29/3/13

Πρωτάκουστο και όμως για να δημοσιευθεί χωρίς διάψευση αληθινό.




Νίκος Καζαντζάκης : το υψηλότερο καθήκον του ανθρώπου : να φωνάζει μέσ’ στην έρημο.


Διαβάζω  στο μπλοκ του επίσημου δημοσιογράφου ( ρωτάτε ποιος είναι και δεν ντρέπεστε ):
 «Γιατί ο Κώστας Λογοθέτης και η «ασπίδα» του Νίκος Λόης έχουν καταστεί πλέον κόκκινο πανί για τους ιερείς του Λουτρακίου;»
Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι οι ιερείς της πόλεως του Λουτρακίου έχουν την δυνατότητα να γίνονται ακόμα και ταύροι μια και το κόκκινο πανί αυτούς ερεθίζει.
Δεν μπορώ να καταλάβω τις σχέσεις που   μπορεί να έχει ένας παπάς με τους πολιτικούς και αυτές να τον εξοργίζουν και την μήνη των να την γνωρίζει μόνο ο κ. Ηλιακόπουλος και όχι το εκκλησίασμα
Δυστυχώς δεν βλέπω καμία διάψευση από τους αρμοδίους και αν όλα αυτά που γράφει ο κ. Ηλιακόπουλος ισχύουν τότε να περιμένουμε πλέον από τον ιερέα αντί να διαβάζει από τον άμβωνα το ιερό Ευαγγέλιο να εκφωνεί πολιτικούς λόγους .
Αν αυτά που γράφει ο δημοσιογραφικός εισαγγελέας  του Δήμου Λουτρακίου Αγίων Θεοδώρων αληθεύουν τότε μάλλον ορισμένοι ιερείς έχουν παρεξηγήσει την αποστολή των και αντί να κηρύττουν το λόγο του Χριστού ζήλεψαν το ρόλο του πολιτικού.
 Είναι καιρός  να μάθουν τα καθήκοντα τους. Και  αν δεν το γνωρίζουν πρέπει κάποιος να τους πει  ότι   η εκκλησία που υπηρετούν έχει αποστολή να θεραπεύει τις πληγές των ανθρώπων.  Αλλά όμως  χωρίς από τον πόνο αυτόν να αντλούν δύναμη και να ερεθίζονται από τις πράξεις και  τις παραλείψεις  των πολιτικών της τοπικής αυτοδιοίκησης και να γίνονται ταύροι  .
Σέβομαι την εκκλησία και τους λειτουργούς της που η προσφορά τους είναι τεράστια σε όλους τους αγώνες της Ελλάδας. Αλλά εκνευρίζομαι που ορισμένοι κληρικοί  οι ίδιοι δεν απαντούν στα δυσμενή δημοσιεύματα που δυστυχώς τα θεωρούν  επαινετικά. Γιατί είναι ανεπίτρεπτο κάποιος να γράφει για λογαριασμό τους ότι θεωρούν το Δήμαρχο της πόλεως που ασκούν τα  καθήκοντα τους ως πρόσωπο μη αρεστό γι αυτούς. και να  επαναστατούν 
Επιτέλους ας μιμηθούν του Δεσπότη μας τον δικό μας Διονύσιο που όταν κάποιοι τόλμησαν να τον μειώσουν βγήκε σε δική μου τηλεοπτική εκπομπή και τους έκανε να εξαφανιστούν από προσώπου γης.
Να προσέξουν ορισμένοι ιερείς που χρησιμοποιούνται από το κατεστημένο του Λουτρακίου που όπως  παρατηρώ  σιωπούν και επομένως πρέπει να συμφωνούν με αυτά που δημοσιεύονται . Περιμένω να πάρουν θέση γιατί αν δεν το κάνουν αυτοί θα το πράξω εγώ όχι όμως αόριστα αλλά με στοιχεία Γιατί η εκκλησία δεν πολιτεύεται ούτε δημιουργεί προβλήματα.   
Και εδώ καλό θα είναι να θυμηθούμε τα λόγια του Μεγάλου Βασιλείου που κάπου γράφει « …ο πραγματικός ενάρετος κάνει στα κρυφά αυτό που θα μπορούσε να κάνει μπροστά σ’ όλο τον κόσμο. Αντίθετα από τον υποκριτή»
Και έρχεται και κάποιος άλλος και συμπληρώνει ότι « …η γνήσια πίστης είναι αρματωσιά .Και η υποκρισία ο χειρότερος μανδύας»
Κλείνοντας αυτή την επικοινωνία θα ήθελα να δώσω μια συμβουλή στους ιερείς που ενημερώνουν μια μερίδα δημοσιογράφων για να βγάλουν προς τα έξω τον εκνευρισμό τους  και βγάζουν  να μελετήσουν και τα λόγια του Μεγάλου Βασιλείου αλλά και του ανώνυμου.
Είμαι βέβαιος ότι θα αναγκαστούν  να κατέβουν από το καλάμι που είναι και το πλέον ατίθασο άλογο. Γιατί καλό θα είναι να προσγειωθούν ομαλά και όχι ανώμαλα.
Και αυτά τα γράφω γιατί νοιάζομαι γι’ αυτούς και επαναστατώ με αυτούς που τους χρησιμοποιούν για δικό τους όφελος .