8/5/13

Verba Volant scripta manent (Τα λόγια πετούν τα γραπτά μένουν)






Ο επίσημος δημοσιογράφος Πανούλης Ηλιακόπουλος γράφει χωρίς να κοκκινίζει: 
«Ο Κώστας Λογοθέτης, όπως άλλωστε ο κάθε ανίκανος και κυριότερα ο χωρίς μέσο νου άνθρωπος, επέλεξε να επιβεβαιώσει για άλλη μια φορά τη λαϊκή σοφία: Ουδείς πιο αχάριστος του ευεργετηθέντος. Κι όλα αυτά γιατί; Γιατί ο Κώστας Λογοθέτης, δεν είναι πολιτικός. Απλά είναι οπαδός του ΠΑΣΟΚ και μέλος τοπικών οργανώσεων. Αυτό, δεν αποτελεί το εχέγγυο που τον καθιστά πολιτικά σκεπτόμενο ον.» 

Σχολιασμός Νικηφόρου 

Όταν πήγαινα στο γυμνάσιο στη Μυτιλήνη ( εμείς δεν είχαμε Λύκειο την εποχή εκείνη ) είχα τον μακαρίτη Βαγγέλη Κακάμπουρα καθηγητή στα φιλολογικά μαθήματα. Είχε πολλά προτερήματα αλλά μια κακή συνήθεια. Να διαβάζει την καλύτερη αλλά και την χειρότερη έκθεση μέσα στην τάξη δημόσια  και η αντίθεση ήταν τεράστια. 
Με αποτέλεσμα η καζούρα που έπεφτε στον αριστούχο αλλά από το τέλος δεν είχε τελειωμό 
Διαβάζοντας αυτά τα κείμενα του επαγγελματία δημοσιογράφου θυμήθηκα τον καθηγητή μου και την καζούρα. Με μια μικρή όμως διαφορά. Δεν μου έρχονται στο νου όσο και να προσπάθησα εκθέσεις των συμμαθητών μου πιο χειρότερες από αυτά τα κείμενα. 
Προσπαθεί να πει τον δήμαρχο με το παραπάνω άρθρο του ότι είναι ανίκανος αλλά όμως ποιος έχει ευεργετήσει τον Κώστα Λογοθέτη δεν μας το λέει. Γιατί όπως ο ίδιος ο Πανούλης υποστηρίζει ο κ. Λογοθέτης δεν μπορεί να είναι πολιτικό ον μια και ανήκει στο ΠΑΣΟΚ και ήταν σε επιτροπές του κινήματος. 
Που σημαίνει για να είσαι με το ΠΑΣΟΚ άστα να πάνε ούτε δεν έχει το δικαίωμα να είσαι κατά τον Αριστοτέλη πολιτικό ον 
Αφού το ουσιαστικό χαρακτηριστικό της πολιτικής κοινότητας είναι ο ηθικός και όχι ο υλικός σκοπός, την εξουσία θα πρέπει να κατέχουν οι αγαθοί και όχι οι πλούσιοι ή ολόκληρο το σώμα των ελεύθερων πολιτών. 
Και σήμερα όλα αυτά δεν ισχύουν για ανθρώπους προερχομένους από το κόμμα αυτό . 
Αλλά να τι έγραφε ο κ.Ηλιακόπουλος το Σεπτεμβρη του 2010 σχεδόν δυο μήνες πριν από τις εκλογές για τον σημερινό ομοτράπεζο του Γιώργο Γκιώνη « …οι επώνυμοι προσερχόμενοι στον συνδυασμό του μορφώματος της Δημοτικής Ανανεωτικής παρέμβασης Πολιτών ταυτόχρονα είναι και μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΔΑΕΤ Α Ε στην οποία επί ημερών Γιώργου Γκιώνη έγιναν τα χίλια μύρια όσα. 
Να ξεκινήσουμε από τον νυν πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Μπάμπη Γεωργίου ο οποίος αρχές καλοκαιριού του 2008 που είχε παραιτηθεί ( από πού δεν μας λέει) είχε εκμυστηρευθεί στο Loutraki press ότι παραιτούμαι για να μη πάω φυλακή με όσα γίνονται . 
Στη συνέχεια παραιτήθηκε ο συνεργαζόμενος με το μόρφωμα της δημοτικής Ανανεωτικής Παρέμβασης Πολιτών δημοτικός σύμβουλος Νίκος Λόης γιατί ο Γιώργος Γκιώνης μέχρι σήμερα δεν έχει εφαρμόσει στην εταιρεία κανονισμό λειτουργίας διαχείρισης με συνέπεια αν κάποιος προσφύγει στην Δικαιοσύνη θα υπάρξουν ποινικές ευθύνες 

Και για το σημερινό δήμαρχο γράφει ο Ηλιακόπουλος

«Ο Κώστας Λογοθέτης από την πρώτη στιγμή καμάρωνε και απολάμβανε τα μπράβο και τα ζήτω της τοπικής κοινωνίας. Τελικά, αποδεικνύεται ότι στην ουσία αυτό έλειπε από τη ζωή του κι όχι πώς θα διοικήσει τον τόπο, να προσθέσει ένα λιθαράκι και να γράψει τη δική του ιστορία αφήνοντας ως παρακαταθήκη το όνομά του να το μνημονεύουν οι επόμενες γενεές»

Για τον κ. Παύλου έγγραψε τόσα πολλά ο Πανούλης που τον τιμώρησε η Ελληνική Δικαιοσύνη.
Και όμως όλα τα ξεχνάνε ορισμένοι και πλησιάζουν τον κ. Ηλιακόπουλο 
Θα ήθελα να μελετήσει ο Πανούλης μαζί του δε και οι διάφοροι πολιτικοί της τοπικής αυτοδιοίκησης τους στοίχους του Γιώργου Σουρή

Μη κάνεις τον ανήξερο 
χρειάζεται ευφυΐα 
και πνεύμα μόνο όταν πουλάς 
σου μένει η βλακεία.