26/5/13

Ορκίστηκα να σας ξεσκεπάσω γιατί προδώσατε τα νιάτα !!!





Η κρυφή ενοχή προδίδεται από την σιωπή
                                     Τζων Ντράιντεν


Ο Μεγάλος των γραμμάτων  άνθρωπος  OSCAR  WILDE  είπε κάτι που  ίσως για να ειρωνευτεί  τους νέους  « …δεν είμαι αρκετά νέος για να ξέρω τα πάντα»
 Και θα ήθελα να προσπαθούσα  να δώσω μια απάντηση (σε αυτόν που μόνο το όνομα του προκαλεί ρίγη συγκίνησης) από εδώ την Κορινθία που γεννήθηκε η κουλτούρα. Και κάποιοι προσπαθούν να μας μεταφέρουν στον Μεσαίωνα αν και χρησιμοποιούν ως έμβλημα τους την Αναγέννηση  που σημαίνει στην μεταφορική της έννοια ανάκτηση των δυνάμεων της ζωντάνιας και της δημιουργικής διάθεσης μετά από περίοδο κατάπτωσης στασιμότητας και παρακμής
Αν υπάρχει ζωή και μας ακούς και μας βλέπεις OSCAR  WILDE   υπάρχουν εδώ στην Κορινθία  κάποια νέα παιδιά που προσπαθούν να επουλώσουν τις πληγές των τραυμάτων που δημιούργησαν ενήλικες  στο σώμα ενός αθλητικού  σωματείου ( αφού ακόμα και το ποδόσφαιρο πού διαφεντεύει ο Γιώργος Δούρος συνεχίζει να θεωρείται αθλητισμός) που φέρει το ιστορικό όνομα της πρωτεύουσας του νομού μας. Αυτά τα νέα παιδιά χωρίς να έχουν καταθέσεις στην τράπεζα χωρίς να έχουν επαγγέλματα που αποδίδουν άφθονο παραδάκι έβαλαν τα γυαλιά σε ανθρώπους που γνώριζαν τα πάντα  διοίκησαν τα πάντα και τα οδήγησαν τα πάντα στην καταστροφή
Και έρχονται κάποια αμούστακα   και τους λένε να σταματήσουν το θέατρο και να βγουν στην σκηνή των γεγονότων μια και έχουν μάθει μια ολόκληρη ζωή να παίζουν θέατρο ως γνήσιοι θεατρίνοι αφού τα ξέρουν όλα.
Αλλά κανένας δεν μπήκε στον κόπο να ρωτήσει  τα νέα παιδιά που στην κυριολεξία διοικούν την ομάδα πως κατόρθωσαν και πήγανε στην Κρήτη για να παίξουν με την Επισκοπή και να ηττηθούν μεν αλλά να μη διασύρουν το όνομα  της ομάδας αφού θα έδιναν το δικαίωμα να γράψουν οι εφημερίδες ότι η Κόρινθος δεν μπόρεσε να πάει να αγωνιστεί γιατί δεν είχε να πληρώσει τα έξοδα.
Εδώ πρέπει μαζί με τα παιδιά να συγχαρούμε και τους ποδοσφαιριστές πού ενώ είναι απλήρωτοι και θα μπορούσαν να απέχουν και όμως πήγαν να παίξουν στην Κρήτη όχι αεροπορικώς αλλά με το πλοίο . Και τα έξοδα του ταξιδιού καλύφτηκαν από έρανο που κάνανε τα νεαρά παιδιά.  Αυτοί σήμερα διοικούν και την εκλογή τους δεν την πήρανε από κανέναν αλλά από την σημαία γιατί θεωρούν ότι η σωτηρία της Κορίνθου  ( που  είναι ο τερματισμός και όχι η εγκατάλειψης) είναι πάνω απ’ όλα
Που ο κ. Μπεθάνης  επειδή του ασκούσανε αντιπολίτευση για να τους εκθέσει τους παρέδωσε την Κόρινθο για να δηλώσουν αδυναμία και να διαλυθεί. Και όμως κατόρθωσαν με νύχια και με δόντια να την κρατήσουν ζωντανή .
Αλλά όμως δεν φταίει ο  κ. Μπεθάνης που γελοιοποίησε την έννοια την διοικητική στο ποδόσφαιρο. Αυτός και ξένος ήταν και την πλάκα του έκανε αφού χωρίς να βάζει το χέρι του στην τσέπη το έπαιζε πολιτικός και μάλιστα διαφωτιστής. Και ερχόμαστε σε αυτούς που εγκλημάτησαν σε βάρος της Ναυαρχίδας του Κορινθιακού ποδοσφαίρου

