5/6/13

Θάνος Πισιμίσης ένας γνωστός άγνωστος στο χώρο του ποδοσφαίρου


Τον Θανάση τον Πισιμίση  δεν τον γνώριζα ούτε ως όνομα αν και έχει ασχοληθεί με την πολιτική. Και τον συνάντησα  στο εργοστάσιο του στην πρώτη συγκέντρωση που έκανε ο συνδυασμός που έχει το έμβλημα Διαφάνεια  Δημιουργία Ισότητα.
Από την μικρή μας αυτή συνάντηση  και από ον νέο του ρόλο που επιθυμεί να διαδραματίσει  στα διοικητικά του ποδοσφαίρου αποφάσισα να τον πλησιάσω για να τον γνωρίσω αλλά δια μέσου εμού να τον γνωρίσουν και οι φίλοι του ποδοσφαίρου και όχι μόνο.
Και έτσι μέσα στον δικό του χώρο θέλησα να του υποβάλω μερικές ερωτήσεις για  να καταλάβουν  και μαζί με μένα  και οι φίλοι  που νοιάζονται για το Κορινθιακό ποδόσφαιρο τις σκέψεις του και αν είναι άσχετος με το αντικείμενο αυτό .
Και μεταξύ μας έγινε ο παρακάτω διάλογος
Νικηφόρος : Γιατί θέλετε να ασχοληθείτε  και με το ποδόσφαιρο  ενώ είσαστε πολιτικό πρόσωπο.
Πισιμίσης : Λυπάμαι Νικηφόρε γιατί περίμενα από εσένα πιο ουσιαστικές ερωτήσεις και όχι σαν αυτές που ακούγονται στα διάφορα ποδοσφαιρικά στέκια που εκεί ως ανεύθυνοι λένε ότι θέλουν. Μα εδώ είμαστε όχι ως κουτσομπόληδες  αλλά  ως υπεύθυνοι άνθρωποι που ενδιαφέρονται όχι για να συκοφαντήσουμε αλλά για να ενημερώσουμε υπεύθυνα.  Πολιτική σημαίνει  η ενασχόλησης με τα κοινά.
Τώρα αν κάποιος ασχολείται με το ποδόσφαιρο  που εκεί πρωταγωνιστούν τα νιάτα δεν είναι πολιτική τότε όχι εσύ αλλά αυτοί που με σχολιάζουν  και που δεν τους κρατώ καμία κακία είναι άσχετοι. Απλά γελώ μαζί τους γιατί μη έχοντας τίποτα να  με καταλογίσουν ασχολούνται με αστειότητες.  Και είμαι υποχρεωμένος εδώ να απαντήσω στους κακόβουλους ότι εγώ δεν χρησιμοποίησα το ποδόσφαιρο για να γίνω γνωστός και να αποκτήσω το αξίωμα  που έχω σήμερα.
Γιατί  εμείς τα νιάτα δεν τα εκμεταλλευόμαστε αλλά μάθαμε να τα υπηρετούμε. Επομένως προσωπικά σε μας που συμμετέχουμε στο ψηφοδέλτιο του Παναγιώτη Λαμπρινού  δεν μπορεί κανένας να μας κατηγορήσει ότι χρησιμοποιούμε το ποδόσφαιρο για πολιτικούς λόγους.
Νικηφόρε λοιπόν οι «φίλοι» μας είναι καιρός να σταματήσουν τις καραμέλες που χρησιμοποιούν και καλό γι’ αυτούς θα είναι να κάνουμε γνωστό τι  μπορεί να προσφέρουν στα νιάτα . Το μόνο βέβαιο είναι ότι προσπαθούν κάποιοι να παραμείνουν στο χώρο του ποδοσφαίρου χρησιμοποιώντας μεθόδους προχωρημένων κουτσομπόληδων
 Δεν θα τους ακολουθήσουμε απλά τους λυπόμαστε.
Νικηφόρος : Με τι προσόντα  κ. Πισιμίση θέλετε να διοικήσετε  το Κορινθιακό ποδόσφαιρο.
Πισιμίσης : Αυτή μάλιστα είναι πολύ καλή ερώτηση την οποία Νικηφόρε την έχεις βγάλει από αυτά που ακούς τι θέλει ο Πισιμίσης ο άσχετος στο χώρο του ποδοσφαίρου. Και εγώ μέσου εσένα τους απαντώ όλους αυτούς του δειλούς που σαν κουτσομπόλες του πιο απομακρυσμένου χωριού θέλουν να με σχολιάσουν
Μια ομάδα ποδοσφαιρική διοικείται από τον προπονητή της ομάδας και αλλοίμονο αν ανακατεύονται με την διοίκηση και οι σύμβουλοι.
Βέβαια σε κάποιες ομάδες υπάρχει ο γενικός αρχηγός που αποτελεί τον ενδιάμεσο ομάδας και διοίκησης  Οι άλλοι δεν είναι απαραίτητο να είναι ειδήμονες. Πάντως για όλους αυτούς που ενδιαφέρονται για μένα τους πληροφορώ ότι ήμουνα στο διοικητικό συμβούλιου του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού πριν να έρθω στην Κορινθία
Και αυτό δεν θα το έλεγα  αλλά για να σταματήσουν να αγωνιούν ορισμένοι  με τον κίνδυνο ότι θα πέσει η ομάδα στα χέρια άσχετων.
Δηλώνω εδώ  ότι θα ανεχόμουνα τον τίτλο  του άσχετου αλλά ποτέ του αποτυχημένου.
Αλλά όμως στην Αθήνα ήμουνα παράγοντας της ιστορικής ομάδας του Άφοβου Σεπολίων που αγωνιζότανε στο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας
Επίσης όταν ήρθα στην Κορινθία ασχολήθηκα και το Κορινθιακό ποδόσφαιρο  αφού με τον Κώστα Ρωμανό φτιάξαμε την Ένωση Βόχας
Νικηφόρος :Στις εκλογές που θα γίνουν κερδίζει  το ψηφοδέλτιο σας. Πως θα διοικήσετε.
Πισιμίσης :Μα δεν θα διοικούμε εμείς αλλά οι παράγοντες των ομάδων. Εμείς θα κάνουμε την λάντζα. Τα γραφεία της ένωσης που  ανήκουν  στα σωματεία θα είναι ανοικτά για να εξυπηρετούν  όχι τους πελάτες αλλά τα αφεντικά.  Σήμερα πληροφορούμαι ότι για να μάθει σύμβουλος τι γράφουν τα πρακτικά της Ένωσης πήγε στον εισαγγελέα. Γιατί να μη μπορεί ένα μέλος της ένωσης να διαβάσει ένα πρακτικό. Ή να πάρει ένα αντίγραφο από μια απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής Αν δεν είμαστε σωστοί να μας διαπομπεύσουν  και ακόμα να μας τιμωρήσουν και να χάσουμε και την διοίκηση της ένωσης . Οι ανίκανοι είναι επικίνδυνοι. Το έργο μας θα αποδώσει καρπούς μόνο όταν θα κρινόμαστε συνεχώς. Τι θα πει δεν σου δίνω αντίγραφο ενός πρακτικού όταν το ζητά ένα μέλος
Νικηφόρος  Μα και το καταστατικό στο άρθρο 11 παράγραφος β ορίζει ότι τα μέλη έχουν το δικαίωμα να πληροφορούνται  επί των αποφάσεων του Δ Σ και των επιτροπών δικαίωμα το οποίο πολλές φορές στραγγάλισε η σημερινή διοίκηση.
Πισιμίσης : Αν αυτό έχει γίνει  είναι απαράδεκτο. Και δηλώνω ότι αν ήμουνα μέλος του Διοικητικού συμβουλίου της ένωσης θα είχα παραιτηθεί και θα κατήγγειλα το γεγονός και αν το σωματείο πήγαινε στα δικαστήρια θα ήμουνα δίπλα τους ως μάρτυρας Εμείς δεν ζητάμε να διοικήσουμε την ένωση εκλεγόμενοι με δημοκρατικές διαδικασίες και να γίνουμε δικτάτορες αφού δεν εφαρμόζουμε το καταστατικό που αποτελεί ότι και το σύνταγμα για την χώρα μας.
Επίσης θα δώσουμε πολύ μεγάλη προσοχή στην υποδομή και σε αυτό είμαι βέβαιος ότι θα πετύχουμε αφού θα είναι καραβοκύρης της ένωσης για πρώτη φορά στην ιστορία της ένας προπονητής που έζησε το ποδόσφαιρο φορώντας τα ποδοσφαιρικά παπούτσια και φανέλες ιστορικών ομάδων                                                        
Νικηφόρος: Πως βλέπετε το δράμα της Κορίνθου;
Πισιμίσης : Πρέπει όλοι να πέσουμε με τα μούτρα για να βοηθήσουμε την κατάσταση  γιατί η ναυαρχίδα του Κορινθιακού ποδοσφαίρου πρέπει να στέκεται σαν φάρος και να οδηγεί τα άλλα σωματεία. Αν διαλυθεί η ομάδα της Κορίνθου θα έχουμε τεράστιο πρόβλημα αφού θα χαθεί  ο μπροστάρης και επομένως αυτοί που ακολουθούνε ε3ίναι χωρίς οδηγό
Νικηφόρος : Κύριε Πισιμίση  ευχαριστώ που μου δώσατε την ευκαιρία να είμαι ο πρώτος εξομολογητής σας  από την μια και από την άλλη να αισθάνομαι τελείως  άβουλα  που τόσο καιρό δεν σας ήξερα και κάνω και τον ερασιτέχνη δημοσιογράφο.
Πισιμίσης :Εύχομαι να γνωριστούμε καλύτερα αλλά είμαι υποχρεωμένος να σου πω ότι πιστεύω  αν κάπου με βρεις όχι σωστό θα με κράξεις. Και ομολογώ ότι αυτό που έχεις δεν μου αρέσει αλλά με ενθουσιάζει.

