10/5/13

Την πόρτα του κουφού μπορεί να την σπάσεις αν δεν σ’ ακούει




Έμαθα 
Οι  ποδοσφαιρικές ομάδες της Κορινθίας  Κύψελος ( ναι αυτή που ενώ έφαγε στο Αγγελόκαστρο γουρουνόπουλα  στην έδρα τους κέρασαν σουβλάκια ) και ο Ισθμιακός ( που φίλαθλος στην έδρα του έφαγε το ξύλο της αρκούδας) όταν πήγανε να παίξουν με την Θύελλα Κάτω Διμηνιού ζήτησαν την βοήθεια της αστυνομίας. Για να τους συνοδεύσει γιατί φοβήθηκαν μήπως τους …γράψει η τροχαία.
Και για μια ακόμη φορά επαληθεύεται η ρήση του κ. Μιχάλη Τσιχριτζή ( που επιμένει ότι διοικεί και έτσι ψυχαγωγεί τον κόσμο) ότι τα δικά του πρωταθλήματα είναι τα πιο συναρπαστικά. Αν η πληροφορία μου είναι σωστή πρέπει όλοι να ντρεπόμαστε για την κατάντια μας αυτή .
Περιμένω μια απάντηση όχι από την ένωση ( αυτή δεν καταδέχεται) αλλά από τα ενδιαφερόμενα σωματεία.


Πρωτάκουστο
Αν αυτό έχει βάση τότε όλα μπορεί να συμβούν στη ζωή. Ακόμα να δεις και τον Β. Βενιζέλο μαζί με τον Γ. Παπανδρέου να κατέβουν στις εκλογές τις προσεχείς στο ίδιο ψηφοδέλτιο.
Τοπικός καναλάρχης που είναι και δημοσιογράφος αλλά και κατά το παρελθόν και ποδοσφαιρικός παράγοντας δήλωσε σε υποψήφιο πρόεδρο  της ένωσης ποδοσφαιρικών σωματείων Κορινθίας ότι θα τον υποστηρίξει στις εκλογές . Και μάλιστα αν θέλει μπορεί να τον βάλει ακόμα και στο ψηφοδέλτιο  του. Συμπέρασμα. Στη ζωή όλα μπορούν να συμβούν ακόμα και ο σπανός να βγάλει γένια. Φαίνεται ότι η Αναγέννησης του Κορινθιακού ποδοσφαίρου ( το ψηφοδέλτιο που κέρδισε τις εκλογές τον Ιούλιο του 2009 ) δεν έχει καμία τύχη.  Όταν σε εγκαταλείπουν οι στυλοβάτες τι να κάνεις οικοδόμημα με τους πλίνθους Εδώ δεν χρειάζεται να πούμε ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα γιατί προσωπικά πίστευα πιο αφοσιωμένος στην σημερινή διοίκηση της ένωσης από τον καναλάρχη δεν υπήρχε. Και οι μεγάλες αγάπες κάποτε τελειώνουν. Και στην σημερινή εποχή της οικονομικής κρίσης τα αίτια είναι πολλά και πολύ βαθιά .


Πατρίδα
Τον τελικό αγώνα Κυπέλλου Ελλάδας ορίστηκε να τον διευθύνει  ο κ. Αθανάσιος Γιάχος ο υποδιευθυντής της  Τράπεζας που έχει έδρα το Μενίδι και όμως αυτός διαιτητική έδρα έχει  την Μυροβόλο Χίο .
Που πρόεδρος της ένωσης συμπτωματικά είναι ο κ. Σαρρής που είναι και πρόεδρος της Ε Π Ο.  Που διαιτήτευσε δέκα τέσσερις (14) αγώνες Super  League και έλαβε το ποσόν των 21.000 ευρώ ή σε δραχμές 7.140.000 ( 14 αγώνες Χ 1500 ευρώ ή δραχμές 510.000 η αμοιβή κάθε αγώνα.)  Διαιτήτευσε δυο αγώνες κυπέλλου 3000 ευρώ ή σε δραχμές 1.020.000.Και ήταν τέταρτος ή πρόσθετος σε εννέα αγώνες με συνολικό ποσόν 6.750 ευρώ ή σε δραχμές 2.295.000 ( 9 Χ750 ευρώ ή σε δραχμές 255.000 αμοιβή κάθε αγώνα )
Τώρα αν τα αθροίσουμε όλα αυτά μας κάνουν 30.750 ευρώ ή σε δραχμές 10.455.000. Και να παρακολουθείς στα κανάλια Έλληνες  πτυχιούχους του Πανεπιστημίου να δουλεύουν στην κουζίνα καταστημάτων του Λονδίνου μια και δεν μπόρεσαν να βρούνε δουλειά στη χώρα μας ούτε λαντζιέρη . Και να έχει τον κ. Γιάχο χωρίς να έχει τα αψεγάδιαστα προσόντα  που χρειάζονται σε κάποιο διαιτητή και να έχει αμοιβές ( αφού τα έξοδα όλα πληρωμένα) 30.750 ευρώ ή σε δραχμές 10.455.000. Που σημαίνει 2.562 ευρώ το μήνα ή σε δραχμές 871.000.
Που τα διαβάζει αυτά ο συνταξιούχος αρχηγός στρατού και του τρέχουν τα σάλια  και μάταια ζητά από την γυναίκα του σαλιάρα.  Εγώ  όμως θα έλεγα να ζητά τους αρμοδίους για να τους δώσει σφαλιάρα  που ζητάνε από άλλους θυσίες και έχουν τους διαιτητές και αμείβονται στο πάρεργο που κάνουν με τόσα χρήματα.
Αυτά τα γνωρίζετε κ. Στουρνάρα; Και αν μας απαντήσετε όχι τότε πρέπει να διώξετε από κοντά σας όλους τους παρατρεχάμενους που δεν σας ενημερώνουν 
Φίλη και Φίλε 
Που έκανες τον κόπο να διαβάσεις τις αράδες αυτές πρέπει να γνωρίζεις ότι σ' αυτά που εισέπραξε ο κ. Γιάχος δεν υπολογίζω τον τελικό Κυπέλλου γιατί δεν γνωρίζω το ποσόν της αμοιβής .