Μιχάλης  Τσιχριτζής που χρησιμοποίησε την Κόρινθο για να υλοποιήσει τα σχέδια του 

Όλοι γνωρίζουν αλλά κανένας δεν θέλει να το πει ή να το γράψει ότι δηλαδή ο κ. Τσιχριτζής όταν βγήκε πρόεδρος της Κορίνθου για πρώτη φορά χρησιμοποίησε εν γνώσει του έναν επενδυτή που δεν είχε την δυνατότητα να αγοράσει ούτε ένα ζευγάρι ποδοσφαιρικά  παπούτσια.
Και όλα αυτά τα ήξερε αφού οι τοπικές εφημερίδες είχαν γράψει ποιος ήταν ο επενδυτής.
Κατόρθωσε όμως ο κ. Τσιχριτζής  να αποβάλει γιατί δεν ήταν μέλος. από τον κατάλογο των υποψηφίων προέδρων τον Σωτήρη Γρανιτσιώτη που
είχε καταθέσει στον κ. Νίκα – τότε πρόεδρο της Ένωσης – μια επιταγή της τάξεως των 100.000 ευρώ ή σε δραχμές 34.000.000  για τα πρώτα έξοδα της ομάδας  Ενώ θα μπορούσε η γενική συνέλευση να τον κάνει μέλος . Και είχαμε δεδικασμένο την περίπτωση Κούγια.
Προχώρησε  ο κ. Τσιχριτζής και πήρε τις εκλογές με αντίπαλο του Κούγια αλλά και με σύμμαχο τον επενδυτή Τέλη Βελέντζα πού κατέθεσε μια επιταγή της τάξεως των 220.000 ευρώ που ήταν διπλάσια και παραπάνω  από αυτή του Γρανιτσιώτη.
Πήγε να την εισπράξει ο κ. Τσιχριτζής την επιταγή και γέλασαν ακόμα και τα πλακάκια της τράπεζας αφού δεν υπήρχε απολύτως  τίποτα.
Έπρεπε τότε  ο κ. Τσιχριτζής να συγκαλέσει αμέσως  γενική συνέλευση  και να πει την αλήθεια στα μέλη ότι δηλαδή εξαπατήθηκε.   Βέβαια κανένας δεν θα τον πίστευε γιατί ο κ. Φίλης πρόλαβε και του είπε το ποιόν του πέτσινου επενδυτή. Επομένως εν γνώσει του όλα αυτά τα έκανε γιατί είχε τα δικά του σχέδια και ομολογώ εδώ του βγάζω το καπέλο.
Πήγε και βρήκε τον Σωτήρη τον Γρανιτσιώτη  μετά  το φιάσκο Βελέντζα ναι !!! αυτόν που απέβαλε από την γενική συνέλευση. Και με την πειθώ που εκεί είναι  το ακαταμάχητο όπλο του και με ύφος του απλού καλοκάγαθου ανθρώπου τον έπεισε να τον βοηθήσει ως ένας φίλος που είναι της Κορίνθου και αυτός θα του παραχωρήσει την προεδρία μετά ένα μικρό  χρονικό διάστημα  .
Αν και γνωρίζω πόσα χρήματα έβαλε ο Γρανιτσιώτης δεν τα γράφω γιατί δεν επιθυμώ να τον δυσαρεστήσω. Αλλά αν χρειαστεί θα το κάνω.
Και μετά ακολούθησαν όλα αυτά που ακόμα δεν μας τα έχει δικαιολογήσει ο ηγέτης του Κορινθιακού ποδοσφαίρου.
Συγκεκριμένα γιατί έδιωξε τον Παναγιώτη Τζαναβάρα από προπονητή της ομάδας που πήγαινε μπροστά στο πρωτάθλημα οκτώ βαθμούς από την μετέπειτα πρωταθλήτρια  Θήβα. Και γιατί χρησιμοποίησε τον τιμωρημένο ποδοσφαιριστή Καφαντάρη την τιμωρία του οποίου ήταν αδύνατο εκ των πραγμάτων μα μη γνωρίζει.
Και όταν ο κ. Μιχάλης είδε ότι σταματήσανε τα τοπικά κορόιδα   προσπάθησε να ψαρέψει από τον Πόρο και μας έφερε τον Παντελή Μπιτούνη  έναν άνθρωπο  που αν και τον έζησα δεν μπόρεσα να καταλάβω με ποια εχέγγυα έδωσε ένας δικηγόρος την ομάδα σε ένα αμούστακο.
