8/6/13

Λάκης Γιαννιδάκης ο Δεύτερος Δημοσιογραφικός εισαγγελίσκος της Κορινθίας.


Όλη η Ελλάδα έχει γίνει ανάστατη γιατί πιάσανε μέσα στην αίθουσα του εργατικού κέντρου της Κορίνθου το δημοσιογράφο Λάκη Γιννιδάκη που για πρώτη φορά έχει γίνει τέτοια σύλληψη εκπροσώπου του τύπου σε εργασίες ενός κόμματος και μάλιστα σοσιαλιστικού. Και μάλιστα την ώρα που μιλούσε ο γραμματέας του κόμματος έγινε η σύλληψης του ενόχου δημοσιογράφου. Και έχουμε πολλές μαρτυρίες και μάλιστα από ανθρώπους με πολυετή παρουσία μέσα στο χώρο της ενημέρωσης. 
Γιατί όταν έχεις μάρτυρα την κ. Τζένη Σουκαρά που έχει τεράστια πείρα και στην δημοσιογραφία και στις επιχειρήσεις ( υπάλληλος του Καζίνο ) αλλά και στην πολιτική ( υπεύθυνη γραφείου τύπου του Πάνου Μπεγλίτη) δεν πρέπει να φοβάσαι απολύτως τίποτα. 
Αλλά και όταν έχεις και δεύτερο μάρτυρα τον κ. Νίκο Νικολόπουλο με τεράστια και αυτός πείρα στις δικές του επιχειρήσεις. Πολύ μεγάλη δημοσιογραφική πείρα με εκπομπές τηλεοπτικές με καλεσμένους πανελλήνιες προσωπικότητες . Με γνωριμίες σπουδαίες μέσα στον πολιτικό χώρο με αξιώματα μέσα στο χώρο του ΠΑΣΟΚ αν και είναι φίλος του κ. Θόδωρου Κοτσώνη. 
Και που κατά τα λεγόμενα της κ. Σουκαρά έσωσε την τιμή του ΠΑΣΟΚ ο σύντροφος Νικολόπουλος όταν έβαλε τις φωνές την ώρα που αστυνομικοί συνέλαβαν τον Δημοσιογράφο παρουσία του γενικού γραμματέα του κινήματος . 
Όταν έχεις αυτούς τους τεράστιους μάρτυρες προχωρείς και δεν λογαριάζεις κανέναν . Και τώρα περιμένω και οι τρεις αυτοί μεγαλοδημοσιογράφοι να μεταβούν στον εισαγγελέα και να καταγγείλουν ως πλαστό το βιβλίο συμβάντων του Αστυνομικού τμήματος Κορίνθου που 
Γράφει το αστυνομικό όργανο στο βιβλίο συμβάντων : … ο ανωτέρω δράστης Γιαννιδάκης Βασίλειος συνελήφθη από άνδρες της υπηρεσίας μας σήμερα 5.5.13 και περί ώρα 20.30 στην Κόρινθο
Επί της οδού ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΆΣΕΩΣ και αφέθη ελεύθερος την ίδια και περί ώρα 21.45 κατόπιν προφορικής εντολής εισαγγελέως ποινικής διώξης κ. Στιβακτάκη. Σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί αρμοδίως/
Ο αξιωματικός υπηρεσίας
Πλατής Ευάγγελος
Αρχιφύλακας.

Δυστυχώς αν δεν κινηθεί η διαδικασία που σημαίνει καταγγελία στις εισαγγελικές αρχές τότε θα μου δώσουν το δικαίωμα να χαρακτηρίσω την κ. Σουκαρά ως ψευδομάρτυρα το ίδιο και τον κ. Νικολόπουλο που δεν διαμαρτυρήθηκε όταν τον χαρακτήρισε η κ. Τζένη Σωτήρα σωτήρα του κινήματος. Βέβαια η θέσης της κ. Σουκαρά αν δεν διαψεύσει την αστυνομία γίνεται τραγική. Και αυτό θα το διαπιστώσει κατά την πορεία.

Λάκης Γιαννιδάκης ο συνάδελφος δημοσιογράφος.
Α--Είναι ο μοναδικός δημοσιογράφος που έγραψε για την ποινή φυλάκισης των οκτώ (8)μηνών που τιμωρήθηκα για δυσφήμιση του κ. Μαυρογόνατου τότε που πήγα στο δικαστήριο χωρίς δικηγόρο για να τιμωρηθώ και να πάω φυλακή μήπως και κάποιος ξυπνήσει για το μεγάλο φαγοπότι που γίνεται στη χώρα μας . Και όταν πήγα στο Εφετείο για να δικαστεί η έφεσης το αδίκημα είχε παραγραφεί. 
ΒΟ συνάδελφος μου δημοσιογράφος κ. Λάκης Γιαννιδάκης πήρε τον κ. Κώστα Λάμπρου και σε φιλόξενο στούντιο που ήταν τα γραφεία της εφημερίδας του κ. Γιαλοψού με πέρασαν εμένα και τον κ. Ανδρέα Σιώκο μας πέρασαν από σαράντα κύματα Με αποτέλεσμα ο κ. Σιώκος να καταφύγει στα αρμόδια όργανα και να τιμωρήσει το Κανάλι Ηλέκτρα που φιλοξένησε αυτή την εκπομπή με 20.000 ευρώ πρόστιμο. 
Θα μπορούσα να πάρω την απόφαση αυτή και να κυνηγήσω τον παρουσιαστή και τον καλεσμένο. Αυτό δεν το έκανα και νόμισε ο κ. Λάκης ότι είναι άτρωτος με αποτέλεσμα να φτάσουμε στην περίπτωση της κ. Φαρμάκη που τρεις ΜΕΓΑΛΟΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ( Γιαννιδάκης –Σουκαρά—Νικολόπουλος ) να λένε τόσο εύκολα ψέματα φριχτά και να θεωρούν ότι … προσεύχονται. 



