23/3/13

Γιατί δεν σέβεστε τους Κορίνθιους διαιτητές


Δεν μπορώ να καταλάβω πως είναι δυνατόν μια ένωση όπως είναι αυτή της Κορινθίας που αναλαμβάνει να παίξει τον ρόλο του διασκεδαστή στους ισχυρούς της Ε Π Ο και από την άλλη οι διαιτητές μας να υποτιμόνται και μερικοί μάλιστα να υποβιβάζονται σε σημείο τέτοιο που αναρωτιόμαστε πως ανέχονται ιστορικά ονόματα της διαιτησίας αυτές τις ταπεινώσεις.
Και ερχόμαστε στους ορισμούς των διαιτητών στα πρωταθλήματα της 24 Μαρτίου 2013

Β Εθνική Κατηγορία.
Θα γίνουν δέκα ( 10) αγώνες Που σημαίνει ότι η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας θα χρησιμοποιήσει δέκα ( 10) διαιτητές είκοσι (20) επόπτες και δέκα(10) τέταρτους  Επίσης και δέκα ( 10) παρατηρητές διαιτησίας.
Στην κατηγορία αυτή η Κορινθία δεν διαθέτει διαιτητή αλλά όμως έχει τρεις (3) συνεργάτες του Διαιτητή Π{ου είναι οι Παπανικολάου- Κωνσταντόπουλο και Μπετζόγλου. Και δυο παρατηρητές διαιτησίας στην κατηγορία αυτή που κουβαλάνε ονόματα βαριά (Ντούλης Ανδρέας  - Ζήσης Ανδρέας ) . Και όμως κανένας από αυτούς δεν ορίστηκε  Βέβαια για να είμαστε σωστοί ο Ανδρέας Ζήσης ορίστηκε την 27 αγωνιστική και ο Ανδρέας Ντούλης την 28 αγωνιστική και τώρα έχουμε 30 αγωνιστική.
Είναι όμως απαράδεκτο να τους ορίζεις παρατηρητές διαιτησίες σε αγώνες του πρωταθλήματος της πλάκας και να παίρνουν τις θέσεις συναδέλφων των που και αυτοί έχουν ανάγκη από την αμοιβή για να αντιμετωπίσουν τα έξοδα της λαϊκής. Μια και στην σημερινή εποχή όλα έχουν καταργηθεί  ( φιλοδοξίες – ιδανικά) και παλεύουμε πως θα γεμίσει το καροτσάκι της λαϊκής. Είναι και αυτός ένας στόχος για να μπορείς να πηγαίνεις παρατηρητής διαιτησίας σε αγώνες αστείους όταν έχεις γράψει ιστορία.

Γ Εθνική Κατηγορία.
Και εδώ οι αγώνες είναι δέκα (10) και  επομένως έχουμε δέκα ( 10) διαιτητές είκοσι (20) επόπτες και δέκα(10) τέταρτους  Επίσης και δέκα ( 10) παρατηρητές διαιτησίας.
Η Κορινθία εδώ έχει τρεις (3)διαιτητές ( Κακριδής Γιάννης – Αστερής- Νεοφυτιάδης ) που οι δυο Κακριδής – Νεοφυτιάδης έχουν χαρακτηριστεί εξαιρετικά ταλέντα. Και επόπτες  τους Φούκη – Σκούρτη – Σεφερη- Πυργάκη – Μπουρτζοβίτη- Μπούμα --Καλαρά . Και παρατηρητές διαιτησίας οι Θεοδωρόπουλος και  Π. Αργύρης
Από αυτούς κανένας δεν ορίστηκε. Ούτε και τα ταλέντα.
 Δ Εθνική Κατηγορία. ( της πλάκας)
Εδώ έχουμε 51 αγώνες και θα χρειαστούνε πενήντα ένας (51) διαιτητές  εκατό δυο (102) επόπτες και πενήντα ένας (51) παρατηρητές διαιτησίας
Διαιτητές  τρεις (3) επόπτες άπαντες . Και παρατηρητές καμιά δεκαριά.
Και όμως οι αρμόδιοι βάλανε τους διαιτητές Κακριδή Γιάννη και Αστερή να διευθύνουν αγώνες της τέταρτης Εθνικής.
Και παρατηρητές όπως ανάφερα πιο πάνω από την Β εθνική για να τους ταπεινώσουν. Και μόνο ένας ο Λιάκης ορίστηκε από  την κατηγορία του

Επίλογος.
Θα ήθελα να γνωρίσω σε κάποιους τα λόγια μιας Κινέζικης παροιμίας  :
«Μη φοβάσαι να προχωράς αργά .Να φοβάσαι μονάχα όταν ακόμη στέκεσαι»|