18/7/13

Μήπως είμαστε νυμφομανής κοινωνία που εναγωνίως αναζητά τον επιβήτορα ;

Διαβάζω στην εφημερίδα Πρωινή :

ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Νέος πρόεδρος ο Δ. Μπίτζιος
Θα κερδίσει το στοίχημα;

Ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης η σύνθεση του νέου Δ.Σ. της Κορίνθου. Νέος πρόεδρος ο Δημήτρης Μπίτζιος ο οποίος θα προσπαθήσει να βγάλει από το αδιέξοδο την ομάδα μας. Το νέο Δ.Σ.:
Πρόεδρος: Μπίτζιος Δημήτρης
Α’ Αντιπρόεδρος: Φουρναράκης Γιώργος
Β’ Αντιπρόεδρος: Γιαννίκος Γιώργος
Γενικός Γραμματέας: Σταματάκης Μάριος
Ταμίας: Αντωνόπουλος Νίκος
Μέλη: Φόρτης Φώτης, Κωστήρης Γιώργος, Κοντογιαννάκης Κώστας
Γ. αρχηγός: Γιαννίκος Γιώργος

Ο Τσώρτσιλ έχει υποστηρίξει « …η ανθρώπινη ιστορία δεν ξεδιπλώνεται σαν τον μαθηματικό υπολογισμό με την αρχή ότι  δυο και δυο κάνουν τέσσερα Πολλές φορές στη ζωή κάνουν πέντε ή μείον τρία .Και μερικές φορές ο πίνακας γκρεμίζεται στη μέση της πρόσθεσης κι αφήνει την τάξη σε αταξίας και τον παιδαγωγό με το μάτι μαυρισμένο.  

Σχολιασμός Νικηφόρου

Διαβάζοντας την σύνθεση του νέου διοικητικού συμβουλίου της ιστορικής ομάδας της Κορίνθου  αναρωτιέμαι πως είναι δυνατόν μέσα σε μια κλειστή κοινωνία  όπως είναι αυτή του νομού μας να γίνεται πρόεδρος ενός σωματείου ένας άνθρωπος που οδήγησε τον Ατρόμητο Χιλιομοδίου σε   διάλυση.
Επομένως ως παράγοντας  του ποδοσφαίρου έδωσε εξετάσεις στην ομάδα του χωριού του και ποδοσφαιρικά απέτυχε.
Μέχρι εδώ πάμε καλά αλλά όμως  στο υβρεολόγιο έκανε ρεσιτάλ ο κ. πρόεδρος και πέτυχε και σήμερα με τα προσόντα όχι του ποδοσφαιρικού παράγοντα αλλά του υβριστή  αδικείται που έγινε πρόεδρος της Κορίνθου γιατί θα μπορούσε να πάει ψηλότερα με τα πηγαία προσόντα που διαθέτει και που είναι αξεπέραστα . Γιατί ο πίνακας έχει γκρεμιστεί  αφού η ζωή ( η εκλογή του κ. Μπίτζιου) έχει μετατρέψει  το δυο συν δυο δεν κάνουν τέσσερα και στην πτώση του μαύρισε το μάτι του παιδαγωγού από αγωνία που προσπάθησε να συγκρατήσει  τον πίνακα και να σβήσει  το αντίθετο του συνηθισμένου αλλά δεν μπόρεσε. Και έχει εκτεθεί ανεπανόρθωτα γιατί εκπροσωπούσε την πλειοψηφία της κοινωνίας και ηττήθηκε από την μειοψηφία.
Αλλά ρωτώ αν αυτή είναι ήττα του παιδαγωγού ή του δυνατού;

