24/5/13

Λουλούδια και τσουκνίδες από τον μπαχτσέ του Νικηφόρου




Μας συγκινεί το μάτωμα του παράγοντα.

Όταν άκουσα από την τηλεόραση γιατί είχα φύγει από την περσινή γενική συνέλευση μια και δεν με άφησαν να μιλήσω ότι « …η ένωσης δεν αποτελείται από ντουβάρια αλλά από ανθρώπους που πονάνε  με την προσπάθεια των παραγόντων» προβληματίστηκα που ίσως να είχα κάνει κάποιο λάθος. Αλλά όμως όταν πηγαίνεις στα Μέγαρα να κάνεις τον γυμνασίαρχο  για κάποιο χαρτζιλικάκι  άνετα μπορώ να αναφωνήσω  «Ω !!! ανιδιοτέλεια  ποιους βρήκες για να σε υπερασπιστούν»

Διαφέρει η Λοζάνη από την …Κοζάνη.

Να πηγαίνεις να κάνεις τον τηρητή της τάξης στα Μέγαρα και σε παιχνίδι Β μεν κατηγορίας αλλά ο Βύζας από τους ουραγούς  δεν λέει και πολλά πράγματα. Και η θέσης σου γίνεται ποιο τραγική  όταν ο συνάδελφός σου ο κ. Επειδής πηγαίνει να ασκήσει τα καθήκοντα του γυμνασίαρχου στον αγώνα Αστέρα Τρίπολης – ΠΑΟΚ σου αναγκάζει να κάνεις περισυλλογή και να προβληματιστείς  Πως είναι δυνατόν ένας λογοτέχνης να υποβιβάζεται από έναν δολοφόνο της Ελληνικής.
Είπαμε σημασία δεν έχει τι γνωρίζεις αλλά ποιον γνωρίζεις.

Το κατεστημένο καλά κρατεί

Παρακολούθησα  έναν αγώνα μεταξύ των παλαιμάχων της Κορίνθου με αυτούς του Πέλοπα. Και ομολογώ  ότι ενθουσιάστηκα από την ζωντάνια τους και την άρτια τεχνική τους Αλλά όμως είναι απαραίτητο σε κάθε τέτοια εκδήλωση να ακούμε λόγους και να βλέπουμε βραβεύσεις;
Και στην εξέδρα να είναι το κατεστημένο του Λουτρακίου  που τόσα έχουν συμβεί και όχι μόνο κανένας δεν ενδιαφέρεται να μάθει τι έγιναν τα 163 000 ευρώ ή σε δραχμές 55.420.000 που απουσιάζουν από το ταμείο του Ολυμπιακού Λουτρακίου . Και ο πρωταγωνιστής του «όλου θέματος» να είναι και ο κύριος ομιλητής και το κατεστημένο να χειροκροτεί.  Αλήθεια πρώτη φορά είδα να είναι άνθρωποι τόσο ενωμένοι απέναντι σε ένα μη γηγενή.  
Και όμως πίστεψε στην πρωτιά

Γελούσα όταν διάβαζα ότι τα Γιάννινα μπορεί να πάνε ακόμα και στο Τσάμπιονς Λιγκ αφού μπορεί να έρθουν   και πρώτα . Αλλά όμως εγώ γνώριζα ότι αλλού ήτα πρώτα τα Γιάννινα  ( γράμματα γρόσια και άρματα) Νόμισα ότι έκανα λάθος μέχρι που ορίστηκε διαιτητής στον αγώνα  Γιάννινα – Ατρόμητος ο Ηλίας ο Σπάθας που σε καθαρίζει σαν αυγό καλά βρασμένο και λες και ευχαριστώ. Δοκιμασμένη και πετυχημένη συνταγή. Αυτό όμως που με μπέρδεψε είναι που στον αγώνα ΠΑΟΚ – Αστέρα  βάλανε τον Κάκο που ο σκηνοθέτης Γιώ ργος Δούρος προσπαθεί να τον φάει αλλά δεν μπορεί. Αλλά και στο Περιστέρι ο Δασκαλόπουλος δεν νομίζω ότι θα τα πάει καλά γιατί ο αγώνας δεν είναι για τα μέτρα του. Τώρα θα μου πεις «ρε Νικηφόρε οι άλλοι είναι καλύτεροι από αυτόν Μα ο Δασκαλόποπυλος  προέρχεται από την ένωση Κορινθίας όπως και ο σκηνοθέτης κ. Γιώργης . Και αυτό είναι που με ξενίζει  Να εκτεθεί αν «λαθέψει ι» ο   Δασκαλόπουλος δεν μπορώ να το καταλάβω  ( λαθεύω σημαίνει κάνω λάθος στους υπολογισμούς μου εδώ στα σφυρίγματα)  τι θα κάνει ο κυρ Γιώργης Αλλά μήπως…
Άγνωστα τα κελεύσματα του Σκηνοθέτη  από το Βέλο της Κορινθίας που έχει συμπολίτη τον …Αλέξη Κούγια. Άντε να τα δεις όλα αυτά στον κινηματογράφο και να μη παραδεχτείς ότι ο σεναριογράφος δεν είναι …σατανικός!!!