25/7/13

Ώδινεν όρος και έτεκε μυν χωρίς να αποδίδεται σωστή η ερμηνεία


Φράση που την χρησιμοποιούμε όταν βρισκόμαστε μπροστά σε ένα ασήμαντο πράγμα ή ανάξιο λόγου αποτέλεσμα ενώ περιμένουμε να δούμε κάτι το αξιόλογο ή ελπίζαμε να πετύχουμε κάτι το αξιόλογο .
Η Αρχαία ελληνική παροιμία ήταν έτσι « ώδινεν όρος Ζευς δ’ εφοβείτο το δ’ έτεκεν μυν ( που σημαίνει ότι έπιασαν οι πόνοι του τοκετού το όρος ο δε Δίας φοβήθηκε αυτό όμως γέννησε ποντικό.)
Σύμφωνα με τον Πλούταρχο και οι Αιγύπτιοι ηγεμόνες έκαναν μνεία της παροιμίας όταν αντίκρισαν το βασιλιά της Σπάρτης Αγησίλαο όταν πήγε στην Αίγυπτο το 361 π. Χ. Τους ξένισε και τους απογοήτεψε πολύ η φτωχική ενδυμασία και παράσταση του βασιλιά και ήρωα. Περίμεναν να δουν παράσημα και μεγαλοπρέπεια. Και περιγράφει ο Πλούταρχος « Όταν οι ηγεμόνες Αιγύπτιοι είδαν ότι δεν υπήρχε λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια αλλά ένας γέρος ξαπλωμένος στη χλόη κοντά στη θάλασσα κοντός με ένα χοντρό και φτηνό χιτώνα σκέφτηκαν να τον κοροϊδέψουν λέγοντας ότι το πράγμα μοιάζει με το μύθο « Ώδινεν όρος και έτεκε μυν»
Το γράφω αυτό γιατί διαβάζω ότι «Ή θα αλλάξουν τα δεδομένα ή ‘’ώδινεν όρος και έτεκε μυν’’ δηλ. πολύς θόρυβος για το τίποτα (που είναι και το πιθανότερο).
Που εδώ δεν έχουμε σχόλιο αλλά τοποθέτησης του συντάκτη του κειμένου Με απλά Ελληνικά κατέβηκαν από την Αθήνα δυο νομικοί που ασχολούνται μια ζωή με αυτά τα θέματα . Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα της Νέας Πορείας και θεώρησε ότι δεν υπάρχει διοίκηση μέχρι την Πέμπτη που το δικαστήριο θα δικάσει επί της ουσίας και αυτό είναι θόρυβος για το τίποτα.;
Μα έχουμε και παράνομη ανάρτηση στην ιστοσελίδα της Ένωσης που γράφει :

ΕΠΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ: ΠΡΟΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ(Που εδώ ο δημοσιογράφος πρέπει να σχολιάσει γιατί είναι παράνομη.)

