13/7/13

Επιτέλους ο Μιχάλης Τσιχριτζής δικαιώθηκε υποστηρίζοντας ότι το ποδόσφαιρο κέρδισε την πολιτική…



Έχω παρακολουθήσει εκλογές και μέσα στα εκλογικά κέντρα  και έξω από αυτά. Να δημιουργείται πανδαιμόνιο  αλλά και μερικές φορές να είναι τόσο ήρεμα τα πράγματα που ακόμα και τάση για υπνηλία να σου δημιουργούν.
Αυτά όμως που έγιναν την πρώτη Δευτέρα ο πιο προικισμένος σκηνοθέτης δεν θα μπορούσε να τα φανταστεί.
Ας αφήσουμε το εις  βάρος μου επεισόδιο  με πρωταγωνιστή τον πρόεδρο  του Ατρόμητου  Χιλιομοδίου . Γιατί αυτός ο κύριος  έχει καταστεί συνήθεια. Να βρίζει και αυτοί που διοικούν το Κορινθιακό ποδόσφαιρο όχι μόνο να δέχονται αυτή την κατάσταση  αλλά και να επιδιώκουν την συνεργασία τους  σε θέματα δημιουργίας επεισοδίων για να αποπροσανατολίζεται το σώμα της γενικής συνέλευσης.
Αυτά που έγιναν την πρώτη Δευτέρα  της 1 Ιουλίου του σωτηρίου έτους 2013 δεν θα έχουν γίνει ούτε στις εκλογές του 1961 που ονομάστηκαν της βίας και της νοθείας.
Τι εκλογές  μπορεί να γίνουν όταν μέλος  της εξελεγκτικής επιτροπής καταγγέλλει με επιστολή του ότι πλαστογράφησαν την υπογραφή του στην έκθεση που έκαναν τα άλλα δυο μέλη.
Και όταν τα έλεγε αυτά ο κ. Πάγκας ο κ. Τσιχριτζής που το επάγγελμα του είναι δικηγόρος έδειχνε μια κόλλα χαρτί που προφανώς  υπήρχαν οι υπογραφές των δυο άλλων μελών.
Ξεχνά όμως ο κ. Τσιχριτζής που είναι και δικηγόρος ότι στα σωματεία δεν πήγε η κόλλα του χαρτιού  με τις δυο υπογραφές αλλά τα ονόματα των μελών της επιτροπής  Που σημαίνει σκαστό το αδίκημα της πλαστογραφίας.
Εδώ ο επικεφαλής της παράταξης Νέα Πορεία έπρεπε να κάνει τις ενέργειες που αναγκάστηκε να κάνει ο Ολυμπιακός  Κορίνθου
Να μη λάβει μέρος στη διαδικασία της έγκρισης του οικονομικού   απολογισμούς που έμπαζε απ΄ όλες τις μπάντες και έμοιαζε με καράβι που πάει  για να το κάνουν παλιοσίδερα. Και όμως εκτός του Ολυμπιακού Κορίνθου κανένας άλλος δεν είπε ότι εμείς δεν εγκρίνουμε τον οικονομικό απολογισμό .
Βέβαια ο κ. Πρωτόπαπας και η αφεντιά μου απ’ αυτή την ενέργεια πήγαμε να την πληρώσουμε. Και ο Πρωτόπαπας  στο τσακ  εγώ λόγω της παρουσίας του κ. Προβή γλυτώσαμε τον ξυλοδαρμό.
