27/3/13

Από φιλίες έχουμε έλλειψη. Από φίλους αφθονία.



Ντροπής σας
Αυτό το οποίο αισθάνεται ή θα πρέπει να αισθάνεται κάποιος ηθική συστολή ονομάζεται ντροπή. 

Εγώ ο Δημότης του Δήμου Λουτρακίου Αγίων Θεοδώρων αισθάνομαι ντροπή που είμαι υπεύθυνος ( αφού εγώ και όχι κάποιος άλλος είμαι υπεύθυνος που ένας αστυνομικός υπάλληλος πετά το στεφάνι και δεν το καταθέτει) γιατί ντρεπότανε να παρουσιαστεί μπροστά στο λαό του Δήμου με την στολή του γεμάτη καφέδες και ότι άλλο πρόχειρο βρήκανε κάποιοι για να τα πετάξουν σε έναν άνθρωπο που παίρνοντας ψίχουλα ως μισθό έχει ως αποστολή να προστατεύει την ζωή μας βάζοντας την δική του σε κίνδυνο. .
Γιατί τα επεισόδια του Λουτρακίου τα δημιούργησαν όχι κάποιοι Εσκιμώοι αλλά καθαρόαιμοι οπαδοί κομμάτων . 
Που νομίζουν ότι απαγορεύοντας τον Βουλευτή της χρυσαυγής να καταθέσει στεφάνι θα μειωθούν τα ποσοστά του κόμματος αυτού. 
Η επιβολή του όχλου δεν έχει καμία σχέση με την δημοκρατία αλλά με τον φασισμό που δεν έχει χρώμα . Αφού εκεί καταργούνται τα πάντα . 
Και μέσα στον όχλο αυτόν βλέπεις ανθρωπάκια που στην καθημερινή τους ζωή ντρέπονται να κοιτάξουν κάποιο στα μάτια να μετατρέπονται σε άγρια θηρία γιατί έχουν αποκτήσει την δύναμη που τους δίνει η ανωνυμία. 
Δεν μπορώ να καταλάβω αν πετάξεις σε κάποιο ένα γιαούρτι τι θα κερδίσει η χώρα μας. Γιατί αν πίστευα ότι αυτό θα ήταν αποτελεσματικό και οι πολιτικοί μας θα έβαζαν μυαλό θα ήμουνα ο πρώτος που θα είχα και αποθήκη ακόμα δημιουργήσει και μάλιστα με ληγμένα που θα είχαν ξενίσει Τα γιαούρτια και οι αποδοκιμασίες διώχνουν αν νομίζουν κάποιοι ότι κακότυχο υπάρχει στον τόπο μας τότε όλοι να πράξουμε ότι κάνουν εδώ και αρκετό χρόνο οι οπαδοί μιας συγκεκριμένης μερίδας πολιτικού χώρου για να μη περιμένουμε να χιονίσει για να δούμε άσπρη μέρα. 
Και ξεσπάθωσε ο διοικητής του τμήματος όταν πριν από μικρό χρονικό διάστημα ένας τελείως άσχετος με την Ελληνική γλώσσα δημοσίευσε με το όνομα του αλλά άλλος έγραψε το κείμενο ένα λίβελο εναντίον του Αστυνομικού τμήματος πολύ διοικεί. 



Αλλά αξίζει να διαβάσουμε μαζί κάτι που είχα δημοσιεύσει στην εφημερίδα με την οποία τότε συνεργαζόμουν.

Διάβασα στο μπλοκ του επίσημου δημοσιογράφου ένα άρθρο που καταφέρεται εναντίον του αστυνομικού τμήματος του Λουτρακίου . 
Βέβαια δεν είναι γραμμένο από τον υπογράφοντα αφού αποδεικνύω με στοιχεία ότι ο άνθρωπος αγνοεί την Ελληνική. Και δεν θα απαντούσα αν δεν υπήρχε η παράγραφος « …. Και για να μην σπεύσει κανένας λεπτοστόμαχος δάνδης του πνεύματος σε ρόλο ερίτιμης κυρίας να μου προσάψει εμπάθεια κατά του συνόλου των αστυνομικών, δηλώνεται πως το παρόν κείμενο στόχο έχει πρωτίστως την ενημέρωση των πολιτών, για να μην υπάρχει η πεπλανημένη εντύπωση πώς όλοι οι αστυνομικοί εκτελούν νομίμως και επαρκώς τα καθήκοντα τους και πως όλοι τους είναι άμοιροι ευθυνών για την εκτόξευση της εγκληματικότητας στον τόπο μας» 
Σχολιασμός Νικηφόρου 

