21/5/13

Κύριε πρόεδρε της ΕΠΟ




Ένας Αμερικανός δικαστής ο POTTER  STEWART  υποστηρίζει ότι «…η λογοκρισία αποτελεί την έλλειψη αυτοπεποίθησης μιας κοινωνίας»
Τώρα θα με ρωτήσετε πως είναι δυνατόν να σας κατηγορώ για λογοκρισία εσάς που έχετε εκλεγεί με δημοκρατικές διαδικασίες.
Μα διάβασα κάτι σε μια τοπική εφημερίδα  που με πείραξε πολύ ως άνθρωπο που μια ολόκληρη ζωή αγωνίζομαι  για την ελεύθερη έκφραση
Και εσείς από την Αθήνα αλλά και από  την Χίο την Μυροβόλο θέλετε να έχετε άποψη στα εκλογικά της Ε Π Σ Κορινθίας.
Προσωπικά δεν μπορώ να τα πιστέψω αυτά που διάβασα  γιατί αυτό αποτελεί την χειρότερη μορφή λογοκρισίας. Όταν θέλεις να είσαι ρυθμιστής  μιας παράταξης χρησιμοποιώντας την δύναμη της θέσης σας  αυτό αποτελεί στραγγαλισμό  της βούλησης του ανθρώπου που θέλει  ελεύθερα να συμμετέχει στα κοινά του τόπου του.
Είμαι υποχρεωμένος να σας παρουσιάσω τον  άνθρωπο  με τον οποίον συνεργάζεστε  και που εμπιστευθήκατε  ακόμα και το γλέντι  την ημέρα του θριάμβου σας να οργανώσει .
 Σκορπώντας για μας τους Κορινθίους την απογοήτευση. Που σε μια εποχή που φορολογείται και το αντίδωρο του συνταξιούχου εσείς ζηλέψατε  την δόξα του Νέρωνα και μετατρέψατε με τα βεγγαλικά την νύχτα μέρα αψηφώντας τα σχόλια των ανθρώπων.
Που βλέπουν επί καθημερινής βάσεως  τον Δεσπότη μας να ταΐζει απόρους. Και αντί να σας περιφρουρήσουν σας οδήγησαν  να κάνετε πράξεις αλλά και παραλείψεις που είμαι βέβαιος  ότι όταν θα τα θυμόσαστε όλα αυτά θα ντρέπεστε.
Καιρός όμως είναι  να σας συστήσω αυτόν  που έχετε δίπλα σας και που τον  πιστεύετε και σας οδήγησε  στο φιάσκο του Σολωμού ( εκεί ήταν η ταβέρνα του γλεντιού ) που άμα γνωρίζατε την εντύπωση που κάνατε στην Κορινθιακή κοινωνία ( που έχει τεράστια κουλτούρα) δεν θα ξαναπατάγατε στην Κορινθία.
Και αυτόν  που σήμερα υποστηρίζετε θα τον είχατε κόψει ακόμα και την καλημέρα.
Αλλά ήρθε η ώρα να μάθετε αυτό που θέλετε να συνεχίσει  να διοικεί το Κορινθιακό ποδόσφαιρο .και παίρνετε μάλιστα και θέση

