10/7/13

Θέλει αρετή και τόλμη ...η δημιουργία ( Συγνώμη Ανδρέα Κάλβο για την μερική αλλαγή)

Δελτίο τύπου του Γιάννη Βαφειάδη
Το 38-31, είναι απλά ένα εκλογικό αποτέλεσμα και τίποτα περισσότερο. Οι ομάδες του Κορινθιακού ποδοσφαίρου είναι 69 και για αυτές οφείλουμε όλοι όσοι εκλεγήκαμε στην νέα διοίκηση της ΕΠΣ Κορινθίας να δουλέψουμε.
Δεν υπάρχουν τείχη και διαχωρισμοί. Δεν υπάρχουν ομάδες που μας ψήφισαν και άλλες που δεν μας ψήφισαν. Υπάρχουν 69 Κορινθιακές ομάδες με προβλήματα αλλα και προσδοκίες. Οφείλουμε όχι απλά να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών αυτών αλλά να ανατρέψουμε το κλίμα απογοήτευσης που η κρίση έχει δημιουργήσει και στο ποδόσφαιρο.
Η συμμετοχή μου για πρώτη φορά στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΣΚ, είναι εξαιρετικά τιμητική για μένα και θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο κ.Μιχάλη Τσιχριτζή για την επιλογή του αλλά και όλους τους Κορίνθιους παράγοντες του ποδοσφαίρου που με εμπιστεύθηκαν.
Δεσμεύομαι ότι θα εργαστώ με όλες τις δυνάμεις μου για να βοηθήσω τα σωματεία ιδιαίτερα τα ηρωϊκά των μικρών χωριών που είναι κυριολεκτικά το αίμα του ποδοσφαίρου μας. Οφείλουμε όλοι μας να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να εμπεδώσουμε ένα κλίμα ισότητας,ισονομίας και χρηστής διοίκησης, που τόσο έχουν ανάγκη τα νέα παιδιά που ιδρώνουν κάθε Σαββατοκύριακο τις φανέλες των ομάδων τους. Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο έχει ανάγκη απο μία επανεκκίνηση. Εχει αγάγκη απο νέα πρότυπα άμιλλας και δικαιοσύνης. Είναι το τελευταίο ενεργά μαζικό κίνημα στην χώρα και οι διοικούντες οφείλουμε να αποβάλουμε όλες τις παθογένιες που δημιουργούν συνθήκες αδικίας και περιφρόνησης.
Αυτή την στιγμή δεν περισσεύει κανείς.
Οι πικρίες δίκαιες ή άδικες δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να αποτέλεσουν άλλοθι για κανένα μας. Ενωμένοι θα πάμε το Κορινθιακό ποδόσφαιρο μπροστά. Είναι υπόθεση ΟΛΩΝ μας και όχι των μισών. Η επιστράτευση όλων των υγιών δυνάμεων είναι απαραίτητη όσο ποτέ άλλοτε.
Προσωπικά ξεκαθαρίζω ότι η συμμετοχή μου στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΣΚ δεν είναι στέγη για τις όποιες φιλοδοξίες μου, υπαρκτές ή ανύπαρκτες. Είναι δρόμος αγώνα, για να κάνουμε τα Κορινθιακά γήπεδα φυτώρια, αθλητισμού, ήθους, λεβεντιάς και ανάδειξης των ταλέντων, μέσα απο συνθήκες ΑΠΟΛΥΤΗΣ ισονομίας.
Με αυτές τις σκέψεις σας ευχαριστώ απο καρδιάς και σας καλώ όλους πρωταγωνιστές στην επανεκκίνηση του Κορινθιακού ποδοσφαίρου.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΦΕΙΑΔΗΣ

Σχολιασμός Νικηφόρου
Το αποτέλεσμα μας προέκυψε από 33-33 και τρία άκυρα  σε 38-31 που σημαίνει ότι έχασε η Νέα Πορεία δικά της πέντε ψηφοδέλτια  που ήταν τρία άκυρα και από το 33 πήγε στο 31 χωρίς να μεσολαβήσει η παραμικρή περίπτωση αλλαγής. Πολιτικά αν κρίνουμε το αποτέλεσμα παρατηρούμε μια αλλαγή χωρίς δικαιολογία.
Με συγκινεί αυτό που είπατε ότι υπάρχουν 69 ομάδες ( πλασματικός αριθμός)  που πρέπει να είναι όλες ίσες.
Λοιπόν ο Ολυμπιακός Κορίνθου έχει κάνει μια αίτηση και ζητά από το διοικητικό συμβούλιο να ερευνήσει την επίσημη καταγγελία που έκανε ο κ. Σελλάς (Δημοτικός Σύμβουλος  του Δήμου Νεμέας που και εσείς έχετε το ίδιο πόστο  και ανήκετε στην ίδια παράταξη) ότι η ομάδα του Ολυμπιακού Κορίνθου έφτιαχνε ποδοσφαιρικά παιχνίδια. Θα μας υποχρεώνατε αν βγάζατε αυτή την καταγγελία στον αέρα και να την προχωρήσετε μέχρι που να βρεθούν οι ένοχοι 
Επίσης όπως μου είπατε και στο τηλέφωνο θα προσπαθήσετε να δώσετε καινούριο αέρα στην ένωση θα ήθελα προσωπικά να είχα τα πρακτικά της συνέλευσης της ένωσης  του Ιουλίου του 2012 που εκεί με συκοφαντούν οι κύριοι Πετρόπουλος Σπανός και Σελλάς.
Δηλώνετε ότι θα βοηθήστε τα σωματεία των μικρών χωριών. Το ρήμα βοηθώ γενικά εμπεριέχει  πολλές   και αφηρημένες έννοιες Και εδώ θα θέλαμε κάτι το συγκεκριμένο  Θα μειώσετε τις αμοιβές των διαιτητών και θα καταργήσετε  τις κάρτες να πληρώνουν οι ομάδες . Είμαι βέβαιος όχι γιατί εκεί επάνω στήσατε όλο το παιχνίδι σας.
Μου άρεσε κ. Βαφειάδη αυτό που γράφετε «…Οφείλουμε όλοι μας να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να εμπεδώσουμε ένα κλίμα ισότητας, ισονομίας και χρηστής διοίκησης, που τόσο έχουν ανάγκη τα νέα παιδιά που ιδρώνουν κάθε Σαββατοκύριακο τις φανέλες των ομάδων τους. Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο έχει ανάγκη απο μία επανεκκίνηση. Εχει αγάγκη απο νέα πρότυπα άμιλλας και δικαιοσύνης. Είναι το τελευταίο ενεργά μαζικό κίνημα στην χώρα και οι διοικούντες οφείλουμε να αποβάλουμε όλες τις παθογένιες που δημιουργούν συνθήκες αδικίας και περιφρόνησης.»
Με απλά Ελληνικά όταν ο κ. Μίτζιος πρόεδρος του Ατρόμητου Χιλιομοδίου  που είναι συνεργάτης του κ. Φόρτη  Φώτη ( που είναι επίλεκτο μέλος της Κορινθιακής κοινωνίας ) απειλεί με σεξουαλική  κακοποίηση  διαιτητή θα τον καλείτε  σε απολογία ; Γιατί μέχρι σήμερα τίποτα δεν γινότανε.
Επίσης όταν ο κ. Μίτζιος πρόεδρος του Ατρόμητου Χιλιομοδίου  που είναι συνεργάτης του κ. Φόρτη  Φώτη ( που είναι επίλεκτο μέλος της Κορινθιακής κοινωνίας ) διακόπτει κάποιον που μιλάει  να του κουνήσει το πέος του  θα τον παρατηρήσετε ή θα κάνετε και πάλι την πάπια.  
Επίσης όταν ο πρόεδρος των προπονητών είπε ότι η ένωσης στήνει τους διαιτητές εναντίον του;
Θα τολμήσετε να καλέσετε σε απολογία τον πρόεδρος του Πέλοπα  Κιάτου ή της Ελλάδας Βέλου όταν γελοιοποιούν τους διαιτητές;
Θα δημοσιεύονται οι ποινές των σωματείων και των διοικούντων ή θα τα κρατάτε για δική σας προεκλογική …δύναμη;
Χρησιμοποιείτε κ. Βαφειάδη την λέξη αδικία πολύ εύκολα.
Παθογένεια σημαίνει ο κλάδος της γενικής παθολογίας που  μελετά την πρόκληση νόσων. Εδώ που έχετε τοποθετήσει την λέξη παθογένεια  θέλετε να πείτε ότι  δεν θα δημιουργούνται  οι συνθήκες  αδικίας
Δηλαδή δεν θα δούμε το φαινόμενο ένας διαιτητής  να παίζει επτά ντέρμπι μιας ομάδας.  Ούτε ένας διαιτητής να μη διαιτητεύει μια ομάδα δεύτερη φορά επειδή στον πρώτο αγώνα τόλμησε και απέβαλε παίκτη μιας ομάδας που διοικεί την ένωση.
Αν ένα από αυτά διορθώστε  το Κορινθιακό ποδόσφαιρο  θα σας ευγνωμονεί . Πολύ φοβάμαι ότι θα πάτε να βρείτε τον Τάσο Κύρκα για να κάνετε παρέα. Γιατί και αυτός σε αυτά πίστευε και στο τέλος του απαγόρευσαν να διαβάσει ακόμα και τα πρακτικά του Δ Σ της ένωσης