(Τώρα το Δάνδης που αναφέρεται ο συντάκτης εδώ δεν έχει καμία σχέση άρα πρέπει να αναφέρεται στον Δανδή. Και δεν γράφουμε ερίτιμη αλλά ερίτιμος κυρία)
Ο συντάκτης του κειμένου αυτού προσπαθεί να ταυτίσει τον ευαίσθητο Δανδή με κυρία . Στην ουσία δηλαδή όποιος τολμήσει και σχολιάσει τα γραφόμενα χρησιμοποιώντας το όνομα του μπροστάρη του αγώνα για να μη γίνει η στάσης του προαστιακού στον Ισθμό για φτύσιμο αφού του δίνουν ύποπτους χαρακτηρισμούς. 
Και επειδή μια ολόκληρη ζωή εφαρμόζω τα σοφά λόγια του γέρου της δημοκρατίας Γεωργίου Παπανδρέου « τρομοκρατώ τους τρομοκράτες» με τις απαντήσεις που δίνω. 
Είναι απαράδεκτο να γράφεται για ένα συγκεκριμένο αστυνομικό τμήμα όπως είναι αυτό του Λουτρακίου ότι «…για να μην υπάρχει η πεπλανημένη εντύπωση πώς όλοι οι αστυνομικοί εκτελούν νομίμως και επαρκώς τα καθήκοντα τους και πως όλοι τους είναι άμοιροι ευθυνών για την εκτόξευση της εγκληματικότητας στον τόπο μας» 
Θεώμαι πως με τις ακολουθούμενες πρακτικές ορισμένων παράταιρων αστυνομικών οργάνων στο Λουτράκι, το τοπικό αστυνομικό μας τμήμα ενέχει τον κίνδυνο να μεταλλαχθεί σε… λόμπι της ανομίας» 
Λόμπι είναι μια ομάδα προσώπων που προσπαθεί να επηρεάσει τα όργανα της εκτελεστικής και της νομοθετικής εξουσίας, επιδιώκοντας την πιο συμφέρουσα για τα μέλη της, ή και για το κοινωνικό σύνολο, απόφαση ή λύση.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση η ομάδα ενεργεί για να καλύψει τα μέλη της από τι είμαι υποχρεωμένος να σας παρουσιάσω. 
Γράφει ο δειλός συντάκτης που χρησιμοποιεί όχι το δικό του όνομα : «Μάλιστα, εν ασκήσει των καθηκόντων τους, ψυχολογικά ανίκανοι και επικίνδυνοι να αστυνομεύσουν, πράττουν τα αίσχιστα εις βάρος αθώων πολιτών, μέσα από διαδικασίες και πρακτικές πέραν της νομιμότητας και της λογικής με φυσικό επακόλουθο την παραπομπή αρκετών από αυτούς στην Δικαιοσύνη, αλλά και στην βάσανο των ΕΔΕ.» 
Ρωτώ τον φερόμενο τυπικά ως συντάκτη του άρθρου είχε καμία προστριβή με την αστυνομία του Λουτρακίου και αν τιμωρήθηκε από την δικαιοσύνη; 
Γιατί αυτά που δημοσιεύει με το όνομα του για την ανικανότητα των αστυνομικών υπαλλήλων του αστυνομικού τμήματος Λουτρακίου και να ισχύουν όλες οι περιπτώσεις δεν μας δίνει το δικαίωμα να βαφτίζουμε με αυτούς τους απαράδεκτους χαρακτηρισμούς κάποιους εργαζόμενους που δεν επέτρεψαν έναν που ήθελε να κάνει το γιαλαντζί μάγκα. 
Αφού δεν είναι πρωτάκουστο να έχουμε αποδράσεις από ένα αστυνομικό τμήμα. Και εν ώρα υπηρεσίας θα υπάρξει αστυνομικός υπάλληλος που θα κάνει μια παρατυπία πίνοντας ένα ποτήρι κρασί . Και αν ένα φορτηγό είναι κλεμμένο όπως και ένα επιβατικό δεν φέρνει καμία ταμπέλα για να μπορεί να το σταματά ο αστυνομικός υπάλληλος . 
Είναι καιρός πλέον κάποιοι να καταλάβουν ότι δεν βρισκόμαστε στην εποχή που οι γηγενείς κάνανε ότι ήθελαν χωρίς να ελεγχθούν  
Βέβαια υπάρχουν οι νοσταλγοί αλλά το ποτάμι των αλλαγών δεν θα γυρίσει ποτέ πίσω. 
Να γιατί απαντώ πάντα και αψηφώ όλους αυτούς τους δειλούς που κινούνται μέσα στο σκοτάδι και μου σπάνε το αυτοκίνητο μου. Να μου το βάφουν και να μου πετάνε αυγά στην πρόσοψη του σπιτιού μου. 
Κάποιος από αυτούς που γράφουν σοφά λόγια υποστηρίζει για την χώρα μας ‘ότι « …μοιάζει με ξεπεσμένο σόι που όλα τα ένδοξα ανήκουν στο παρελθόν και ζούμε με θελήματα» 
Δυστυχώς αυτό ισχύει πέρα για πέρα σε κάποιους που νομίζουν ότι είναι πάνω από τον νόμο. Και η πολιτεία μας τους έχει θεσπίσει και τα αρμόδια όργανα τους εφαρμόζουν χωρίς να κάνουν διακρίσεις ονομάτων Γιατί αλλοίμονο αν οι αστυνομικοί υπάλληλοι στην συγκεκριμένη περίπτωση γινόντουσαν « ραγιάδες των ανθρώπων που διαθέτουν ντουβάρια σε κεντρικό σημείο του Λουτρακίου.» 
Αυτά έγραφα όταν ορισμένοι συκοφαντούσανε το Αστυνομικό τμήμα του Λουτρακίου. Χωρίς κανένας να πάρει θέση γιατί οι αστυνομικοί δεν έχουν συμπεθέρους επομένως δεν μπορούν να γείρουν την πλάστιγγα στις εκλογές για την ανάδειξη της πλειοψηφίας . Γιατί όλα αυτά που γίνονται έχουν ως στόχο την διοίκηση της δημαρχίας και τίποτα άλλο. 



