12/3/13

BENJAMIN DISRTAELI : Δικαιοσύνη είναι η αλήθεια στην πράξη


Διαβάζω :Σαν «κεραυνός “εν αιθρία” έπεσε στην Κόρινθο η παραίτηση του Μπεθάνη

Νικηφόρος : Είμαι ο μόνος που έγραψα αλλά και είπα ότι ο κ. Μπεθάνης ψάχνει τρόπο να απαλλαγή από την Κόρινθο που δεν μπορεί να την διοικήσει για δυο και σπουδαίους λόγους.
Δεν έχει την πείρα να διοικήσει ούτε Λυκόπουλα και την οικονομική δύναμη να «συντηρήσει» μια παιδική ομάδα του δημοτικού.
Αυτή είναι η αλήθεια που δεν ήθελαν να δούνε ούτε οι δημοτικοί άρχοντες του Δήμου Κορινθίων αλλά ούτε οι φιλικοί κονδυλοφόροι των επαγγελματιών δημοσιογράφων που νόμιζαν ότι επιτέλους η Κορινθία γενικώς βρήκε την κότα που γεννά τα χρυσά αυγά.
Μάλιστα κάποιοι τοπικοί παράγοντες των μέσων ενημέρωσης πήγαν να τον προξενέψουν να αγοράσει ακόμα και τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό. Και δεν διάβασαν τα οικονομικά στοιχεία που ο ίδιος έδωσε στην δημοσιότητα που χρωστούσε σε τρίτους πολλαπλάσια από αυτά που είχε δώσει.
Να βγουν οι ποδοσφαιριστές και να πούνε τι ποσά τους οφείλει ο κ. Μπεθάνης . Όχι όμως μόνο αυτοί που σήμερα αγωνίζονται αλλά και αυτοί που έχουν φύγει. Για να διαπιστώσουν όλοι οι φίλαθλοι ότι είχα απόλυτο δίκιο όταν έλεγα ότι τίποτα δεν μπορεί να προσφέρει ο κ. Μπεθάνης. Μα αυτός λάκισε και είναι πολύ δύσκολο να τον βρούνε στην Βοστώνη.
Μα εδώ έμειναν οι συνεργάτες του Και μάλιστα ο κ. Μάριος Στοματικής που ήταν ο πλέον κοντινός του συνεργάτης και που χρησιμοποίησε την ομάδα της Κορίνθου για να βγει δημοτικός σύμβουλος. Όταν σε δυο δημοτικές εκλογές ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος για τον δήμο Λουτρακίου Περαχώρας αν και είχε την επαγγελματική του έδρα στο Λουτράκι μαυρίστηκε. Πρέπει να βγει και να μας πει γιατί δεν ενημέρωνε τους φιλάθλους για την ανυπαρξία της διοίκησης.
Όμως είναι υπεύθυνος ο κ. Σταματάκης και για τις πράξεις και τις παραλείψεις των δυο προηγούμενων του Μπεθάνη προέδρων ( Τσιχριτζή—Μαυρονάσιο) που ήταν επίλεκτο μέλος.
Και μόνο ο Λαμπρινός βγήκε και είπε αλήθειες και προσπάθησε να τον σπιλώσει με τα οικονομικά στοιχεία που ανέφερε ενώ ήταν όλα ψέματα. Ενώ τον χρωστούσε χρήματα όχι από μισθούς που δεν είχε πάρει ούτε μονόλεπτο αλλά από έξοδα της ομάδας που αναγκάστηκε να πληρώσει από την τσέπη του.
Όλοι οι άλλοι κρατούσανε μια στάση παθητική.
Βέβαια έχουμε και δυο άλλους προέδρους που υπήρξαν πριν από τον «σωτήρα» Μπεθάνη μια και η ομάδα αυτή έχει ανάγκη από προέδρους που θυσιάζονται για το μεγαλείο της.

Τι έκαναν οι φίλαθλοι της Κορινθίας για τον Μιχάλη Τσιχριτζή; Τον ανέβασαν στο υψηλότερο σκαλοπάτι της διοίκησης του Κορινθιακού ποδοσφαίρου αφού οι παράγοντες που διοικούνε τις ποδοσφαιρικές ομάδες τον ψήφισαν για πρόεδρο τη Ένωσης.

Και όμως ο κ. Μιχάλης ως πρόεδρος της Κορίνθου και ενώ η ομάδα πήγαινε μπροστά από την Θήβα οκτώ (8) βαθμούς χωρίς καμία δικαιολογία αλλάζει τον προπονητή που ήταν ο Παναγιώτης Τζαβάρας και χρησιμοποιεί ο νέος προπονητής τον τιμωρημένο Καφαντάρη χωρίς κανένας να τον ενημερώσει για την τιμωρία και οι βαθμοί της διαφοράς γίνονται μόνο τέσσερεις. Από εκεί και πέρα οι άλλοι τέσσερεις ήταν εύκολο να χαθούνε .Μα κανένας όσο και να προσπάθησα δεν μου έδωσε μια απάντηση πως χάθηκε αυτό το πρωτάθλημα και γιατί ο προπονητής Τζαναβάρας πήρε πόδι.
Και αντί να δώσει απάντηση ο κ. Τσιχριτζής με την σιωπή πήρε παράσημα και έγινε πρόεδρος της ένωσης.
Μάλλον εδώ ταιριάζει η σιωπή είναι χρυσός.
Αλλά έχουμε και την περίπτωση του Σωτήρη Μαυρονάσιου που με το ποινικό αδίκημα που διέπραξε την πλαστογράφηση δημοσίου εγγράφου υποβίβασε την ομάδα της Κορίνθου Αλλά δεν ήταν μόνος του όταν πήρε το αξίωμα του προέδρου ο κ. Μαυρονάσιος μια και είχε δίπλα του κ. Γιώργο Φαρμάκη που κινούσε τα νήματα για την διαδοχή την οποία πέτυχε. Φιμώνοντας εμένα στη γενική συνέλευση αλλά και απειλώντας με στο γήπεδο του Σολωμού από τον ίδιο τον Μαυρονάσιο. Αλλά το σχέδιο τους απέτυχε μια και είμαι από αυτούς που δεν χαμπαριάζουν απ’ αυτά.
Τρεις πρόεδροι που νόμισαν ότι μπορούν να μας εργάζονται και το πέτυχαν αφού κανένας εκτός από την αφεντιά μου δεν τους ενόχλησε. Με αποτέλεσμα να γίνω το πλέον ανεπιθύμητο πρόσωπο στο χώρο του ποδοσφαίρου στο νομό μας
Γιατί η αλήθεια κάνει κακό ενώ το ψέμα με καρύκευμα από τους ειδικούς δημιουργεί ψευδαισθήσεις που όμως οδηγούν στην καταστροφή με μαθηματική ακρίβεια.
Και τα αποτελέσματα τα έχουμε μπροστά μας που όπως τα έγραψα σε προηγούμενη ανάρτηση ότι βαδίζουμε σε διάλυση.
Ο ARTHUR SCHORENHAUER υποστηρίζει «… κάθε αλήθεια περνά από τρία στάδια. Πρώτον διακωμωδείται Δεύτερον βρίσκει βίαιη αντίσταση. Τρίτον γίνεται αποδεκτή ως αυταπόδεικτη»