27/5/13

Γιάννης Γεροβασίλης που διυλίζει τον κώνωπα και καταπίνει την κάμηλο



 Ούτε ζερβά ούτε δεξιά ποτέ να μη βαδίσεις Δικό σου δρόμο διάλεξε και αυτόν ν’ ακολουθήσεις
                            Κρητική Μαντινάδα

Στις 18 Δεκεμβρίου του 2008 δηλαδή έξη μήνες και μερικές μέρες πριν να γίνουν οι εκλογές για την νέα διοίκηση της ένωσης  υποβάλλατε την παραίτηση σας από πρόεδρος της επιτροπής πρωταθλήματος της Ένωσης  Και καλά κάνατε γιατί κατά την γνώμη σας ο τότε πρόεδρος της ένωσης κ. Νικάς έδειξε εύνοια προς τον ποδοσφαιριστή Νίκο Μαργέτη  και τον τιμώρησε με μια αγωνιστική ενώ έπρεπε να τον τιμωρήσει με περισσότερες
Και τότε είμαστε στο ίδιο μετερίζι και αισθανόμουν υπερήφανος που θα «πολεμούσαμε» μαζί για την αλλαγή . Που ήταν να διώξουμε από την Ένωση τον Σπύρο Νίκα  που τριάντα πέντε χρόνια διοικούσε την ένωση.
.Και τότε σας χειροκρότησα  και θα συνεχίσω να   σας χειροκροτώ  αν θα με απαντήσετε σε δυο ερωτήσεις.
Πρώτη ερώτηση
Ως πρόεδρος της πειθαρχικής επιτροπής  δικάσατε τον ποδοσφαιριστή Νίκο Μαργέτη  βάσει δικού σας πειθαρχικού κώδικα και όχι αυτό της ΕΠΟ .  Που ορίζει ότι οι ποινές του άρθρου 10  επιβάλλονται μόνο με βάσει το Φ Α και αρχίζουν αυτοδίκαια από την επόμενη ημέρα του αγώνα. Και δεν υποχρεούται η πειθαρχική επιτροπή να καλέσει σε απολογία  τους γραμμένους στο φύλλο του αγώνα.
Η δική σας επιτροπή συνεδρίαζε κάθε Τετάρτη. Έπρεπε λοιπόν να συνεδριάσετε να επιβάλετε τις ποινές βάσει του φύλλου αγώνα .
Και μετά να εξετάσετε αν υπάρχουν εκθέσεις του παρατηρητή ή συμπληρωματική του διαιτητή.  Από πού πήρατε το δικαίωμα εσείς να καλείτε τον  Μαργέτη  σε απολογία όταν η πειθαρχική επιτροπή δεν  συνεδρίασε για να εξετάσει την συμπληρωματική έκθεση του διαιτητή.
Εδώ επομένως  η παρανομία σας είναι καραμπινάτη και λόγω μη τηρήσεως του πειθαρχικού κώδικα της Ε ΠΟ έπρεπε το διοικητικό συμβούλιο  της ένωσης  να σας θέσει εκτός μέχρι να σας καλέσει σε απολογία για μεροληψία.
Και ερχόμαστε στην τιμωρία του ποδοσφαιριστή Μαργέτη με μια αγωνιστική ενώ εσείς επιθυμούσατε τέσσερις συν δυο επειδή ήταν αρχηγός . Επειδή θα υπάρχει στο αρχείο της ένωσης το φύλλο του συγκεκριμένου αγώνα  πρέπει να πάτε και να το ξαναδιαβάσετε για να διαπιστώσετε ότι και εκεί κάνατε λάθος. Και αν είναι από άγνοια δεν είναι τόσο επιλήψιμο Αν από σχεδιασμό για να κόψετε τα στέφανα  με τον κ. Νίκα για να πάτε με τον κ. Τσιχριτζή τότε φανερώνει ότι όλα αυτά τα δημιουργήσατε  για να κερδίσετε πόντους στην παράταξη Αναγέννηση  μια και το παίζετε αντιστασιακός στο καθεστώς Νίκα που είσαστε μαζί του .
Αν κ. Γεροβασίλη  πηγαίνατε στον πειθαρχικό κώδικα της Ε Π Ο και  στο άρθρο 10 παράγραφος 7 και υποπαράγραφος α θα διαβάζατε ότι « …ο χαρακτηρισμός του παραπτώματος ανήκει αποκλειστικά στο όργανο που είναι αρμόδιο για την επιβολή της ποινής ενώ ο διαιτητής έχει την υποχρέωση να περιγράψει με κάθε λεπτομέρεια τα γεγονότα στο Φ Α».
Ο Διαιτητής στο φύλλο του αγώνα έγραψε ότι ο ποδοσφαιριστής τον απώθησε που όντως τιμωρείται με τέσσερις αγωνιστικές  και  50% αύξηση λόγω της ιδιότητας του αρχηγού. Αλλά με τον χαρακτηρισμό του αυτόν που έκανε μπήκε στα χωράφια του οργάνου που εδώ είναι η πειθαρχική επιτροπή . Ενώ ο διαιτητής έπρεπε να γράψει  ότι ο ποδοσφαιριστής Μαργέτης με  έπιασε από τον ώμο και  με έσπρωξε
Έχουμε εδώ λοιπόν ασάφεια του φύλλου αγώνα. Το ίδιο συμβαίνει αν ο διαιτητής γράψει  ότι ο παίκτης με εξύβρισε. Πρέπει να γράψει αυτά που του είπε και το όργανο θα χαρακτηρίσει το παράπτωμα του παίκτη
Και η μια μέρα τιμωρία που επιβλήθηκε στον ποδοσφαιριστή ήταν πέρα για πέρα παράνομη. Έπρεπε να κληθεί σε απολογία ο διαιτητής και να τιμωρηθεί για πλημμελή σύνταξη φύλλου αγώνα.

