσούφης, λίγο γκρινιάρης, λίγο μαγκούφης, λίγο μουρντάρης.
Σπαθί αντίληψη, μυαλό ξεφτέρι,κάτι μισόμαθε κι όλα τα ξέρει.
Κι από προσπάππου κι από παππού συγχρόνως μπούφος και αλεπού.

Σχολιασμός  Νικηφόρου 

Αναγκάστηκα να ζητήσω την βοήθεια του ποιητή μας Γιώργου Σουρή για να απαντήσει στον Πανούλη γιατί εγώ αδυνατώ. Ρήση σημαίνει εύστοχη και επιγραμματική  κρίσης γνωστής προσωπικότητας. 
Και δεν μπορώ να καταλάβω πως είναι δυνατόν μαζί με την λεχώνα που υποφέρει να βολεύεται και η μαμή. Προσωπικά την παροιμία  ( που σημαίνει σύντομο λαϊκό απόφθεγμα ) την ξέρω διαφορετικά " από μάνα και μαμή χάσαμε το παιδί"
Προσωπικά έχασα όχι την μπάλα αλλά και το γήπεδο. Γιατί δεν έχω καταλάβει απολύτως τίποτα από όλα αυτά που γράφει ο επίσημος δημοσιογράφος  
Ζητάω την βοήθεια σας . Εσείς μπορείτε να εξηγήσετε τους γρίφους αυτούς;