Λάκης Γιαννιδάκης ο δημοσιογράφος
Α--Το δημοσίευμα μου στο Μπλοκ μου με τον τίτλο ο Κρίνων κρίνεται σας παρουσίασα την επιστολή που είχε στείλει ο κ. Λάκης στον Παντελεήμονα .και η απάντησης που έδωσε στο βιβλίο του ο Μακαριστός όταν του ζητούσε να προλογίσει ένα βιβλίο που θα έγγραφε ο κ. Λάκης για τα Μοναστήρια 

Και γράφει στο βιβλίο του ΕΡΓΑ ο Μακαριστός Παντελεήμονας
« Ως φυσικόν ούτε επρολογήσαμε ούτε συμπαρασταθήκαμε για το υπαινισσόμενο «χαράτσωμα» των ιερών Μονών μας των Ησυχαστηρίων μας και των Ιερών Ενοριακών Ναών μας . Τέτοιου είδους εμμέσως εκβιαστικές φορολογίες ουδέποτε έναντι οιουδήποτε προσωπικού τιμήματος τας επιτρέψαμε. Δια τούτο προφανέστατα και η ΜΗΝΙΣ εναντίον μας . Αλλά ζει Κύριος ο Θεός και κάποτε θα ιδωθή το ΣΗΜΕΙΟΝ ΤΟΥ.
Β- Αλλά και στον δικός μας Δεσπότη Διονύσιο έκανε κατά μέτωπο επίθεση με επίκεντρο τα Καλάνησα . Αλλά και δια μέσω του συνεργάτη του Φώτη άνοιξε θέμα για τα ημερολόγια και τα κουπόνια αγάπης. Αλλά και για κάποιο απατεώνα παπά . Βέβαια για τα Καλάνησα πήρε μια απάντηση από τον Δεσπότη μας από μια δική μου τηλεοπτική εκπομπή που θα την θυμάται για πολλά χρόνια. Αλλά και τα ημερολόγια και τα κουπόνια είχα την σπάνια ευκαιρία να δώσω απαντήσεις μετά από στοιχεία που είχα πάρει από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Για δε τον παπά και εκεί πήρε το ντουέτο που πήγε να βγάλει το θέμα απαντήσεις που τους έφυγε η μαγκιά.
Γ-Το Βραβείο Πούλιτζερ (Pulitzer Prize) είναι ένα βραβείο των Ηνωμένων Πολιτειών, που απονέμεται κατ΄ έτος και που θεωρείται ως η ύψιστη τιμή στην έντυπη δημοσιογραφία. Που πρέπει να το πάρει ο κ. Λάκης με το δημοσίευμα του που έχει ιστορική σημασία. Έγραψε ο μεγαλοδημοσιογράφος «…ο Α κοιμήθηκε με τον Β. Και ο Μ έφαγε ξύλο της αρκούδας από το Γ γιατί κοιμότανε με την γυναίκα του.» Όλα αυτά αποτελούν μια εξίσωση του αίσχους που οι ενδιαφερόμενοι τρέμουν μήπως και γραφτούν τα ονόματα τους και τότε έχετε για βρυσούλες

Ο Περικλής Γιαννόπουλος (Πάτρα 1869 - Αθήνα 1910), λογοτέχνης, μεταφραστής και δοκιμιογράφος, υπήρξε ελληνολάτρης διανοητής υποστηρίζει ότι « …υπάρχει ένα καθήκον εις τον τόπο αυτόν. Και το καθήκον .αυτό είναι να μελετήσουμε ημείς αυτοί τον εαυτόν μας το παρελθόν μας το παρόν μας δια να γνωρίζουμε τι είμεθα και τι δυνάμεθα να κάνουμε».

Είμαι βέβαιος κ. Λάκη αν καλά μελετήσεις τα λόγια αυτά θα υποχρεωθείς να εγκαταλείψεις την δημοσιογραφία. Αν σωστά δεν τα ερμηνεύσει θα συνεχίσεις να βασανίζεις και την Δημοσιογραφία και εμάς

Σημείωσης Νικηφόρου 
Χαρακτηρίζω Δεύτερο  εισαγγελίσκο τον κ. Γιαννιδάκη γιατί πρώτος και αδιαφιλονίκητος είναι ο Πανούλης Ηλιακόπουλος