11/5/13

Τα μπαράζ αποτελούν ότι τα καθρεφτάκια για τους Ιθαγενείς


Διαβάζω σε ένα μπλοκ – γιατί σε μένα δεν έστειλαν οι αρμόδιοι του Π Α Ο Λουτρακίου καμία ανακοίνωση— ότι μετά από αίτημα του Φοίβου Κρεμαστής –ποδοσφαιρικής ομάδας της Ρόδου –ο αγώνας της Κυριακής 12 .5.13 για το μπαράζ της ντροπής -- που βρήκανε οι αρμόδιοι της
Ε Π Ο να ξεγελάνε τους παράγοντες με αυτού του είδους τα γλειφιτζούρια – θα γίνει στις 4 η ώρα της Κυριακής 12 5 13 .
Που θα έχουμε την πιο ζεστή ώρα του μεσημεριού που εμποδίζει τον κόσμο να πάει στο γήπεδο.
Βέβαια ο κ. Τσιχριτζής είναι καινούργιος στην πιάτσα των παραγόντων της Ε Π Ο -- ενώ ο γιατρός Γιάννης Οικονομίδης που είναι από την Ρόδο είναι αχτύπητος αφού χρησιμοποιώντας το κόμμα του που είναι το ΠΑΣΟΚ όπως γράφει δημοσίευμα το Βήμα της 20.9.2008 «Πολιτικά προσκείμενοι στο ΠαΣοΚ, ο κ. Γκαγκάτσης και ο γενικός γραμματέας της ΕΠΟ κ. Γιάννης Οικονομίδης αντλούν τη δύναμή τους από τις άνω των 35 τοπικές ποδοσφαιρικές ενώσεις οι οποίες κομματικά ελέγχονται από στελέχη της ΝΔ!»Δηλαδή οι άνθρωποι παίζουν την πολιτική στα δυο και όχι πέντε δάχτυλά τους.
Αλλά ο κ. Γιάννης Οικονομίδης ακόμα και μάρτυρας πήγε σε νομική υπόθεση αν και είναι γιατρός το επάγγελμα στην υπόθεση για τα αντικανονικά δελτία Που πρωταγωνιστής κατά την Ε Π Ο ήταν ο υπάλληλος Καραγκιόζης Ανδρέας που όμως φώναζε έξω από το δικαστήριο ότι υπεύθυνος ήταν ο νομικός σύμβουλος που το παίζει και μάνατζερ
Και όλα αυτά τα γράφω για να καταλάβουν οι παράγοντες ότι τους εργάζονται κοινώς προσπαθούν να ικανοποιήσουν τις φιλοδοξίες των χρησιμοποιώντας μέσα που ωχριούν μπροστά στα καθρεφτάκια που πήγαιναν παλιά στους άγριους Ιθαγενείς.
Γιατί εδώ πρέπει να εξετάσουμε τον θεσμό των μπαράζ που φέτος θεσπίστηκε και αποτελεί σκότωμα των ονείρων των παραγόντων των ομάδων που συμμετέχουν στα τοπικά πρωταθλήματα.
Και ας πάρουμε ως παράδειγμα το δικό μας Π Α Ο Λουτράκι.
Έδωσε είκοσι οκτώ (28) αγώνες για να κατακτήσει το πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας στο νομό μας πληρώνοντας μόνο για έξοδα διαιτησίας κατά μέσο όρο 2.500 ευρώ ή σε δραχμές 850.000.
Για να δημιουργηθούν οι διαιτητές που θα έρθει και θα τους χρησιμοποιήσει στα πρωταθλήματα της η Ε Π Ο.
Και που το σωματείο ΠΑΟ Λουτράκι και κάθε ΠΑΟ Λουτράκι ανά την Ελλάδα θα ξοδέψει τουλάχιστον κατά μέσο όρο 150.000 ευρώ την ποδοσφαιρική περίοδο Και θα έρθει να παίξει έξη αγώνες για να επανέλθει θριαμβευτικά και πάλι από εκεί που άρχισε.
Και εδώ έχουμε ένα ποσόν της τάξεως 7.950.000 ευρώ ή σε δραχμές 2.703.000 000 που ξοδεύονται από τα σωματεία για να ανοίξουν μια τρύπα στο νερό. Τώρα θα με ρωτήσετε από πού βγαίνει αυτό το ποσό και εγώ είμαι υποχρεωμένος να σας το αποδείξω.
