10/3/13

Ο αγώνας τους τώρα δικαιώνεται.



Πρωταγωνιστές στον αγώνα για την επικράτηση του ψηφοδέλτιο  της Αναγέννησης  του Κορινθιακού ποδοσφαίρου στις εκλογές της Ε Π Σ Κορινθίας ήταν από πλευράς διαιτησίας οι κύριοι Γιώργος Δούρος και Δημήτρης  Γκρούτσης.
Αμέσως οι άρχοντες που ανάλαβαν να διοικήσουν το Κορινθιακό ποδόσφαιρο  έδωσαν στον κ. Δούρο το αξίωμα του αρχιδιαιτητή της ένωσης. Και ξεχάσανε όλοι ότι ο κ. Γκρούτσης ήταν το 2009 γενικός αρχηγός της Κορίνθου γιατί ζήλεψε την θέση του Καζναφέρη στην ομάδα της Ξάνθης. Ο κ. Δούρος το κόκκινο πανί για την ομάδα του Ολυμπιακού Πειραιά έγινε αποδεκτός να συμμετέχει στην κεντρική
 Κ Ε Δ και μέσα σε χρόνο ρεκόρ να φάει τον Βασάρα. Και ο κ. Δημήτρης Γκρούτσης   να γίνει μέλος στην Κ Ε Δ της Κορινθίας και να έχει το δικαίωμα ως παρατηρητής να βαθμολογεί διαιτητές που σφυρίζουν αγώνες πρώτης εθνικής κατηγορίας αν και αυτός ποτέ δεν υπήρξε κεντρικός διαιτητής ούτε σε παιχνίδια Β εθνικής κατηγορίας.
Τώρα με τι προσόντα μπορεί να βαθμολογήσει έναν διαιτητή ο κ. Γκρούτσης δεν είμαι σε θέση εγώ να απαντήσω αλλά μόνο οι αρμόδιοι.
Γιατί συνεργάτης του διαιτητή  ( επόπτης ) υπήρξε και ο Ανδρέας Ζήσης που στον αγώνα για τις εκλογές του 2009 σεβόμενος την ιδιότητα του μη εν ενεργεία διαιτητή δεν έλαβε μέρος υπέρ της Αναγέννησης με αποτέλεσμα τραγικό γι’ αυτόν
Αφού ως παρατηρητής  Β εθνικής  κατηγορίας ο Ανδρέας Ζήσης πήγε στους παρακάτω αγώνες. Για την ποδοσφαιρική περίοδο2012 – 2013
Β Εθνικής Κατηγορίας
1—Καλλιθέα—Σέρρες  2—Βύζας Μεγάρων –Ηρακλής  3—Εργοτέλης – Νίκη Βόλου
Δ Εθνική Κατηγορία ( το πρωτάθλημα της πλάκας)
1—Μελιγαλάς – Πάμισος 2—Εθνικός Σαγ. – Ατρόμητος  3—Εθνικός –Πάμισος 4—Δόξα Μανωλάδας – Παναρκαδικός  5—Πετροχελιακός – Ερμιόνη 6—Εθνικός –ΠΑΟ Πανόπουλου
Ενώ ο Δημήτρης Γκρούτσης που είχε στην διαιτησία την ίδια σχεδόν πορεία  με τον Ανδρέα Ζήση πήγε ως παρατηρητής διαιτησίας στους παρακάτω αγώνες
Πρωτάθλημα
1—Βέριοα Γιάννινα Διαιτητής Δημητρόπουλος  2—ΠΑΟΚ –Α Ε Κ διαιτητής Θάνος  3—Ξάνθη – Λεβαδειακός  διαιτητής Γιάχος  4—Λεβαδειακός – Κέρκυρα Διαιτητής Αμπαρκιόλης  5—Γάννινα –Π Α Ο διαιτητής Λαμπρόπουλος  6—Πλατανιάς – Αστέρας  διαιτητής Καλογερόπουλος  7—Ολυμπιακός – Άρης  διαιτητής Σιδηρόπουλος.

