21/7/13

Π Α Σ Κόρινθος: Μια πονεμένη ιστορία που δεν πρωταγωνιστεί ο Νίκος Ξανθόπουλος και η Μάρθα Βούρτση αλλά οι άρχοντες της Κορινθίας



Το να συγκριθεί ο νέος πρόεδρος της Κορίνθου με τον Αχιλλές Μπέο και τον Μάκη ψωμιάδη έζησα για να το …διαβάσω και αυτό. Με μια μικρή όμως διαφορά Οι δυο αυτοί παράγοντες κατηγορούνται ότι έστηναν παιχνίδια χωρίς να έχει μέχρι στιγμής αποδειχτεί απολύτως τίποτα
Τις ομάδες που διοίκησαν τις  κράτησαν πολύ ψηλά. Και είναι για μεν τον Αχιλλές Μπέο ο Πανιώνιος και  ο Ολυμπιακός Βόλου. Και επειδή στον Πανιώνιο ήμουνα και συνεργάτης του έχω εδώ να δηλώσω τα εξής. Παρέλαβε μια ομάδα τελείως διαλυμένη και τις έδωσε προσωπικότητα. Μέσα δε στα αποδυτήρια έμενε μόνιμα μια οικογένεια. Όλα αυτά διορθωθήκανε αμέσως και μέσα σε ένα χρόνο άλλαξε την εικόνα του γηπέδου της Νέας Σμύρνης. Αυτά τα γνωρίζω αφού ήμουνα γενικός διευθυντής στον Πανιώνιο. Στο βόλο δεν γνωρίζω τι έκανε εκτός από τα αποτελέσματα των αγώνων που οδήγησαν τον Ολυμπιακό Βόλου στην Ευρώπη.
Ο Αχιλλέας Μπέος είχε μπουζουκάδικα και λόγω εργασίας είχε στις επιχειρήσεις τους φουσκωτούς λόγω της ιδιομορφίας των επιχειρήσεων
Και ορισμένοι ονομάζουν τους επιχειρηματίες αυτούς ως ανθρώπους της νύχτας Που είναι λάθος ο χαρακτηρισμός. Γιατί είναι άνθρωποι που εργάζονται την νύχτα για να προσφέρουν διασκέδαση  στους νοικοκυραίους που εργάζονται την ημέρα.
Ο Μάκης Ψωμιάδης  υπήρξε πρόεδρος της ερασιτεχνικής Α Ε Κ και διαχειριστής των μετοχών της Π Α Ε  Α Ε Κ .Και το Μπάσκετ κράτησε στην πρώτη κατηγορία αλλά και την ομάδα του ποδοσφαίρου. Οικονομικά και διοικητικά δεν μπορώ να έχω γνώμη όπως στην περίπτωση του Μπέου. Επομένως ατυχής η παρομοίωση των δυο ανδρών αυτών με τον κ. Δημήτριο Μπίτσιο.