Και το στοίχημα

Και έρχομαι  σε αυτό που γράφει με ερωτηματικό ο δημοσιογράφος ότι αν ο κ. Μπίτσιος  θα κερδίσει το στοίχημα.
Και επειδή στο ποδόσφαιρο δεν είναι δυνατόν να πετύχει γιατί οικτρά έχει αποτύχει  πρέπει να ισχύουν δυο άλλες περιπτώσεις για να κερδίσει   το στοίχημα. Αν δηλαδή θα ασελγήσει σε διαιτητή ή αν θα του κουνήσω το πέος του. Μόνο που το γράφω αισθάνομαι η αηδία να με πνίγει.
Αυτόν λοιπόν τον κύριο που στην γενική συνέλευση της ένωσης με την ανοχή του κ. Πισιμίση  του νομαρχιακό αξιωματούχου  και του κ. Τσιχριτζή  προέδρου της ένωσης προσπάθησαν όλοι μαζί  να με γελοιοποιήσουν. Γιατί ήμουνα ο μοναδικός  που έκανε αντιπολίτευση  στην απερχόμενη διοίκηση της ένωσης . Και το σπουδαιότερο η ομάδα που εκπροσωπούσα από τις  εξήντα εννέα (69)ήταν η μοναδική που όχι μόνο δεν έκανε αποδεκτό τον οικονομικό απολογισμό  αλλά ούτε καν δέχτηκε  ότι υπήρχε θέμα έγκρισης του.  
Και το κατόρθωσαν αφού κανένας δεν διαμαρτυρήθηκε  σε αυτά τα απαίσια που είπε ο αρχηγός των μπράβων.
Και αυτόν τον άνθρωπο τον κοινό υβριστή και προϊστάμενο των μπράβων η γενική συνέλευση της Κορίνθου του ανέθεσε την προεδρία της Κορίνθου.

Η σύνθεσης του νέου Διοικητικού συμβουλίου της Κορίνθου


Και το Δ Σ το αποτελούν : Μάριος Σταματάκης : Γιατρός το επάγγελμα αλλά και δημοτικός σύμβουλος Υπήρξε  ο στενός συνεργάτης  ( χαρακτηρισμός του δημοτικού συμβούλου κ. Φιλιπακόπουλου )  του  προέδρου πλαστογράφου  κ. Μαυρονάσου.  Ο κ. Γαννίκος δικηγόρος  Ο κ. Κωστήρης πολιτικός μηχανικός  Ο κ. Κοντογιαννάκης επιχειρηματίας Και ο κ. Φόρτης Διευθυντικό στέλεχος μεγάλης επιχείρησης.
Επομένως κανένας δεν μπορεί στο μέλλων να ισχυριστεί ότι ο κ. Μπίτσιος δεν έγινε  αποδεκτός απ’ όλα τα κοινωνικά  στρώματα.
Αλήθεια οι νέοι της Κορινθίας πρέπει να διοικούνται από αυτούς τους ανθρώπους;  Που για να επιβληθούν οι ίδιοι και οι φίλοι των έχουν την ανάγκη μπράβων Μα κανένας δεν συγκινείται από αυτή την παρακμή;
Λέτε να έχω μείνει τελευταίως  και να γελάνε μαζί μου ;
Και κάτι το παρήγορο Μέσα στους συμβούλους δεν ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Κορινθίων όπως έγραψαν οι εφημερίδες . Θα μου πείτε μα υπάρχουν οι άλλοι που είναι και αυτοί στυλοβάτες της κοινωνίας μας. Ναι αλλά ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου είναι θεσμός του αυτού ύψους με τον δήμαρχο. Και αν διάβαζα μέσα στα ονόματα και αυτό του κ. Σταυρέλη θα έλεγα στον εαυτό μου  δεν αξίζει να ασχοληθείς. Βέβαια εδώ έχουμε κατέβει στο τελευταίο σκαλί. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας.
Και θα έχετε δίκιο να με ρωτήσετε  αν υπάρχει ελπίς αφού η κοινωνία μας δεν αντιδρά και μοιάζει με νυμφομανή που δεν κάνει επιλογή επιβητόρων  αλλά με αγωνία αναζητά τον επιβήτορα. Επιμένω όμως η παρουσία του κ. Σταυθρέλη σε αυτό το συμβούλιο θα ήταν το κερασάκι σε μια διοικητή τούρτα που ο πρωτομάστορας που την φτιάχνει δεν γνωρίζει καν την ζαχαροπλαστική.
Και έτσι προσπαθώ να βρω παρηγοριά στα σοφά λόγια του Κώστα Βάρναλη :
 Φταίει το ζαβό το ριζικό μας!
- Φταίει ο Θεός που μας μισεί!
- Φταίει το κεφάλι το κακό μας!
- Φταίει πρώτ' απ' όλα το κρασί!
Ποιος φταίει; ποιος φταίει; Κανένα στόμα
δεν το βρε και δεν το 'πε ακόμα.

Έτσι στη σκότεινη ταβέρνα
πίνουμε πάντα μας σκυφτοί.
Σαν τα σκουλήκια, κάθε φτέρνα
όπου μας εύρει μας πατεί.
Δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα,
προσμένουμε, ίσως, κάποιο θάμα!


Μόνο που πια θάματα δεν υπάρχουν αλλά η σκληρή πραγματικότητα.!!!