Μια μόνο δικαιολογία υπάρχει  Επειδή δεν εύρισκε άλλον και επάνω στον πανικό του ( γιατί έπρεπε ν α απαλλαγεί  από τα καθήκοντα  του προέδρου  της Κορίνθου για να πάμε σε καινούργια αξιώματα) και ότι οι Κορίνθιοι δεν το ψάχνουν το πράγμα μια και κατάπιανε  ολόκληρο Καφαντάρη.
Μα εδώ ο Παντελής ο Μπιτούνης δεν είναι από παρθενογένεση αντίθετα είναι γνωστή η πολιτεία του πριν να μας έρθει στην Κορινθία. Είναι ο άνθρωπος που είχε ασχοληθεί με την Καλλιθέα που έχει παράγοντα τον  Σαλευρή και το όνομα αυτό τα λέει όλα. Και ως δικηγόρος ο κ. Τσιχριτζής έπρεπε να γνώριζε τους δικαστικούς αγώνες Σαλευρή  Μπιτούνη
Και  βάζει πρόεδρο ο κ. Μιχάλης   στην Κόρινθο το Παναγιώτη Τσουμάνη  που όταν ήταν πρόεδρος της Κορίνθου ήταν και τα δυο του χέρια  αφού ήταν εκ των συμβούλων που έβαζαν το χέρι στην τσέπη
Και ο άνθρωπος του  υπογράφει όλες τις μεταγραφές που  έκανε ένα παιδάκι εικοσιπεντάχρονο που δεν είχε καμία ιδιότητα  στην ομάδα και τα τρελά ποσά των συμβολαίων δεν θα μπορούσε να σηκώσει οικονομικά ούτε ομάδα πρώτης  Εθνικής κατηγορίας.
Και εδώ θα ήθελα να ρωτούσα τον κ. Τσιχριτζή  τι πούλησε στον κ. Μπιτούνη  και ποιό ήταν το αντίτιμο της συναλλαγής  Πρέπει να μας πει
Και έρχεται μετά ο Σωτήρας Μαυρονάσιος που τυφλωμένος από την φιλοδοξία έβλεπε  το τυράκι μόνο και όχι την …φάκα.
Και όταν ήρθε να τον ενημερώσω γύρω από τα οικονομικά της Κορίνθου – αφού σε μένα έτυχε να ασχοληθώ  με αυτά για εβδομήντα
( 70)  μέρες  -- του είπα ότι και ανιψιός του Ωνάση να είσαι δεν θα μπορέσεις να διοικήσεις. Με τα γνωστά αποτελέσματα. Εδώ μάλιστα βγήκανε επιφανείς Κορίνθιοι και με χαρακτήρισαν με αυτά που έγραφα εχθρό της Κορίνθου. Και τώρα έχουν λουφάξει.
Βέβαια  από την  πρώτη στιγμή είχα πιάσει ότι ο κ. Μπεθάνης είναι πέρα για πέρα αδειανός Που σημαίνει και οικονομικά και διοικητικά   
Μα για την περίπτωση Μπεθάνη έχω γράψει πάνω από 100.000 λέξεις και κανέναν δεν μπόρεσα να ξυπνήσω  Μάλιστα κάποιοι νόμισαν ότι στο πρόσωπο του βρήκανε τον επενδυτή που θα μπορούσε να αγοράσει τηλεοπτικά κανάλια και ραδιόφωνα και ότι άλλο θα του έδιναν.
Με αποτέλεσμα να τους γελάσει όλους εκτός από εμένα.

Επίλογος.

Το οξύμωρο σχήμα είναι ότι ο κ. Τσιχριτζής πήρε ένα σφουγγάρι και τα διέγραψε όλα που αφορούνε την Κόρινθο. Νομίζω ότι έχει κάνει λογαριασμό χωρίς να ρωτήσει τον Ξενοδόχο. Και στην προκειμένη περίπτωση εγώ παίζω τον ρόλο του Ξενοδόχου  που θα τους ξεσηκώσω όλους. Για τα τέσσερα χρόνια που διοικεί την ένωση ακόμα δεν έχουμε αρχίσει.
Κύριε Μιχάλη  Τσιχριτζή  για την διάλυση της Κορίνθου υπεύθυνος είσαστε εσείς κατά το μεγαλύτερο ποσοστό.
Ένας λοιπόν παράγοντας που στην κυριολεξία  διέλυσε την ομάδα της Κορίνθου  μπορεί να διοικεί το Κορινθιακό ποδόσφαιρο;