5/6/13

Σε αυτό το χώρο έγραφα Πρέπει να είσαστε υπερήφανοι και όχι το κεφάλι κάτω


Στους παίκτες τους φιλάθλους και την διοίκηση του ΠΑΟ Λουτράκι αφιερώνω το τέλος του ποιήματος Η Ιθάκη του Κ. Καβάφη και με άλλους αποδέκτες τους οποίους δεν ονομάζω για να μη χαλάσω την εικόνα που έχει δημιουργηθεί από την μια από την σοφία του Αλεξανδρινού ποιητή και από την άλλη από την εκστρατεία των αγνών φιλάθλων που νόμισαν ότι στην Ελλάδα μπορεί να πιστέψεις στο όνειρο. 



Η Ιθάκη σ’ έδωσε τ’ ωραίο ταξείδι.
Χωρίς αυτήν δεν θάβγαινες στον δρόμο.
Άλλα δεν έχει να σε δώσει πια.

Κι αν πτωχική την βρεις, η Ιθάκη δεν σε γέλασε.
Έτσι σοφός που έγινες, με τόση πείρα,
ήδη θα το κατάλαβες η Ιθάκες τι σημαίνουν.
                                   
                                 Κωνσταντίνος Καβάφης 








Το περασμένο Σάββατο την παραμονή του αγώνα Θύελλας Ραφήνας – ΠΑΟ Λουτράκι σε αυτό το χώρο υποστήριζα « Δεν είναι η πρώτη φορά που γράφω ή λέω με καμάρι για τον ΠΑΟ Λουτράκι. Και ομολογώ δεν έχω καμία τρεμούλα για τον αυριανό αγώνα που δίνει στην Ραφήνα που είναι αγώνας ζωής ή θανάτου.
Γιατί αν κερδίσει η ομάδα του Λουτρακίου του χρόνου θα παίζει στο πρωτάθλημα της Γ κατηγορίας εκεί που θα αγωνίζεται και η ομάδα μου η Α Ε Κ. Γράφω ότι δεν θα έχω καμία τρεμούλα γιατί ο ΠΑΟ Λουτράκι στη δική μου συνείδηση είναι μια ερασιτεχνική ομάδα επαγγελματικά οργανωμένη. Επομένως δεν έχει ανάγκη από κανέναν τίτλο για να με εντυπωσιάσει. Γιατί η παρέα που διοικεί έχει πετύχει το ακατόρθωτο. Να στηρίζεται κατά πλειοψηφία στα δικά της παιδιά. Που ορισμένα από αυτά θα διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο στα ποδοσφαιρικά δρώμενα όχι του νομού αλλά της χώρας μας. . Και πάνω απ’ όλα εύχομαι η παρέα που αποτελεί το Διοικητικό συμβούλιο να κλείσει τα αυτιά και να απομονώσει τα φίδια που έχουν ένα στόχο. Να καταστρέψουν ότι το δημιουργικό κάνουν οι ικανοί μια και αυτοί τίποτα δεν μπορούν να προσφέρουν. 

Και ήρθε η πολυπόθητη ημέρα που ήταν η περασμένη Κυριακή που στη Ραφήνα είμαι βέβαιος ότι κάποιοι ακόμα θα έκλαψαν για το χαμένο όνειρο
Στις 11.5.13 έγραψα στο μπλοκ μου «Και από εδώ βάζω ένα στοίχημα . Αν δεν σφάξουν τον ΠΑΟ Λοπυτράκι στα μπαράζ δεν θα ασχοληθώ με το ποδόσφαιρο ποτέ στο μέλλον.» 
Και ορισμένοι φίλοι μου με παίρνανε στο τηλέφωνο και μου έλεγαν πρόσεξε το στοίχημα που έβαλες γιατί φτάσαμε στο τελευταίο αγώνα των μπαράζ και ο Π Α Ο Λουτράκι δεν έχει ακόμα αδικηθεί. Και τους απαντούσα ότι στο τέλος ξυρίζουν όχι τον γαμπρό αλλά το σωματείο που διδάσκει πως πρέπει να διοικούνται οι ομάδες.
Και ήμουνα βέβαιος για το σφάξιμο μια και οι τρεις ενώσεις που συμμετείχαν στα μπαράζ ήταν διοικητικά πιο δυνατές από την δική μας. Η Ρόδος έχει τον γιατρό Οικονομίδη από τους αρχαιότερους του ποδοσφαίρου μας σε θέσεις διοικητικές αφού το 1979 πριν από 34 χρόνια ήταν ταμίας του πρώτου διοικητικού συμβουλίου της Ε Π Α Ε
Στην Δ Αττική είναι πρόεδρος ο Τζανόπουλος που έκανε κουμάντο στην τέταρτη κατηγορία αυτή που της είχα χαρακτηρίσει ότι το πρωτάθλημα της είναι της πλάκας. Και οι δυο ομάδες των ενώσεων που οι πρόεδροι των είναι δυνατοί δεν διαθέτουν ομάδες ικανές για να κερδίσουν τον ΠΑΟ Λουτράκι και η μία διαλύθηκε κατά την πορεία των μπαράζ.
Και έμεινε η Θύελλα Ραφήνας που ήταν για πολύ γέλιο Και όμως ο επιστήμων διαιτητής από τον Βόλο που τον θεωρούνε και ταλέντο και αγνοεί ένα πέναλτι και αποβάλει τον καλύτερο παίκτη του Λουτρακίου τον Δημήτρη Μαυρέλη. Γιατί άμα κάνεις την καλή πράξη πρέπει να μετρά.
Τώρα θα μου πείτε πως είναι δυνατόν ο διαιτητής να υποστηρίζει μια ομάδα που ο πρόεδρος της ένωσης ψήφισε Γκαγκάτση και όχι Σαρρή.
Μα το σκεπτικό των παραγόντων που ξέρουν από πολιτικά κόλπα δουλεύει τελείως διαφορετικά από εμάς τους κοινούς θνητούς
Την ένωση της Κορίνθου την έχουμε δική μας και δεν υπάρχει πιθανότητα να μας φύγει Αφού τις δίνουμε ένα καθρεπτάκι και παίζουν όλοι οι σύμβουλοι με την σειρά τους όπως κάνανε παλιά με τους Ιθαγενείς.
Ενώ την Δυτική Αττική δεν την έχουμε και με την άνοδο της Θύελλας θα κάνουμε ένα βήμα συμφιλίωσης. Όπως και έγινε και οι φίλοι του Λουτρακίου επέστρεψαν πίσω . Και σημασία εδώ έχει όχι το αποτέλεσμα αλλά το ταξίδι για την Ραφήνα. Γιατί η ομάδα κατόρθωσε και συγκίνησε τόσο κόσμο σε μια εποχή που τα οικονομικά δεν αφήνουν τους Έλληνες να έχουν και άλλες σκέψεις παρά πως θα την βγάλουν.
Εμείς θα περιμέναμε από την ΄/Ένωση μας να βγει και να καταγγείλει το σφάξιμο αφού το είδε και ο κ. Τσιχριτζής που ήταν παρών. . Μα όταν προσφέρεις τις υπηρεσίες σου ως μαιτρ γιατί να σε πάρουν στα σοβαρά αυτοί που διοικούν το παραμάγαζο που λέγεται Ε Π Ο

Αυτό το κείμενο το δημοσίευσα  στη Εφημερίδα Πρωινή την Τετάρτη 5.6.13 και στην ίδια εφημερίδα θα έχω δισέλιδο αφιέρωμα για την ομάδα του ΠΑΟ Λουτράκι την Παρασκεύη 
7 6 13