Μιχάλης  Τσιχριτζής  τώρα πρόεδρος της Ε Π Σ Κορινθίας

Κανένας δεν μπορεί να χαρακτηρίσει  τον Μιχάλη Τσιχριτζή ως άνθρωπο που δεν αγαπάει το ποδόσφαιρο. Και η μάνα αγαπά το παιδί της αλλά με το υπερβολικό σφίξιμο  του στερεί ακόμα και τη ζωή.
Βέβαια εδώ δεν μπορούμε να δώσουμε τον ρόλο της μητέρας στον κ. Μιχάλη που το ποδόσφαιρο το έχει κοιτάξει με το μάτι της προβολής  και όχι αυτό της προσφοράς . Γνωρίζω ότι ο χαρακτηρισμός αυτός είναι  αν δεν μπορέσω να το αποδείξω  και σκληρός αλλά και άδικος.
Και είμαι υποχρεωμένος  να σας τον παρουσιάσω όχι όπως εγώ θέλω αλλά τα στοιχεία που σας παραθέτω.
Ξεκίνησε ως παράγοντας του ποδοσφαίρου όχι ως πρώτος. Τελευταία όμως ζήλεψε και ήθελε να γίνει πρόεδρος αλλά δεν υπήρχε το χρήμα ή δύσκολα θα μπορούσε να  ξοδέψει το δικό του  .
Και το αναζήτησε στο πρόσωπο ενός επενδυτή που ήταν γερός στο παραμύθι αφού τον έπεισε να  γίνει  ο Τσιχριτζής πρόεδρος  και αυτός να γίνει ο χρυσός επενδυτής. Με μια μικρή διαφορά και οι δυο δεν είχαν μαντήλι για να κλάψουν και το ήξεραν αλλά το έπαιζαν .
Και πήρε τις εκλογές με μια επιταγή που κατέθεσε ο επενδυτής της τάξεως των 220.000  ευρώ στο ταμείο  της Κορίνθου για τα πρώτα έξοδα.
Και όταν πήγε να πάρει τα χρήματα  ο νέος πρόεδρος διαπίστωσε ότι δεν υπήρχε στο λογαριασμό του ούτε μονόλεπτο.
Και αυτό το γνώριζε ο κ. Τσιχριτζής αφού οι τοπικές εφημερίδες είχαν γράψει για το ποιόν του χρηματοδότη του
Αλλά χρησιμοποίησε τον πέτσινο επενδυτή για να πάρει την ομάδα της Κορίνθου αφού ο κ. Τσιχριτζής νοιαζότανε για το αξίωμα του προέδρου εφαρμόζοντας ότι « ο σκοπός αγιάζει τα μέσα που χρησιμοποιείς»  
Και ερχόμαστε στο μεγαλύτερο σκάνδαλο που έχει γίνει ποτέ σε ποδοσφαιρική ομάδα. Γιατί είναι ξεδιάντροπο  και το κάνει αηδιαστικό
Στο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της Δ κατηγορίας που το είχε θεσπίσει ο αλήστου μνήμης πρόεδρος της Ε Π Ο κ. Γκαγκάτσης (και που έμοιαζε όπως τα καθρεφτάκια  που έδιναν στους ιθαγενείς για να τους ξεγελάνε)  λάμβανε μέρος και η ομάδα της Κορίνθου.
Την ποδοσφαιρική περίοδο  2005-2006   και ενώ η ομάδα  της Κορίνθου πήγαινε πρώτη και με οκτώ βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο που ήταν η Θήβα. Χωρίς σαν υπάρχει καμία αιτία αλλάζει ο κ. Τσιχριτζής  τον προπονητή  της ομάδας Και μόλις αναλαμβάνει ο νέος  που δεν γνώριζε απολύτως τίποτα χρησιμοποιείται σε έναν αγώνα ένας ποδοσφαιριστής που είχε τιμωρηθεί με κάρτες.
Και εδώ δεν μπορεί να επικαλεστεί καμία δικαιολογία ο κ. Τσιχριτζής ότι δηλαδή αγνοούσε την τιμωρία γιατί η ΕΠΟ ενημέρωνε με ΦΑΧ τις ομάδες για τις τιμωρίες των παικτών . Το ΦΑΧ χάθηκε μαζί δε με αυτό και ο τότε Γενικός Αρχηγός της ομάδας.
Αυτό όμως που παρουσιάζει εικόνα φαρσοκωμωδίας είναι οι κινήσεις που έκανε ο κ. Τσιχριτζής για να μη τιμωρηθεί η ομάδα που στο θέατρο θα τις χαρακτηρίζαμε ως τραγωδία με στοιχεία όμως γελοιότητας
Και αυτόν τον άνθρωπο που ποτέ δεν έδωσε εξηγήσεις για την χρησιμοποίηση του τιμωρημένου ποδοσφαιριστή υποστηρίζετε για πρόεδρο της Ένωσης επειδή σας έκανε ένα γλέντι που σας εξέθεσε ανεπανόρθωτα.
Επίσης από την ημέρα του γλεντιού διοικεί όπως ο Λουδοβίκος 14ος που πίστευε ότι το κράτος είναι αυτός Με αποτέλεσμα σύμβουλος εκλεγείς με το ψηφοδέλτιο του να αναγκάζεται να πηγαίνει στον εισαγγελέα  για να πάρει στοιχεία που για να δεσμεύουν την ένωση πρέπει τα πρακτικά να έχουν την υπογραφή του για να ισχύουν όπως ορίζει το καταστατικό.
Εμείς δεν έχουμε την απαίτηση ν α μη λάβει μέρος στις εκλογές ο κ. Τσιχριτζής.  Ούτε και εσείς να μη τον υποστηρίξετε. Αλλά όμως και εμείς έχουμε  το δικαίωμα να σας χαρακτηρίσουμε  ότι δεν είσαστε ηγέτης του Ελληνικού ποδοσφαίρου αλλά κομματάρχης