Στις 19 Ιουλίου 2013, στο πρωτοδικείο Κορίνθου συζητήθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα που κατατέθηκαν από την παράταξη Λαμπρινού, κατά το επικουρικό μέρος του αιτήματος και όχι την ουσία που αφορά την αγωγή κατά του κύρους των πρώτων εκλογών της Ε.Π.Σ.Κορινθίας που έγιναν την 1η Ιουλίου 2013. Το αίτημα αυτό είναι η απέλπιδα προσπάθεια της παράταξης Λαμπρινού που αδυνατεί να παραδεχτεί την πεντακάθαρη επικράτηση της Αναγέννησης του Κορινθιακού ποδοσφαίρου κατά τις επαναληπτικές εκλογές της 8ης Ιουλίου. Στόχο δε έχει να προκαλέσει δυσλειτουργία στη ΕΠΣ Κορινθίας μέχρι την εκδίκαση της αγωγής.
Το δικαστήριο σε καμία περίπτωση δεν ασχολήθηκε με τα άκυρα ψηφοδέλτια και πολύ περισσότερο, δεν έκρινε παράνομη την ακύρωση των 2 ψηφοδελτίων της πρώτης εκλογής, όπως έντεχνα διαδίδει η πλευρά της Νέας Πορείας, Τα άκυρα αυτά ψηφοδέλτια, προφανώς αποτέλεσμα των πιέσεων που δέχτηκαν σωματεία κατά την προεκλογική περίοδο, διαμόρφωσαν το ισόπαλο 33-33 κατά την πρώτη εκλογική αναμέτρηση και έδωσαν την άνετη επικράτηση με 38-31 στον Μιχάλη Τσιχριτζή, στην επαναληπτική εκλογική μάχη. Επίσης η ακυρότητα των ψηφοδελτίων είναι πασιφανής και η τεκμηρίωση της απόφασης από την δικαστική αντιπρόσωπο είναι τέτοια, που δεν δίνει την παραμικρή ελπίδα στην παράταξη Λαμπρινού κατά την εκδίκαση της υπόθεσης κατά το κύριο μέρος του αιτήματος.
Το δικαστήριο εξέδωσε προσωρινή διαταγή σύμφωνα με την οποία η διοίκηση του κ. Τσιχριτζή που επανεξελέγη στην επαναληπτική εκλογική αναμέτρηση, δεν θα μπορεί να παίρνει διοικητικές αποφάσεις μέχρι την 25η Ιουλίου, οπότε και θα εκδικαστεί η κύρια αγωγή»

Σχολιασμός Νικηφόρου 

.Εδώ η ένωσης ξέχασε να μας γράψει ποιο είναι το αντικείμενο της αγωγής( βάσει του οποίου πήρε την προσωρινή απόφαση ο δικαστής) κάτι που αυτό το λάθος δεν θα μπορούσε να το κάνει ένας δικηγόρος.
Και τα ακυρωθέντα ψηφοδέλτια είναι τρία και όχι δυο
Και έρχεται η ίδια η ένωσης και δημοσιεύει την απόφαση του δικαστηρίου και μέσα σε αυτή υπάρχει
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙ ΑΙΤΗΣΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

Ενημερώνουμε τα σωματεία μας ότι την Παρασκευή 19.7.13 εκδικάσθηκε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά των αρχαιρεσιών της Ένωσής μας.
Επειδή από πολλά ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης υπάρχει παραπληροφόρηση, σας γνωστοποιούμε το ακριβές περιεχόμενο της προσωρινής διαταγής που εκδόθηκε την Παρασκευή 19.7.13.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ προσωρινά τις συνεδριάσεις και ειδικότερα τη λήψη αποφάσεων του Δ.Σ., της Εκτελεστικής Γραμματείας και των Επιτροπών της Ε.Π.Σ. Κ., έως τη συζήτηση της υπ΄αριθμ. εκθ. κατ. 702/ΑΣΦ 702/2013 αίτησης και υπό τον όρο συζήτηση αυτής κατά την ορισθείσα δικάσιμο της 25ης .7.2013.

Σχολιασμός Νικηφόρου 

Και εδώ ρωτάμε με πιο δικαίωμα χρησιμοποίησε η ένωσης την ιστοσελίδα και το τίτλο Δελτίο Τύπου της Ένωσης ;
Ενώ το δικαστήριο απαγορεύει έστω και προσωρινά να συνεδριάζει και λαμβάνει αποφάσεις το Δ Σ η εκτελεστική γραμματεία και οι επιτροπές της. Και αυτή να πράττει το αντίθετο να βγάζει ανακοινώσεις ω ς ένωση και να τις δημοσιεύει και τα έξοδα της τα πληρώνει ο ελληνικός λαός . Αυτό πρέπει να μας το πει ο κ. επειδής που χρησιμοποιεί πολύ την έννοια της δημοκρατίας την οποία αυτός και οι συνεργάτες του πολλές φορές την έχουν τσαλαπατήσει

Οι κύριοι μέχρι την Πέμπτη 25 .7. 13 δεν έχουν το δικαίωμα ούτε να περνάνε την πόρτα της ένωσης και αυτοί ανενόχλητοι να κάνουν ακόμα και χρησιμοποίηση της ιστοσελίδας. Αλλά όμως αυτό έπρεπε η παράταξης της Νέας Πορείας να τους το είχε απαγορεύσει.