Σχολιασμός  Νικηφόρου

Αυτός είναι ο Θάνος Πισιμίσης μια εγγύηση για τους παράγοντες της Κορινθίας ότι αν εκλεγεί η παράταξης  Διαφάνεια / Δημιουργία |Ισότητα ότι θα υπάρχει ουσιαστική αλλαγή.  Γιατί διαπίστωσα ότι όση ώρα μιλούσαμε οι απαντήσεις  του  ήταν μετά από μελέτη σαν να βουτούσε την γλώσσα του στο μυαλό του. Έχω πάρει πολλές συνεντεύξεις  από ανθρώπους  που με είχαν ορισμένοι εντυπωσιάσει.
Με τον κ. Πισιμίση ομολογώ ότι τα έχασα γιατί  περίμενα  να ακούσω άλλα  και ευτυχώς ο συνομιλητής μου μας δίνει εικόνα ανθρώπου ασυμβίβαστού.

Οι παράγοντες ας μελετήσουν τα πράγματα και ας αποφασίσουν γρήγορα γιατί είμαι βέβαιος ότι και με το ποδόσφαιρο  όπως και με την πολιτική δεν τα πάμε καλά . Και δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάνουμε ανθρώπους σαν  τον Θανάση Πισιμίση .

Μια συνέντευξη που έδωσε ο Θανάσης Πισιμίσης στο Νικηφόρο και δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Πρωινή