Και μετά ζητάμε οι νέοι να είναι σωστοί


Κάπου είχα διαβάσει κάτι που μου άρεσε πολύ και το χρησιμοποιώ στην επικοινωνία που έχω με τον κόσμο.
Ένας κάπου έγραψε ότι « …όταν κάνεις παρέα με τον διάβολο δεν θα τον αλλάξεις αλλά θα σε αλλάξει» 
Παρακολουθούσα από το video τα επεισόδια που γινόντουσαν στον ιερό χώρο που ήταν αυτός που οι εκπρόσωποι του λαού μας θα κατέθεταν τα στεφάνια που σημαίνει μια αναγνώριση για τους αγώνες που έκαναν για να μπορούμε σήμερα να απολαμβάνουμε τα αγαθά της ελευθερίας 
Που ορισμένοι πιστεύουν ότι η ελεύθερη έκφρασης (αν και ανήκουν σε πολιτικά κόμματα που έχουν κατά το παρελθόν ταλαιπωρηθεί από την έλλειψη της) ότι πρέπει να περιορίζεται σε κάποιους. 
Και νομίζω ότι είναι η πρώτη φορά που στις γιορτές αυτές υπήρχαν στο Λουτράκι όχι μόνο ΜΑΤ άλλα έκαναν και χρήση χημικών με πρώτο θύμα τον διοικητή του αστυνομικού τμήματος. 
Εδώ πρέπει να μας εξηγήσουν οι αρμόδιοι τι ήταν αυτό που τους ανάγκασε να φέρουν τα ΜΑΤ σε μια γιορτή που πρωταγωνιστές ήταν ακόμα και παιδάκια του νηπιαγωγείου. Αλλά και ποιος έδωσε την εντολή να χρησιμοποιηθούν σε ένα χώρο που η συντριπτική πλειοψηφία ήταν ανήλικα. 
Και εδώ έχουμε τον μη σεβασμό των μικρών παιδιών που έχουν αφήσει το βυζί της μάνας τους και πήγαν να αποτελέσουν μέλη της κοινωνίας και αυτή τα υποδέχτηκε μετά όχι φανών και λαμπάδων αλλά με …χημικά. Αφού αυτά τα απροστάτευτα ( αφού ήταν μακριά από την αγκαλιά της μάνας των) δεν τα σεβάστηκε κανένας γιατί αυτά αύριο μεγαλώνοντας να σεβαστούν την πολιτεία που στα πρώτα τους όχι βήματα αλλά μπουσουλήματα τους μέσα στην κοινωνία τους τα αντιμετώπισαν με χημικά επειδή κατά την γνώμη τους από αυτά κινδύνευαν . 
Είμαι της γνώμης ότι στα δώδεκα χρόνια που είμαι δημότης Λουτρακίου και ασχολούμαι με τα νιάτα ότι αυτοί που διοίκησαν το Δήμο και ενώ πέρασαν από το δήμο τεράστια ποσά κανένας δεν κατόρθωσε να κάνει μια βιβλιοθήκη. Και όμως υπάρχουν τα σχέδια και το οίκημα. 
Όταν θα περάσει ο κουρνιαχτός που έχει δημιουργηθεί από τα επεισόδια και θα ηρεμήσει η ατμόσφαιρα δυστυχώς θα διαπιστώσουμε ότι ο προικισμένος από τον Θεό τόπος διοικείται από ανθρώπους που δεν έχουν οράματα Αλλά βάζουν το γενικό συμφέρον στην άκρη και νοιάζονται πως θα βγουν σύμβουλοι και επομένως δεν μπορούν να τα βάλουν με το κατεστημένο. 
