28/5/13

Υπάρχει κίνδυνος να αποκλειστούμε από τους αγώνες της Ευρώπης


Ένα από τα προνόμια της τυραννίας είναι ότι λέει και κάνει ότι θέλει
                                        
Σοφοκλής
                                                                                  

Το 1985 στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών στο γήπεδο Χέιζελ (Heysel) 39 άνθρωποι οπαδοί ποδοπατήθηκαν. Μετά το Χέιζελ οι αγγλικοί ποδοσφαιρικοί σύλλογοι τιμωρήθηκαν με αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για 5 χρόνια, ενώ η Λίβερπουλ για έξι.Και θα ήθελα να ρωτούσα κάθε σκεπτόμενο φίλο του ποδοσφαίρου από τον αποκλεισμό αυτόν κέρδισε ή έχασε το ποδόσφαιρο στην Αγγλία; 
Και η απάντηση είναι Ναι κέρδισε και μάλιστα πανηγυρικά αφού πλέον τα επεισόδια αποτελούν για το νησί αλλά και εκτός αυτού μια θλιβερή ανάμνηση
Και βγαίνει τώρα ο Γιώργος ο Φλωρίδης και μας λέει ιστορίες για αγρίους . Ενώ τότε που τον βγάλανε από υπουργό αθλητισμού έπρεπε να μας τα πει αυτά και όχι τώρα. Αλλά πώς να τολμήσει ο άνθρωπος όταν οι πολιτικοί νομίζουν ότι οι φίλαθλοι αν κάνεις κάτι σωστό στο χώρο του ποδοσφαίρου που θα έχει αντίκτυπο σε μια μερίδα μη σκεπτομένων θα έχουν πολιτικό κόστος. 
Και είναι πλέον καιρός και να παραδειγματιστούν αυτοί που κάνουν κουμάντο  από την υπερήφανη στάση των φιλάθλων του Ολυμπιακού που δεν κάθισαν στην απονομή του Κυπέλλου 
Γιατί να μας εκπροσωπήσουν οι ομάδες στην Ευρώπη δεν μπορώ να το καταλάβω. Ιδίως μετά την δήλωση του Σάκη Τσώλη που θα μείνει στην ιστορία των μαύρων σελίδων του Ελληνικού ποδοσφαίρου γραμμένη με ανεξίτηλα γράμματα . Που αν είχε κανένα ξενικό όνομα θα τον μοσχοπληρώνανε οι παράγοντες για να προπονεί την ομάδα τους. 
Είπε ο σεμνός Αλέξης Τσώλης -- περίεργο όλοι που αξίζουν είναι σεμνοί αφού τα άδεια βαρέλια χτυπάνε περισσότερο από τα γεμάτα— πώς να παίζαμε στα play of αφού μας βίασαν στον τελικό του κυπέλλου Βιασμός σημαίνει κατάφορη παραβίαση των αρχών στις οποίες βασίζεται κάτι. Και αυτός ο βιασμός είναι ο χειρότερος αφού σου γκρεμίζονται τα πάντα και δεν έχεις από πού να πιαστείς.
Και να βλέπεις τους παίκτες που πάτησαν στην κυριολεξία τον Ολυμπιακό στον τελικό να μη μπορούν να περπατήσουν μέσα στο γήπεδο. 
Βέβαια από το σύστημα που όλα τα κατευθύνει στο ποδόσφαιρο μας δεν πρέπει να έχει παράπονα ο Αστέρας. Αλλά τότε καιγότανε το σπίτι του γείτονα και κανένας δεν έδινε σημασία . Αλλά όμως αγνοούσαν κάτι που ήταν βέβαιο ότι η φωτιά αν δεν έσβηνε θα ερχότανε και στο δικό τους σπίτι όπως και έγινε. 
Για πιο ποδόσφαιρο μιλάμε όταν ο παρατηρητής διαιτησίας κ. Δημήτρης Γκρούτσης δέχεται σε συνέντευξη του ότι η ομάδα της Κορίνθου δεν προχώρησε γιατί ο τότε πρόεδρος της ένωσης Κορινθίας Σπύρος Νίκας έκανε αντιπολίτευση στον τότε πρόεδρο της Ε Π Ο Βασίλη Γκαγκάτση. Και αυτό το κατήγγειλα στην τηλεοπτική εκπομπή του Σκάι Δίκη και μάλιστα δυο φορέΚαι ούτε γάτα μα ούτε και ζημιά όπως λέει ο σοφός λαός μας.
Και όλα αυτά γιατί ο Δημήτρης Γκρούτση ήταν μαζί με τον Γιώργο Δούρο οι οπλαρχηγοί του Μιχάλη Τσιχριτζή για την κατάκτηση της ένωσης για να την διαλύσουν στην κυριολεξία αν και τυπικά 
τα απαγορεύει ο κανονισμός της διαιτησίας 
Αλλά κάνουμε τα στραβά μάτια μια και η μοίρα μας όρισε να είμαστε δίπλα στον πρόεδρο της Ε Π Ο έστω και στο ρόλο του διασκεδαστή 
Τι να την κάνομε την Ευρώπη όταν στη χώρα μας το ποδόσφαιρο δεν απολαμβάνει καμιάς εκτίμησης αφού το σύνολο μιας αγωνιστικής του πρωταθλήματος της πρώτης εθνικής κατηγορίας σε εισιτήρια δεν μπορεί να συγκριθεί με τις εισπράξεις ενός αγώνα του Αγγλικού πρωταθλήματος της Β κατηγορίας και όχι βέβαια 
ντέρμπι 
Για πιο ποδόσφαιρο τολμούν κάποιοι να μιλάνε όταν υποχρεώνουμε τα παιδάκια να παίξου σε ξηρό γήπεδο για ψηφοθηρικούς λόγους ενώ υπήρχαν δεκάδες άδεια γήπεδα με χόρτο. 

Για πιο ποδόσφαιρο μιλάμε όταν μας έρχονται από την προϊσταμένη μας αρχή ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ καταγγελίες για σικέ παιχνίδια. Ίσως ο αποκλεισμός αυτός μας διορθώσει και δεν θα είμαστε πλέον οι δακτυλοδεικτούμενοι μέσα στο χώρο του ποδοσφαίρου. 
Που αποφασίζουν οι ανεύθυνοι και τα χρεώνονται οι αρμόδιοι που αν τολμήσουν να διαμαρτυρηθούν κινδυνεύουν. 
Αυτό το ποδόσφαιρο εμείς δεν το θέλουμε γιατί δεν προσφέρει τίποτα στον τόπο μας. Απλά θα πάψει να λειτουργεί η αγορά των ποδοσφαιριστών που εδώ έρχονται τα υποπροϊόντα και με ευκολία στέλνουμε τα δικά μας ακατέργαστα διαμάντια για να τα πουλήσουν πανάκριβα οι Ευρωπαίοι γιατί πιστέψανε σε αυτά ενώ εμάς μας συγκινούν όχι τα νιάτα στο ποδόσφαιρο αλλά τα ένδοξα γηρατειά. . 
Εδώ ταιριάζει ο στοίχος του ποιητή Γιώργου Σουρή 
Σπαθί αντίληψη, μυαλό ξεφτέρι,
κάτι μισόμαθε κι όλα τα ξέρει.
Κι από προσπάππου κι από παππού
συγχρόνως μπούφος και αλεπού.