Έχουμε πενήντα τρεις (53) ενώσεις. Και επομένως και αντίστοιχους πρωταθλητές. Για να βγάλουμε το τεράστιο αυτό ποσόν πολλαπλασιάζουμε το 53 που είναι οι ενώσεις Χ 150.000 ευρώ τα έξοδα τα ετήσια του πρωταθλητή κατά μέσο όρο πάντα και έχουμε το ποσόν της τάξεως 7.950.000 ευρώ ή σε δραχμές 2.703.000 000.
Και αυτά τα χρήματα πέφτουν μέσα στην Ελλάδα κ. υπουργέ των οικονομικών χωρίς καμία βοήθεια από κανέναν. Γιατί με την οικονομική κρίση που έχουμε οι δήμοι της επιχορηγήσεις τις περιόρισαν και δεν φτάνουν για να καλύψουν τα νερά της ομάδας μιας ποδοσφαιρικής περιόδου.
Και να έχει να παλέψει ο ΠΑΟ Λουτράκι με τον Φοίβο Κρεμαστής που πίσω του έχει τον Γιάννη Οικονομίδη που το 1979 έγινε ο πρώτος ταμίας της Ε Π Α Ε με την υποστήριξη του ΠΑΟ Τώρα είναι και πάλι στην επικαιρότητα δεν έχει σημασία αν ήρθε τελευταίος στις εκλογές αφού το ίδιο αποτέλεσμα έφερε και ο αναπληρωτής πρόεδρος της Ε Π Ο κ. Παπακωνσταντίνου που είναι και κουμπάρος του κ. Σαρρή του προέδρου από την Πυροβόλο Χίο.
Και με τον Άτταλο της Νέας Περάμου που εκεί υπάρχει ο πρόεδρος της ένωσης ο κ. Τζανόπουλος που είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε Π Ο.
Τώρα θα μου πείτε ότι έχουμε και εμείς τον κ. Τσιχριτζή που είναι έκτο αναπληρωματικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε Π Ο .
Και αυτομάτως μου έρχεται στο νου το «…βάζει η Μυλωνού τον άνδρα της μαζί με τους πραματευτάδες»
Αλλά έχουμε όμως και τον κ. Γιώργο Δούρο την πρώτη τρύπα του διαιτητικού κλαρίνου θα μου πούνε οι εδώ παράγοντες του ποδοσφαίρου. Συμφωνώ μαζί τους αλλά ο κ. Δούρος είναι τόσο αδέκαστος που ενώ στέρησε από τον Ολυμπιακό ένα πρωτάθλημα ο κ. Μαρινάκης που σήμερα διοικεί τα πάντα τον δέχτηκε να κάνει κουμάντο στη διαιτησία. Και βουβάθηκε ακόμα και ο Νικόλας ο Αλέφαντος. Και τους διαιτητές στην κατηγορία αυτή δεν τους ορίζει η Αφεντιά του αλλά ο Γιάννης ο Τσαχειλίδης που όπως λένε τα παπαγαλάκια θα είναι ο αντικαταστάτης του μια και τώρα κάνει προπόνηση στις μικρές κατηγορίες.
Έτσι έχουν τα πράγματα και εγώ όλα αυτά τα γράφω πριν γίνουν όχι για να κάνω τον προφήτη αλλά για να αποδείξω ότι δεν χτίζουμε στην άμμο το ποδόσφαιρο μας αλλά στον αέρα.
Και ο λόγος είναι απλός. Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο που είναι η Ε Π Ο το διοικούν επαγγελματίες παράγοντες που ψηφίζονται από προέδρους ενώσεων που είναι υπάκουη σε αυτούς που έχουν δύναμη. Υπάρχουν και οι εξαιρέσεις αλλά αυτές δεν χρειάζονται όλα τα δάχτυλα της μιας παλάμης για να μετρηθούνε.
Και για τρανταχτό παράδειγμα σας παρουσιάζω την δική μας ένωση.
Η διαφάνεια στο μεγαλείο της. Αφού ο κ. Σαρρής μας έχει κατάλληλους μόνο για τα ΠΑΝΗΓΎΡΙΑ.
Και από εδώ βάζω ένα στοίχημα . Αν δεν σφάξουν τον ΠΑΟ Λοπυτράκι στα μπαράζ δεν θα ασχοληθώ με το ποδόσφαιρο ποτέ στο μέλλων.