15/3/13

Αυτή είναι η ελληνική διαιτησία . Φτού να μη την ματιάσουμε


Διαβάζω ότι ο κ. Λάζαρος Πολατιάν παλαιός διαιτητής και τώρα  παρατηρητής διαιτησίας υπόγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας με την ποδοσφαιρική ομάδα του Άρη Θεσσαλονίκης. Βέβαια θα μου πείτε ότι δεν είναι ο πρώτος μα ούτε και ο τελευταίος. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας αλλά ο κ. Πολατιάν αποτελεί παγκόσμιο φαινόμενο αφού η υπαλληλική σχέση που απέκτησε με τον Άρη δημιουργήθηκε κατά την διάρκεια της θητείας του στο πόστο του παρατηρητή. Που σημαίνει στο μέσον της ποδοσφαιρικής περιόδου αλλάζει πόστο και από εφέτης αθλητικός δικαστής που ήταν έγινε υπάλληλος της ομάδας που από την πένα του ο πρωτοδίκης αθλητικός δικαστής ( ο διαιτητής που σφυρίζει ένα παιχνίδι) εξαρτάται αν θα συνεχίσει να διαιτητεύει ή θα πάει σπίτι του. Ο κ. Πολατιάν έκρινε τους παρακάτω διαιτητές :
1—Γιάχο για τους αγώνες α)Α Ε Κ- Λεβαδειακός β) Λεβαδειακός—Ατρόμητος
2—Δασκαλόπουλος α) Πανθρακικός – Βέροια β) Κέρκυρα –Π Α Ο
3—Θάνο α) Π Α Ο Κ – Πανθρακικός
4—Τσιρώνης α) Πανθρακικός – Γιάννινα
5—Σπάθας α) Πανιώνιος -- Ολυμπιακός
6—Μάνταλος α) Αστέρας – ΠΑΟΚ
Με μια πρόχειρη ματιά διαπιστώνει και ο πλέον άσχετος ότι οι παρατηρητές ορίζονται στο γόνατο αφού ο κ. Πολατιάν έκρινε τρεις αγώνες του Πανθρακικού δυο του Λεβαδειακού δυο του ΠΑΣΟΚ
Και κανέναν της Ξάνθης του Πλατανιά του Ο ΦΗ και συμπτωματικά κανέναν του Άρη Θεσσαλονίκης πουν έγινε τώρα υπάλληλος του.
Και εδώ αξίζει να αναφέρουμε ότι ο κ. Πολατιάν για τον κόπο του έχει πάρει 4.800 ευρώ ή σε δραχμές 1.632.000. Πληρωμένα όλα τα έξοδα του. Κανονικά πρέπει να επιστρέψει την αμοιβή του πίσω αφού ευρισκόμενος εν ενεργεία υπόγραψε συμβόλαιο συνεργασίας.
Μπορείτε να φανταστείτε αν αυτό γινότανε στην ποινική δικαιοσύνη τι σάλος θα γινότανε; Και εμείς αυτό το θεωρούμε φυσιολογικό και ο κ. Πολατιάν την ώρα που έκανε τις συμφωνίες το αρμόδιο όργανο τον έστελνε για να κρίνει διαιτητές. Ντροπή για όλους μας.