Ο νέος πρόεδρος της Κορίνθου έδωσε εξετάσεις με τον Ατρόμητο Χιλιομοδίου και οικτρά απέτυχε. Ναι την ανέβασε την ομάδα στην Δ κατηγορία αλλά κατά την διάρκεια του πρωταθλήματος έπρεπε να είχε αποβληθεί με τις δηλώσεις που έκανε κατά καιρούς εναντίον των πάντων.
Δεν μπόρεσε να κρατήσει  την ομάδα του στο πιο αστείο πρωτάθλημα που είναι αυτό της Δ εθνικής κατηγορίας .
Τώρα κάποιος τρίτος θα με ρωτήσει αν ο κ. Δημήτρης είναι χειρότερος από τους προηγούμενους προέδρους της Κορίνθου . Εδώ δυσκολεύουμε να απαντήσω γιατί και οι τρεις προηγούμενοι έδωσαν εξετάσεις και έχουν μηδενιστεί.
Ο κ. Μιχάλης  Τσιχριτζής που έγινε πρόεδρος με ανορθόδοξο τρόπο. Που χρησιμοποίησε τιμωρημένο ποδοσφαιριστή σε έναν αγώνα που ήταν βεβαία η νίκη της ομάδας και ότι έδωσε χωρίς να έχει κανένα δικαίωμα την ομάδα της Κορίνθου στον κ. Μπιτούνη αν και γνώριζε την μάχη την δικαστική που είχε ο αγοραστής της Κορίνθου ( πρώτη φορά στα χρονικά πουλήθηκε ερασιτεχνικό σωματείο στον προφορικό λόγο ) με τον μεγαλομέτοχο της Καλλιθέας  Σαλευρή. Και ο Μπιτούνης ήταν μια λύση ανάγκης για τον κ. Μιχάλη για να γίνει πρόεδρος της Ένωσης.
Βέβαια αν ο νεαρός Μπιτούνη δεν είχε την πολεμική των πάντων ( Ο κ. Πνευματικός μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου του 2009 ( που ανέλαβε ο Σωτήρας  Μαυρονάσος) δεν παρακολούθησε κανέναν αγώνα και μια σωστή καθοδήγηση στις μεταγραφές η Κόρινθος θα είχε βρει το δρόμο της και δεν θα ήταν στη σημερινή μη ανατρέψιμη κατάσταση .
Μετά έχουμε την διοίκηση να την ασκεί η πλειοψηφία της δημοτικής αρχής  με εκπρόσωπο τον κ. Σωτήρα  Μαυρονάσο.
Που από πίσω του ήταν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας με εξέχοντα άρχοντα τον κ. Γιώργο Φαρμάκη . Που με κατέβασε από το βήμα για να μη μάθει ο λαός την διάλυση της Κορίνθου που ήταν βεβαία ότι θα  επέλθει με τα συμβόλαια  που είχαν υπογραφε.
Από   τον κ. Παναγιώτη Τσουμάνη  το δεξί τότε χέρι του κ. Τσιχριτζή και γενικό αρχηγό της Κορίνθου τον κ. Δημήτρη Γκρούτση οπλαρχηγός του προεκλογικού αγώνα του 2009 και 2013 ΄
Για ότι έγινε την εποχή αυτή ακεραία την ευθύνη έχει ο κ. Τσιχριτζής .
Μετά έρχονται οι παράνομες πράξεις που είχαν ως συνέπεια τον πλήρη εξευτελισμό της ομάδος. Με τους υποβιβασμούς  και τα πρόστιμα
Και μετά ήρθε ο Λυτρωτής ο Πάνος ο Μπεθάνης που εδώ είναι άλλοι αρμόδιοι να εξετάσουν το θέμα. Γιατί πρέπει να έχουν επιστημονικές γνώσεις ικανές να μελετήσουν τον άνθρωπο. Γιατί ο Πάνος μας χρήζει ειδικής μελέτης.
Και μέσα στην χιονοθύελλα μας προέκυψε ο κ. Δημήτρης Μπίτσιος. Ο νέος Κορίνθιος γιατρός που επιθυμεί να γίνει σε θέματα σεξουαλικά καλύτερος του Ασκητή .Βέβαια μου θυμίζει εδώ η περίπτωση ένα μακάβριο ανέκδοτο. Που ένας  στρατιώτης ανέφερε στο Δεκανέα ότι πήρε τα πόδια  ενός αντίπαλου στρατιώτη  Και αυτός σε ερώτηση γιατί δεν του πήρες το κεφάλι απάντησε ότι άλλος το είχε πάρει. Που σημαίνει ότι ο κ. Μπίτσιος μόνο τα πόδια από το πτώμα της Κορίνθου μπορεί να πάρει στην μεταφορική έννοια να της κάνει κακό.
Η ομάδα της Κορίνθου βρίσκεται σε πλήρη διάλυση και είμαι βέβαιος ότι κανένας δεν μπορεί να την σώσει.  Αυτό το είχα πει στον κ. Μαυρονάσο όταν ήρθε να ενημερωθεί γύρω από τα οικονομικά της ομάδας .Και συγκεκριμένα του είπα ότι και ανιψιός του Ωνάση να είσαι δεν θα μπορέσεις να κάνεις το παραμικρό.  
Και για το μεγάλο αυτό κατάντημα το μεγαλύτερο ποσοστό ευθύνης το έχει ο κ. Τσιχριτζής όπως πολλάκις το έχω αποδείξει και ο κ. Πνευματικός που θέλησε να μπλέξει  την ομάδα με τον δήμο
Εύχομαι να διαψευστώ και θα είμαι ο πρώτος που θα χειροκροτήσω και θα πω ότι έπεσα έξω  Μακάρι Αλλά δεν το βλέπω  Η ομάδα δεν έχει καμία τύχη