27/7/13

Κύριο Δημήτριο Μαράντο Πρόεδρο κατ’ απονομή του Ολυμπιακού Λουτρακίου Λουτράκι

Κύριε Πρόεδρε

Πριν από είκοσι μέρες σας γνώρισα μετά από επιθυμία και των δυο μας.
Και στην συζήτηση που είχαμε διαπίστωσα ότι έχετε την διάθεση να δώσετε στον ταλαιπωρημένο κόσμο του Ολυμπιακού Λουτρακίου μια νέα πνοή. Αν και συνεννοηθήκαμε να βοηθήσω με τις γνώσεις που διαθέτω κανένας δεν τις χρειάστηκε. Και αυτό ουδόλως με ενδιαφέρει.
Αλλά διάβασα ένα κατάπτυστο δελτίο που εξέδωσε το Δ Σ του Ολυμπιακού που είσαστε πρόεδρος και επομένως έχει και την δική σας έγκριση.

Γράφετε:
Δελτίο τύπου
Με αφορμή τα σημερινά δημοσιεύματα γνωστής τοπικής εφημερίδας που κάνουν λόγο για ανανεώσεις-αποχωρήσεις-μεταγραφές, η Διοίκηση του Ολυμπιακού ενημερώνει πως τα στοιχεία αυτά είναι αναληθή και προσθέτει ότι έγινε κατά την κρίση της τοπικής εφημερίδας χωρίς να υπάρχει δελτίο τύπου του Ολυμπιακού και έχει ήδη ζητηθεί να ανακαλέσει για ψευδή δημοσιεύματα.

Σχολιασμός Νικηφόρου 
Επειδή διαβάζω ότι ο κ. Απόστολος Πανούσης είναι υπεύθυνος οργάνωσης διοίκησης και δημοσίων σχέσεων ( δηλαδή όλες τις αρμοδιότητες τις συγκεντρώνει) μάλλον αυτός έχει γράψει και το δελτίο τύπου. Ποδοσφαιρικά γνωρίζω ότι είναι άσχετος και άλλη φορά προσπάθησε να σώσει τον Ολυμπιακό και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το Λουτράκι νύχτα. Αλλά και από αθλητική δημοσιογραφία έχει πνευματική υποθερμία.
Ο δημοσιογράφος κ. Πανούση  δεν κάνει ρεπορτάζ διαβάζοντας δελτία τύπου αλλά από διάφορα στοιχεία που συγκεντρώνει Σκεφτείτε τις Αθηναϊκές εφημερίδες να γράφουν για τις μεταγραφές από τα δελτία των ομάδων θα είχαν όλες κλείσει.
Να μάθετε κ. Πανούση τα στοιχειώδη της δημοσιογραφίας και τα του ποδοσφαίρου και μετά να χαρακτηρίζετε ένα δημοσίευμα ψευδές.
Αν η νοοτροπία η δική σας κ. Πανούση ήταν εν ισχύει τότε όλες οι εφημερίδες οι αθλητικές θα ήταν αναξιόπιστες.

Κύριε Πρόεδρε του Ολυμπιακού Λουτρακίου
Ως ερασιτέχνης δημοσιογράφος σας ζητώ να υποχρεώσετε τον κ. Πανούση να ανακαλέσει αυτό το Δελτίο Τύπου που δεν αρμόζει στην ιστορία του Ολυμπιακού Λουτρακίου αλλά και στα δικά σας πιστεύω τα οποία διαπίστωσα στη συζήτηση που είχα μαζί σας.
Στην σημερινή δύσκολη εποχή η έκδοσης μιας εφημερίδας θέλει θυσίες από πλευράς εκδοτών. Επομένως οι εργαζόμενοι σε αυτή δεν θα αφήσουμε σε κανέναν να μειώσει την αποστολή της που είναι η σωστή ενημέρωση.
Παρακαλώ κ. πρόεδρε να δώσετε στο συνεργάτη σας να διαβάσει τα λόγια του DYER « …η ύψιστη μορφή της άγνοιας είναι ν΄ απορρίπτεις κάτι για το οποίο δεν ξέρεις τίποτα» αν και πιστεύω ότι δεν θα διδαχτεί τίποτα από τα λόγια αυτά
Φιλικά

Νικηφόρος.

Υ. Γ. 1 Δέχομαι και τις δικές σας απόψεις και τις οποίες θα δημοσιεύσω αμέσως.
Υ Γ 2 Θα παρουσίαζε πολύ ενδιαφέρον μια τηλεοπτική εκπομπή μαζί σας ή και με κάθε άλλον.
Υ Γ 3 Σε αυτές τις περιπτώσεις η σιωπή δεν είναι …χρυσός αλλά αδυναμία 

Η επιστολή αυτή δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Πρωινή το Σαββατοκύριακο 27 και  28 Ιουλίου