9/5/13

Σεβασμιώτατε δεν σας ενημερώνουν …






Την Ανάσταση  του Χριστού μας κάθε χρόνο την γιορτάζω σε ένα παρεκκλήσιο που αν και δεν είναι ενοριακός ναός  συγκεντρώνει πλήθος πιστών γιατί είναι σε ένα υπέροχο σημείο που σε όλους μας θυμίζει την εκκλησία του χωριού μας από την οποία ποτέ δεν έχουμε φύγει γιατί δεν το θέλουμε.
Και για την αιτία για την  αγάπη  αυτή που τρέφουμε  για την εκκλησία του χωριού μας έρχεται πλήρως να μας την δικαιολογήσει με τα γραπτά του ο συγγραφέας Γουαίην Ντάιερ που κάπου γράφει  « …μπορεί να πηγαίνεις σ’ ένα μεγαλόπρεπο ναό κάθε Κυριακή. Μπορεί να ξέρεις απέξω όλες τις γραφές. Μπορεί να βάζεις στον εαυτό σου τις πιο καταπληκτικές ταμπέλες που μπορείς να σκεφτείς. Αλλά δεν θα βρεις ποτέ την καρδιά σου μέσα σε ένα ναό αν δεν έχεις έναν ναό μέσα στην καρδιά σου»
Και εμείς όταν είμαστε παιδάκια βάλαμε μέσα μας την εκκλησία του χωριού μας και δεν μπορούμε να την βγάλουμε αφού εκεί μέσα λατρέψαμε τον Χριστό μας που την αρχή τον πιστέψαμε από φόβο και μετά από τα όμορφα λόγια που μιλάνε στην ψυχή μας.
Βέβαια αυτή η εκκλησία ο Άγιος Σώζων  πρέπει να διοικείται από κάποιους ιδιώτες και οι οποίοι μέχρι σήμερα κανένας δεν προκαλούσε εκτός που πάντα ο ιερέας που  είναι συνταξιούχος και επομένως σε πολύ προχωρημένη ηλικία και δεν μπορεί να εκτελεί τα καθήκοντα του όπως ένας νεώτερος του. Αλλά αυτό το έχουμε δεχτεί γιατί οι νέοι λειτουργούν στις ενορίες των.  
Πηγαίνοντας ο πιστός στην εκκλησία δεν είναι υποχρεωμένος να γνωρίζει αν ο ναός διοικείται από την Μητρόπολη ή από ιδιώτες και όλα τα παράδοξα τα χρεώνεστε εσείς Σεβασμιώτατε .
Αλλά όμως εκείνο που εξόργισε το εκκλησίασμα και εμένα επομένως είναι αυτό που και εσάς Δεσπότη μου θα σας έκανε  να γίνετε έξαλλος και αν είσαστε εκεί είμαι σίγουρος ότι θα κάνατε την πρέπουσα κίνηση. Θα κατεβάζατε την κυρία που τόλμησε να χρησιμοποιήσει την εξέδρα της Ανάστασης για να βγάλει λόγο.
Συγκεκριμένα είκοσι λεπτά πριν ι ιερέας πει το Χριστός Ανέστη μια κυρία άρχισε να μιλάει στο εκκλησίασμα από την εξέδρα που ήταν ο ιερέας το Ευαγγέλιο και τα εξαπτέρυγα .
Είναι η πρώτη φορά Σεβασμιώτατε που μου έτυχε αυτό στη ζωή μου. Να ακούσω λόγο από λαϊκό πριν από την Ανάσταση.
Και επειδή σας ανέφερε στην ομιλία της η κυρία  ο κόσμος κατάλαβε ότι όλα αυτά τα θλιβερά γινόντουσαν με την δική σας έγκριση
Και είμαι υποχρεωμένος να σας ενημερώσω μια και κανένας δεν μπήκε στον κόπο αυτό . Η εκκλησία αυτή βρίσκεται δίπλα στο κατάστημα του Ζουμπέκα και ονομάζεται Άγιος Σώζων . Την βραδιά της Ανάστασης συγκεντρώνει 2000 πιστούς το λιγότερο και 500 αυτοκίνητα. Αυτή λοιπόν την κατάσταση δεν μπορούμε να την αφήνουμε στα χέρια των ιδιωτών που είναι και ανεύθυνοι. Και σε μια εποχή που οι αιρέσεις ( λόγω φτώχιας) κάνουν πολύ μεγάλη ζημιά στην ορθοδοξία.
Δεν γνωρίζω τι χρειάζεται για να γίνει ένας ναός ενοριακός. Πλην όμως σήμερα επιβάλλεται να γίνει γιατί υπάρχουν μόνιμοι κάτοικοι στην περιοχή αυτή πολλοί. Θυμάμαι ότι το 1952 που πήγα στο Χολαργό η εκκλησία της Φανερωμένης ήταν πολύ μικρότερη  από το δικό μας παρεκκλήσι και σήμερα στη θέση αυτή υπάρχει μια πανέμορφη εκκλησία Που είναι και δημιούργημα όχι της Πολιτείας αλλά των πιστών. Και εδώ είμαι βέβαιος ότι αν ο ναός αυτός γίνει ενοριακός 
( και για σας δεν υπάρχουν εμπόδια αυτό το διδάξατε στον κόσμο με τα έργα σας ) θα εξυπηρετεί όλους αυτούς που δεν μπορούν να μπαίνουν στο Λουτράκι για να εκκλησιαστούν
Αν δεν υπάρχει άλλη λύση τότε Σεβασμιώτατε να θέσετε την εκκλησία αυτή υπό την άμεση διοίκηση σας γιατί ο αρνητικός σχολιασμός κάνει κακό και στην εκκλησία αλλά και σε σας .

Σεβασμιώτατε

Κάπου είχα διαβάσει ότι « …όποιος χτίζει μια εκκλησία για τον Θεό κι όχι για τη δική του υστεροφημία δεν πρέπει να σκαλίζει τα’ όνομα του πάνω στο μάρμαρο»
Και με την ομιλία της η κυρία χάραξε το όνομα της με πολύ μεγάλα γράμματα στην ωραία Πύλη. Θα ήταν προτιμότερο να μη γίνει η λειτουργία της Ανάστασης για να μη ακουστεί αυτός ο λόγος που δεν είχε κανέναν ειρμό αλλά και λογοτεχνικό κείμενο να ήταν δεν είχε θέση να ακουστεί την ώρα ΑΥΤΉ.