Κύπελλο Ελλάδας
1—Ατρόμητος – Ολυμπιακός Βόλου  διαιτητής Σιδηρόπουλος  2—Γιάννινα – Ολυμπιακός  Διαιτητής  Τοπούζης.

Αλλά έχουμε και μια άλλη περίπτωση που αυτή είναι πιο χτυπητή
Τον Ανδρέα Ντούλη που υπήρξε διαιτητής από τους πετυχημένους αλλά του κ. Δούρου υπάρχοντος που όπως αποδείχτηκε ήταν και είναι σπουδαίος στις δημόσιες σχέσεις δεν είδε την πρώτη εθνική κατηγορία αφού την θέση την είχε καπαρώσει ο κ. Γιώργης. Και ο κ. Ντούλης συγκρινόμενος με τους κυρίους Γκρούτση και Ζήση έχει τα περισσότερα ουσιαστικά και τυπικά προσόντα για να κρίνει έναν διαιτητή.
Και έχει υποστεί μεγαλύτερες ταπεινώσεις και από τον κ. Ζήση όμως ο κ. Ντούλης αφού ως παρατηρητής  Β εθνικής  κατηγορίας πήγε στους παρακάτω αγώνες. Για την ποδοσφαιρική περίοδο2012 – 2013

Β Εθνικής Κατηγορίας
1—Θρασύβουλος – Καλονή  2—Παναιτωλικός – Θρασύβουλος

Δ Εθνική Κατηγορία ( το πρωτάθλημα της πλάκας)
1—Παναργειακός – Ερμιόνη 2—Παναυπλιακός – Χαλκίδα  3—Μανδραϊκός – Παλευσινιακός  4—Ιωνικός – Νάξος

Σχολιασμός Νικηφόρου

Οικονομικά ο παρατηρητής διαιτησίας της πρώτης εθνικής κατηγορίας δεν έχει καμία σχέση με τις άλλες κατηγορίες και ιδίως στο πρωτάθλημα της πλάκας που η αμοιβή καλύπτει τα έξοδα τα εβδομαδιαία  της λαϊκής αγοράς. Που στην κρίση που βρισκόμαστε και αυτά είναι πολύτιμα. Ενώ  ο κ. Γκρούτσης που έχει πάει σε επτά αγώνες για το πρωτάθλημα τα έσοδα του ήταν 4.200 ευρώ ή σε δραχμές 1.428.000. Και 1.000 ευρώ ή 340.000 δραχμές για το κύπελλο έχουμε ένα σύνολο 5.200 ευρώ ή σε δραχμές 1.768.000.
Και αυτό που εδώ έχει σημασία είναι ότι τον κ. Γκρούτση δεν τον στείλανε σε τίποτα χωριά για να κρίνει διαιτητές σε παιχνίδια όπως το Μελιγαλάς και Πάμισος και Δόξα Μανωλάδας  Παναρκαδικού.
Αυτοί  οι ορισμοί  μειώνουν  τους δυο μη ενεργεία διαιτητές μα ς Ζήση καΙ Ντούλη. Εμείς το γεγονός επισημαίνουμε και τίποτα άλλο. Αν οι πρωταγωνιστές δέχονται τις μειώσεις ντο πρόβλημα είναι δικό τους.    
Πρέπει όμως να γνωρίζουν ότι είναι αδιανόητο ένας εφέτης όπως είναι ο κ. Ντούλης στην δικαστική ποδοσφαιρική δικαιοσύνη να πηγαίνει και να ασκεί καθήκοντα ειρηνοδίκη γιατί μετά δεν έχει το κύρος να δικάσει σοβαρότερες υποθέσεις. Αυτός ο υποβιβασμός αφαιρεί από τον αθλητικό δικαστή το δικαίωμα να κρίνει.  Τώρα αν όλα τα θυσιάσουμε στο βωμό της κρίσης για μένα προσωπικά δεν υπάρχει δικαιολογία.