16/5/13

Παναγιώτης Λαμπρινός ένας ηγέτης



Όταν ήρθα στο Λουτράκι μετά από ένα μικρό χρονικό διάστημα άρχισα να κάνω ραδιοφωνικές εκπομπές. Και από τους πρώτους που παρουσίασα ήταν ένας ποδοσφαιριστής που όταν έπαιζε μπάλα ήταν και πολύ καλός και πάνω απ’ όλα ευπρεπής.
Επειδή ήμουνα πρωτάρης στην παραγωγή ραδιοφωνικών εκπομπών όταν τον κάλεσα μη γνωρίζοντας τις γραμματικές του γνώσεις πολύ φοβόμουνα ότι αν δεν μπορεί να τα «πει» θα ήταν για μένα τραγωδία
Και όμως διαπίστωσα ο συνομιλητής μου ήταν και πολύ αεράτος και πάνω απ’ όλα μιλούσε πολύ καλά Ελληνικά με πλούσιο λεξιλόγιο.
Και αυτός ήταν ο Παναγιώτης Λαμπρινός που φόρεσε την φανέλα του Εθνικού  Πειραιά που ήταν καταδικασμένος να είναι πάντα δεύτερος του Λιμανιού γιατί ο Θεός είχε υπογράψει ο Ολυμπιακός να είναι πρώτος και δεν μπορούσε να πάρει πίσω την υπογραφή του. ( να θυμηθούμε και ολίγο Κολοκοτρώνη )
Να γιατί δεν μου έκανε εντύπωση ο λόγος του που έβγαλε στην έναρξη του προεκλογικού του λόγο. Γνώριζα ότι ο άνθρωπος έχει δυνατότητες πνευματικές.
Αυτό όμως που δεν γνώριζα είναι τις ικανότητες τις αρχηγικές .
Και μέσα από τον λόγο του πετάχτηκε ο ηγέτης και μάλιστα αυτό που ξέρει γιατί πολεμά και αν αντέχουν οι δυνάμεις του.
Γιατί δεν είναι καθόλου εύκολο να βγαίνεις και να λες «προκαλώ αλλά και παρακαλώ όποιος έχει κάτι που είναι μεμπτό για μένα να βγει και να το πει. Και αν δεν μπορέσω να τον απαντήσω θα παραιτηθώ.»
Λόγια απλά που φανερώνουν έναν άνθρωπο που σου ζητά να του δώσεις  δύναμη με την ψήφο σου από την μια Και από την άλλη  παρακαλεί αλλά και προκαλεί  αν κάποιος αποδείξει ότι δεν είναι άμεμπτος τότε έχει έτοιμη την παραίτηση του.
Αυτό σημαίνει ηγέτης  που επιστρέφει της εξουσία στην πηγή της που είναι ο λαός  και κανένας άλλος.
Από αυτά που είπε και με τον τρόπο που τα είπε είμαι βέβαιος ότι στο πρόσωπο του Παναγιώτη Λαμπρινού το Κορινθιακό ποδόσφαιρο βρήκε τον μπροστάρη που θα τον οδηγήσει εκεί που είναι καταδικασμένο  ( όπως είπε ο Λαμπρινός) να πρωταγωνιστεί.    
Έμαθα στη ζωή μου να ρισκάρω και να μη περιμένω κάποιον να τον κρίνω επί του ασφαλούς. Που  σημαίνει από τα έργα του
Όταν κάποιος φίλος μου δημοσιογράφος με πήρε τηλέφωνο μετά τον αγώνα της ντροπής  ( Αστέρας Τρίπολης – Ολυμπιακός για τον τελικό του κυπέλλου ) που είχε διαβάσει το Άρθρο μου στο μπλοκ  μου για τον Γιάχο και την παρέα του μου είπε « τώρα κινδυνεύεις να σε καλέσει ο αθλητικός δικαστής για να αποδείξεις πως γνώριζες ότι ο διαιτητής από την Μυροβόλο Χίο θα κάνει εγκλήματα»
Και του είπα ότι γνώριζα τον κ. Δούρο που δεν αφήνει τίποτα που αφορά τον Ολυμπιακό στην τύχη του.
Έτσι και με τον Λαμπρινό δεν περιμένω να δημιουργήσει γιατί στηριζόμενος επάνω σε στοιχεία  προβλέπω τα ηγετικά του προσόντα κατάλληλα για να πετύχει στο έργο του.