14/5/13

Εκπτώσεις σε ευρώ και σε αρχές


Η παρεούλα της οδού Νοταρά αριθμός 48 νομίζει ότι θα κάνει στην γενική συνέλευση για τις αρχαιρεσίες ότι έκανε στην τελευταία τακτική συνέλευση. Να προετοιμαστούν για να απαντήσουν
Και τους δίνω  μια ατάκα για να είναι έτοιμοι Να μελετήσουν καλά τις   αμοιβές των διαιτητών . Βάσει ποιού κανονισμού διατάξεως και εθίμου η ένωσης  απάλλαξε τις ομάδες της Β κατηγορίας να μη πληρώσουν έξοδα διαιτησίας δυο αγωνιστικών. . Και με ρώτησε ένας πολύ πονηρός Γιατί ρε Νικηφόρε αυτή η  απλοχεριά ; Και του απαντώ αφού εμείς έχουμε εκλογές γιατί να μη κάνουμε ανέξοδες παροχές στα σωματεία 
και λέμε ανέξοδες γιατί την ταμπακέρα την πληρώνει ο διαιτητής.
Και εδώ είναι το αίσχος που παιδάκια μικρά των δεκαπέντε χρόνων να βγαίνουν διαιτητές να πηγαίνουν στα γήπεδα και να διαιτητεύουν  αγώνες του παιδικού πρωταθλήματος και να αμείβονται. Και αυτό προσωπικά το έζησα που ως ταμίας του Ολυμπιακού Κορίνθου πήγα στα αποδυτήρια των διαιτητών και τους έδωσα μια επιστολή και τους εξηγούσα ότι δεν μπορούμε να τους προπληρώσουμε.  Και παρατήρησα στα μάτια όλων αυτών των μικρών παιδιών που θα πήγαιναν ακόμα στο Λύκειο μια απογοήτευση. Όχι γιατί δεν θα γίνει ο αγώνας αλλά γιατί δεν θα ΠΡΟΠΛΗΡΩΘΟΎΝ  αφού τα χτήματα δεν θα τα έχουν μέσα στη τσέπη τους  για να τους ζεσταίνει .
Τελειώνω μια εργασία γύρω από τις αμοιβές των διαιτητών και εκεί θα δείτε ότι διαιτητής μικρής ηλικίας ( μαθητής Λυκείου )  να έχει κάνει στις διάφορες κατηγορίες διαιτησίες  δέκα έξη (16) και εποπτείες εβδομήντα εννέα ( 79). Αυτός ο νεαρός μαθητής που παίρνει από το σπίτι του ελάχιστο χαρτζιλίκι τον καταστρέψατε . Αλλά περισσότερα όταν θα δημοσιεύσω την μελέτη μου.
Και έχουμε την άλλη πλευρά του λόφου Διαιτητής να είναι από τους πιο μεγάλους σε ηλικία να έχει επτά ( 7) εποπτείες στο παιδικό πρωτάθλημα. Που σημαίνει ότι πάω για τα δέκα πέντε (15) ευρώ ( αυτή είναι η αμοιβή του επόπτη) ρε γαμώτο!!! 
Να γιατί τιτλοφόρησα το κομμάτι αυτό εκπτώσεις  Γιατί έχουμε εκπτώσεις σε τιμές στους διαιτητές και εκπτώσεις στην διδασκαλία ότι υπάρχει ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και να δημιουργούμε τον μαθητή του Λυκείου σε επαγγελματία διαιτητή και τον ηλικιωμένο εφαρμοστεί της ρήσεως Ότι έχετε ευχαρίστηση»
Και οι δυο περιπτώσεις είναι τραγικές και χρήζουν άμεσης μελέτης  
Και ως κατάλληλο νομίζω ότι έχουμε για να φτιάξουμε πέρα για πέρα διαιτητές που πιστεύουν στον …παρά. Μα ποιος είναι αυτός Μα ο ηλικιωμένος που πηγαίνει στα παιδικά για τα δέκα πέντε  (15) ευρώ ή σε δραχμές  5.100. Τώρα κάποιος άλλος πάλι θα μου πει ότι τόσα παίρνει και ο παρατηρητής διαιτησίας.
 Και εγώ απαντώ ότι και ο επόπτης αλλά και οι παρατηρητές διαιτησίες είναι …τσιφούτηδες.