29/5/13

Παύλου Παύλος :Μαθήματα δημοσιογραφίας και σεβασμού στους πολιτικούς του αντιπάλους


Το μέσον είναι το μήνυμα 
                            MARSHALLMCLUHAN 

Παρακολούθησα  μια εκπομπή  στο τηλεοπτικό κανάλι του ΑΧΙΟΝ  που καλεσμένο είχανε τον κ. Παύλο Παύλου  αλλά δυστυχώς τηλεφωνικά .
Και αναγκάζομαι να χρησιμοποιήσω την λέξη δυστυχώς και είμαι υποχρεωμένος  να το δικαιολογήσω αυτό για να μη παρεξηγηθώ και  κάποιος δημοσιογραφικός  εισαγγελίσκος με κατατάξει  στους αβανταδόρους του επί δώδεκα χρόνια  δημάρχου.
Είναι η πρώτη φορά που στεναχωρήθηκα που δεν ήμουνα παρουσιαστής της συγκεκριμένης εκπομπής
Ο κ. Παύλου μέσα σε λίγο χρόνο  έδωσε μαθήματα με πολλούς αποδέκτες.
Ενώ θα μπορούσε να λαϊκίσει δεν το έκανε  γιατί σεβάστηκε την ιστορία του ( ναι κ. Πανούλη όταν κάποιος βγαίνει δήμαρχος δώδεκα ( 12) χρόνια γράφει ιστορία. Γιατί είμαι βέβαιος ότι εσείς ούτε φαροφύλακας δεν θα μπορέσετε να εκλεγείτε )  και τους πολιτικούς του αντιπάλους που τους  είδε πεσμένους με το πρόβλημα του SPA  και θεώρησε ότι δεν ήταν η κατάλληλη στιγμή για να δημαγωγήσει
Αλλά επειδή έχει πολιτικό ήθος προσπάθησε να περάσει το μήνυμα αλλά δεν μπόρεσε  επειδή δεν ήταν στο στούντιο και  το τηλέφωνο είναι ανήμπορο για να μεταδώσεις έννοιες προχωρημένες. Ενώ αν ήταν εκεί   τα αποτελέσματα της συζήτησης θα ήτα διαφορετικά. Αφού όπως λέει ο λαός  μας το πρόσωπο σε αυτές τις περιπτώσεις  είναι σπαθί.
Εξέφρασε την πίκρα του  για κάποιους  δημοσιογράφους που δεν τον αντιμετωπίζουν με τον προσήκοντα σεβασμό χωρίς βέβαια να ζητά να είναι επιεικείς μαζί του αλλά αληθινοί όπως το λειτούργημα τους επιβάλλει . Και αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα δημοσιεύματα βάσει των οποίων έχει απόλυτο δίκιο. Γιατί να ευθύνεται ένας δήμαρχος που οι δημότες τον έστειλαν στην αντιπολίτευση επειδή φεύγουν οι δημόσιες υπηρεσίες από το Δήμο  είναι πρωτάκουστο  Και ομολογώ ότι  αυτό ούτε ως ανέκδοτο δεν μπορεί κάποιος να το εκλάβει
Μα κ. Παύλου στην Κορινθία υπάρχουν πολλοί δημοσιογράφοι που όμως αυτοτιτλοφορούνται ( βέβαια εγώ φρόντισα να ξεχωρίσω την αφεντιά μου αφού αυτό βαφτίστηκα ερασιτέχνης ) χωρίς να μας πούνε  τα προσόντα τους και που απέκτησαν την πείρα  για να μπορούν να κάνουν κριτική.
Προσωπικά δέχομαι ως δημοσιογράφους  την κ. Νίνα Κασιμάτη  και τον κ. Γιάννη Λάμπρου . Τώρα θα μου πείτε με ποια προσόντα τους ξεχωρίζω αυτούς τους δυο. Μα του ερασιτέχνη Δημοσιογράφου που φρόντισα να μ η γίνω ποτέ επαγγελματίας.
Κύριε  Παύλου
Ως ερασιτέχνης δημοσιογράφος αλλά και ως δημότης του Δήμου που διοικήσατε  δώδεκα χρόνια  μου δώσατε την ευκαιρία με αυτά που είπατε να βγάλω το συμπέρασμα ότι υπάρχουν στην τοπική αυτοδιοίκηση  πολιτικά πρόσωπα που διδάσκουν  πολιτισμό
Εύχομαι να σας μιμηθούνε και πολιτικοί της κεντρικής σκηνής.
Και μια συμβουλή από έναν άνθρωπο  που επιθυμεί  να διοικούν οι ικανοί και όχι οι συμπέθεροι και οι κουμπάροι.

Το τηλεοπτικό τηλέφωνο δεν σας ταιριάζει αφού αυτό που θέλετε να δώσετε στον τηλεθεατή  είναι βαθυστόχαστο και χρειάζεται  και συμπληρωματική ανάλυση που δεν μπορεί να γίνει τηλεφωνικά.