Μα όπως παρακολουθώ ο κ. Πισιμίσης ασχολείται όπως γράφουν οι εφημερίδες να κάνει μεγάλη την ομάδα του Ζευγολατιού. Είναι και αυτός ένας στόχος. Αλλά αυτά έπρεπε ν α τα είχε σκεφτεί πριν να κατέβει ως υποψήφιος για να διοικήσει την ένωση
Και θέλω να σχολιάσω ένα μαργαριτάρι της ανακοίνωσης της Ε Π Σ Κορινθίας
Γράφει η ένωσης «Το δικαστήριο σε καμία περίπτωση δεν ασχολήθηκε με τα άκυρα ψηφοδέλτια και πολύ περισσότερο, δεν έκρινε παράνομη την ακύρωση των 2 ψηφοδελτίων της πρώτης εκλογής, όπως έντεχνα διαδίδει η πλευρά της Νέας Πορείας, Τα άκυρα αυτά ψηφοδέλτια, προφανώς αποτέλεσμα των πιέσεων που δέχτηκαν σωματεία κατά την προεκλογική περίοδο, διαμόρφωσαν το ισόπαλο 33-33 κατά την πρώτη εκλογική αναμέτρηση και έδωσαν την άνετη επικράτηση με 38-31 στον Μιχάλη Τσιχριτζή,»

Εδώ πρέπει να υποχρεωθεί η παράταξης της Αναγέννησης να μας πει πως και τα τρία άκυρα ( και όχι δυο που από πανικό αναφέρει ) γνωρίζει ότι ήταν προϊόν πιέσεων. Γιατί πως ένα σωματείο που πιέζεται ακυρώνει το ψηφοδέλτιο και είναι υπόλογο στον καταπιεστή του αφού το ψηφοδέλτιο ήταν άκυρο.
Και μια άλλη απλή ερώτηση θα ήθελα να κάνω Γιατί έγινε η αλλαγή των εκπροσώπων των σωματείων που ψήφισαν την πρώτη εκλογική αναμέτρηση . Δεν γράφουμε ονόματα αλλά προς διευκόλυνση και τα τρία σωματεία που άλλαξαν αυτόν που ψήφισε την 1 Ιουλίου που όλως τυχαία έχουν έδρες στην ορεινή Κορινθία. Μη με τσιγκλάτε γιατί θα αναγκαστώ να γράψω περισσότερες λεπτομέρειες.
Για την απόφαση του δικαστηρίου δεν είμαι νομικός και δεν έχω καμία γνώμη. Αυτό όμως που ως λογικός άνθρωπος κρίνω γιατί κάνανε ανακοίνωση η ανύπαρκτη μέχρι την Πέμπτη 25.7.13 ένωσης και η τελείως ανύπαρκτη Νέα Πορεία φυσιολογικά σιωπά όπως και στα επεισόδια που έγιναν σε βάρος μου. Γιατί οι άνθρωποι έχουν υποσχεθεί στα πολιτικά αφεντικά τους να κρατάνε ήπιους τόνους. Και υπάρχουν οι βλάκες που ανέλαβαν να παίξουν το ρόλο του κακού. Που κατά την πορεία δηλαδή μετά τις εκλογές τους απομονώσαμε . Και τα γράφω τώρα που τα πράγματα είναι ρευστά για να μη νομίσουν κάποιοι ότι ο αγώνας που έκανα αποσκοπούσε σε κάποια οφέλη. Προσωπικά ήθελα να διώξω τον Τσιχριτζή που δεν τήρησε τίποτα από αυτά που υποσχέθηκε στην τελευταία συνέντευξη που έδωσε το 2009 στην αίθουσα που βρίσκεται στο δημαρχείο 


Μα θέλει αρετή και τόλμη για να γίνεις ηγέτης. Αν αυτά τα δυο δεν τα έχεις μη ψάχνεις να βρεις γιατί τα άδεια βαρέλια χτυπάνε περισσότερο από τα γεμάτα!!!