Και έτσι προσπαθούν να σκεπάσουν αντί να παρουσιάσουν τα προβλήματα . Και αλλοίμονο αν προσπαθήσει κανένας να ξεσκεπάσει τίποτα. Οι γηγενείς που διοικούν τον τόπο ενώνονται και πολεμούν αυτό που τόλμησε να τους ακουμπήσει. 
Τρανό παράδειγμα η αφεντιά μου που έβγαλα ένα σκάνδαλο της τάξεως των 163.000 ευρώ ή σε δραχμές 55.420.000 ( κατά την έκθεση του ορκωτού λογιστή που ορίστηκε από τον ανακριτή ) που απουσιάζουν από το ταμείο του Ολυμπιακού Λουτρακίου. 
Και εισέπραξα δυο μηνύσεις η μια δικάστηκε πρωτόδικα και «έφαγα» οκτώ μήνες φυλακή . Μηνυτής ήταν ο κ. Μαυρογόνατος διευθυντής της πολεοδομίας . Έκανα έφεση μα δεν εκδικάστηκε γιατί παραγράφτηκε . Και ο κ. Μάρας με μήνυσε αλλά και αυτή δεν εκδικάστηκε επειδή ο μηνυτής ζητούσε αναβολή. Με αποτέλεσμα και αυτή να παραγραφεί. Είχαμε και τρεις αγωγές. 
Επειδή τόλμησα να καταγγείλω ατασθαλίες. Και ο Δήμος δεν νοιάστηκε που οι χορηγίες μπήκανε στις τσέπες δικών μας παιδιών .Και δεν έκανε και αυτός ενέργειες για να παραστεί ως πολιτική αγωγή αφού 28.000 ευρώ ή δραχμές 9.520.000 από τα χρήματα των δημοτών αντί να μπουν στο ταμείο του Ολυμπιακού μπήκαν στη τσέπη δικών μας παιδιών . 
Και αυτά τα βεβαιώνει η τράπεζα που ακόμα και ονόματα γράφει που τα τσέπωσαν. Ούτε γάτα μα ούτε και ζημιά σύμφωνα με αυτούς που διοικούν τον δήμο κατά καιρούς. Γιατί αυτοί που παρανομούν δεν είναι υποχρεωτικό να τους έχουν ψηφίσει. Αρκεί που είναι γηγενείς. . 
Και αυτούς το κατεστημένο τους συγχωρεί τα πάντα Και νόμισε ότι θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση ο Μπάμπης ο Τετράδης ένας άνθρωπος που μεγάλωσε στο Αιγάλεω που την μπέσα την έχουν ως σημαία να επαναστατήσει Δεν ήξερε γιατί δεν με ρωτούσε. 
Συμφωνώ όμως μαζί σου φίλε Μπάμπη σε όλα εκτός από ένα. Το στεφάνι έπρεπε να το πετάξεις στους επίσημους 
Επίλογος 

Ο Μπάμπης ο Τετράδης δεν είναι μόνος και αυτό είναι καιρός να το καταλάβουν ορισμένοι . Μα ευτυχώς έχουμε αρκετό χρόνο για να ενημερώσουμε τους μη γηγενείς.