26/3/13

Τα επεισόδια του Λουτρακίου.



Η δημοκρατία είναι το πολίτευμα όπου η εξουσία πηγάζει από τον λαό, ασκείται από τον λαό και υπηρετεί τα συμφέροντα του λαού[
Από μικρό παιδί απεχθανόμουν τις παρελάσεις και γενικά τις φιέστες.
Και γι’ αυτό ποτέ δεν πήγα και ίσως θα είμαι ο μοναδικός Δημότης του Δήμου Λουτρακίου Περαχώρας και τώρα και Αγίων Θεοδώρων που δεν έχω παρακολουθήσει το καρναβάλι την όμορφη αυτή αποκριάτικη εκδήλωση που την τιμούν με την παρουσία των πλήθος κόσμου.
Και αυτός είναι ο λόγος που δεν παρακολούθησα τις γιορτές που έγιναν στο Λουτράκι για την 25 Μαρτίου. Που είχαν ως επίλογο τα τραγικά αποτελέσματα που τα είδανε οι πάντες επειδή η τεχνολογία έχει κάνει τεράστια πρόοδο και μας πήγε από το σαλόνι του σπιτιού μας στο πεδίο μάχης που είχε μετατραπεί η τελετή κατάθεσης στεφάνου στο μνημείο πεσόντων για την λευτεριά μας.
Που όμως κάποιοι την μονοπωλούνε
Η εκφωνήτρια κάλεσε τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής του νομού μας να κάνει κατάθεση στεφάνου. Για να τον καλέσει το όνομα του ήταν γραμμένο στην κατάσταση που είχε συνταχθεί από τους νόμιμους εκπρόσωπους της πολιτείας.
Και αμέσως άρχισε το πανηγύρι γιατί κάποιοι δεν ήθελαν να καταθέσει το στεφάνι ο βουλευτής του συγκεκριμένου κόμματος. .
Δεν είναι η πρώτη φορά που υπάρχουν αυτές οι αποδοκιμασίες σε παρελάσεις γιορτές πολιτικές ομιλίες ακόμα και κομμάτων Θυμάμαι τι έπαθε ο Πάνος ο Μπεγλίτης στην Θεσσαλονίκη και μάλιστα στο προαύλιο χώρο του Αγίου Δημητρίου.
Επίσης τα αυγά και τα γιαούρτια που έπεφταν βροχή στους βουλευτές και υπουργούς του ΠΑΣΟΚ.
Και ερχόμαστε να εξετάσουμε το πρόσφατο συμβάν που έλαβε χώρα στο Λουτράκι.

Και ρωτάμε
Τον βουλευτή που αποδοκίμασαν ορισμένοι που ο λαός τον έστειλε στον ναό της δημοκρατίας ( Βουλή) είχε τα ίδια δικαιώματα με τους συναδέλφους του των άλλων κομμάτων ;
Ένα μέρος των πολιτών είχε το δικαίωμα να του απαγορεύσει να κάνει την κατάθεση; .
Προσωπικά πιστεύω ότι τον κ. Βουλευτή δεν τον αποδοκίμασαν οι «αγανακτισμένοι» αλλά τους πολίτες που τον ψήφισαν που αυτοί ήταν η αιτία που ο κ. Μπούκουρας είχε το δικαίωμα να καταθέσει στεφάνι.
Και εδώ έχουμε σύμφωνα πάντα με τις αποδοκιμασίες διάκριση των ψηφοφόρων σε αυτούς που και να ψηφίζουν τους εκπρόσωποι τους ( βουλευτές)δεν έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους άλλους.
Και μπαίνει το ερώτημα αυτοί που δημιουργούν τα επεισόδια κάνουν κακό στη Χρυσή Αυγή; Εμείς πιστεύουμε ότι γίνονται στρατολόγοι του κόμματος που νομίζουν ότι με τις αποδοκιμασίες το περιορίζουν.
Γιατί δεν πρέπει το κόμμα της Χρυσής Αυγής να το πολεμάνε με ενέργειες που δεν υπηρετούν την δημοκρατία.
Αλήθεια βλέποντας τα επεισόδια του Λουτρακίου και συγκρινόμενα με αυτά που έγιναν σε κάποιο πανηγύρι του Μεσολογγίου από έναν βουλευτή της Χρυσής Αυγής και οπαδούς του κόμματος που τα έβαλαν με τους αλλοδαπούς μικροπωλητές δεν είδα καμία απολύτως διαφορά.
Στις δημοκρατίες δεν υπάρχουν πολίτες δυο κατηγοριών και η ψήφος του ρακοσυλλέκτη έχει την ίδια δύναμη με αυτή του προέδρου της δημοκρατίας.
Και όποιος δεν το αναγνωρίζει δεν υπηρετεί την δημοκρατία αλλά τον φασισμό στη χειρότερη μορφή.