Τώρα είμαι υποχρεωμένος να αποδείξω που το ποδόσφαιρο κέρδισε την πολιτική όπως πολύ εύστοχα δήλωσε την δεύτερη εκλογική μάχη ο κ. πρόεδρος της συνέλευσης με τις τόσες παρανομίες. Και το έκανε για να προλάβει καμία τέτοια δήλωση από πλευράς Νέας Πορείας που είχε όλα τα στοιχεία  για να αποδείξει συμμετοχή των πολιτικών στην δεύτερη εκλογική μάχη. Και για να μη ηλεκτρίσει την ατμόσφαιρα όπως είχαν υποσχεθεί οι επικεφαλείς  της  Νέας Πορείας ούτε καν απάντησαν στους χαρακτηρισμούς του κ. Τσιχριτζή. Πλήρης εφαρμογή του σαβουάρ βιβρ
Αξιωματούχοι που θέλανε να το παίξουν αμέτοχοι έδωσαν εντολές να γίνει ο αγώνας ο εκλογικός μέσα σε πολιτισμένα πλαίσια.
Αυτό το τήρησε με θρησκευτική ευλάβεια η παράταξης της Νέας Πορείας με αποτέλεσμα κανένας να μη διαμαρτυρηθεί  σε αυτά που τόλμησε και είπε ο κ. πρόεδρος του Ατρόμητου. Αντίθετα ο κ. Πισιμίσης που είναι και περιφερειακός σύμβουλος όταν μιλούσα   μου είπε να συντομεύω που σήμαινε να κατέβω από το βήμα  για να μη ηλεκτρίσω την ατμόσφαιρα. Και άφησε τον κ. Βατουσιάδη  και τον κ. Πετρόπουλο να οργιάσουν.
Εδώ λοιπόν το ποδόσφαιρο που αποτελείτο από τον κ. πρόεδρο του Ατρομήτου τον λογοτέχνη αντιπρόεδρο της ένωσης κ. Πετρόπουλο  που επικαλέστηκε έναν καφετζής της πλατείας της  Νέας Σμύρνης  για να αντικρούσει σοβαρές καταγγελίες του κ. Πάγκα και ο κ. Τσιχριτζής από την θέση του προέδρου της συνέλευσης όλα τα κάλυπτε
Αυτή λοιπόν είναι η νίκη της πρώτης  εκλογικής αναμέτρησης του ποδοσφαίρου επί της πολιτικής.
Γιατί την δεύτερη Δευτέρα η πολιτική στην σημασία της λέξεως κατατρόπωσε το ποδόσφαιρο αφού αυτή έβγαλε τον νικητή.
Και υπάρχουν αποδείξεις και οι περισσότερες από τα ορεινά μέρη του νομού μας που μάλιστα για να δέσει καλά το γλυκό  αλλάξανε και αυτούς που ψήφισαν την πρώτη Δευτέρα Και έτσι κέρδισε εδώ η πολιτική με την πλατειά της έννοια της  που έχει και πολλές ονομασίες.
Εξάρτηση  σε θέματα νερού  και για το καλό του σωματείου που έχει διαλυθεί εδώ και 18 μήνες και άλλα πολλά ευτράπελα  που θα τα θυμούνται όλα αυτά πολλές σειρές ποδοσφαιρικές και θα λένε ότι το ποδόσφαιρο ξεπέρασε σε ασχημίες την πολιτική στις εκλογές του 2013.
Επειδή εγώ δεν έχω καμία εξάρτηση και δεν προσμένω τίποτα για να γίνω και λόγω ηλικίας αλλά και λόγου  νοοτροπίας τα γράφω όλα και όποιος μπορέσει να με αντιμετωπίσει.
Γιατί πληροφορώ τους πάντες όπου και να βρίσκονται. Προσωπικά έδωσα μάχη για να φύγει ο Μιχάλης Τσιχριτζής που είμαι ένας από αυτούς που τον έφεραν.
Εν ονόματι αυτού του αγώνα είμαι υποχρεωμένος από το μπλοκ μου για να μη μπλέξω σε περιπέτειες την εφημερίδα που γράφω να ενημερώσω τα σωματεία  που πίστεψαν στην αλλαγή. Και αυτό να είναι βέβαιοι οι παράγοντες  θα το κάνω  γιατί κανένας δεν έχει το ανάστημα να σταθεί εμπόδιο.  Και ιδίως αυτοί που είμαστε στο ίδιο μετερίζι στην εκλογική μάχη.