Εγώ με στοιχεία σας απέδειξα ότι δεν είσαστε αντιστασιακός όταν υποβάλλατε την παραίτηση σας αλλά το παίζατε για να μπείτε στην καινούργια παράταξη ως μπαρουτοκαπνισμένος . Ενώ εσείς στα χέρια σας κρατούσατε ένα νεροπίστολο που έμοιαζε με αληθινό γι’ αυτούς που δεν γνωρίζουν από αυτά. Στην δε τιμωρία του Μαργέτη  τηρήσατε  τον δικό σας κώδικα που με απλά λόγια πας μη δικός μας βάρβαρος που πρέπει  να εξαφανιστεί.
Σας ερωτώ έχω δίκιο με τα στοιχεία που παραθέτω . Αν διαφωνείτε  πρέπει να με αποκρούσετε με αποδείξεις όπως κάνει η αφεντιά μου.  Και τότε σας δηλώνω ότι δημόσια θα ζητήσω συγνώμη και θα εξαφανιστώ.
Αν συμφωνείτε με αυτά που γράφω πρέπει εσείς να πράξετε το ίδιο
Η σιωπή φανερώνει αδυναμία απάντησης που σημαίνει ενοχή.

Ερώτηση δεύτερη
Το περασμένο Σάββατο ανέβασα στο μπλοκ μου το παρακάτω άρθρο:
Το να περιμένεις να σου φερθεί ο κόσμος δίκαια επειδή είσαι καλός άνθρωπος, είναι σαν να περιμένεις να μη σου επιτεθεί ο ταύρος επειδή είσαι χορτοφάγος.
Dennis Wholey
Αμερικανός συγγραφέας                                        
Η εν πολλαίς αμαρτίαις  περιπεσούσα  Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κορινθίας συνεχίζει να στραγγαλίζει κάθε έννοια δικαιοσύνης
Και όρισε τους παρακάτω αγώνες μπαράζ

25/05/2013 17.30: ΓΗΗΠΕΔΟΑΡΧΑΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ    Α.Σ. ΚΟΡΙΝΘΟΣ  2006    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  ΑΣΣΟΥ

25/05/2013 17.30’ΓΗΠΡΔΟΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΥ ΠΡΟΟΔΟΣ  ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ Α.ΟΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ

26/05/2013 17.30’ ΓΗΠΕΔΟ ΑΣΣΟΥ ΔΑΦΝΗ  ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ --ΝΕΟΙ ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ

Σχολιασμός  Νικηφόρου

Κάποιοι πιστεύουν ότι μπορούν να ασκούν διοίκηση  όχι βάσει των κανονισμών αλλά με ότι τους κατεβάσει η κεφαλή τους Και ιδίως όταν έχεις κάνει τόσες παρανομίες και κανένας δεν σου τραβάει το αυτί εκτροχιάζεσαι τελείως.
Ορίσανε για το Σαββάτο 25 5 13 δυο αγώνες σε καταπράσινα γήπεδα. Όπως είναι αυτό της Αρχαίας Κορίνθου και του Συνοικισμού
Και έρχεται η ίδια επιτροπή και ορίζει το χειρότερο χωμάτινο  γήπεδο της ένωσης να παίξουν τα παιδάκια της Δάφνης Εξαμιλίων  με τους Νέους της Στιμάγκας. Ας βγει λοιπόν ο κ. Επειδής να μας πει γιατί ενώ οι δυο άλλοι αγώνες θα παιχθούν σε γήπεδο με χόρτο αυτό μεταξύ της Δάφνης Εξαμιλίων και  τους Νέους Στιμάγκας θα γίνει στο γήπεδο του Άσσου που θυμίζει γήπεδο …μπιλιάρδου.
Εσείς λοιπόν ο ευαίσθητος που παραιτήστε για μια τιμωρία  που δεν επιβλήθηκε σε κάποιον ποδοσφαιριστή και που συνεχίζετε εσείς να παρανομείτε ως αρχιδικαστής  θα ήθελα να μου πείτε με πιο σκεπτικό ορίσατε το γήπεδο του Άσσου να παίξουν παιδάκια όταν υπάρχουν δεκάδες αντίστοιχα γήπεδα με χόρτο που θα μπορούσαν να αγωνιστούν.
Τι θα απαντούσατε  στον τερματοφύλακα της Δάφνης Εξαμίλίων τον Χρήστο Καραντάνη που μου έκανε την  ερώτηση «  Νικηφόρε γιατί να έχετε την απαίτηση  να είμαστε εμείς  τα παιδιά σωστά  ενώ εσείς οι μεγάλοι σε ηλικία  συνεχώς μας δείχνετε το λαθεμένο δρόμο που πρέπει ν α ακολουθήσουμε για να πάμε μπροστά»  
Εσείς κ. Γεροβασίλη τι θα του απαντούσατε μια και εγώ αδυνατώ.

Κύριε  Γιάννη  Γεροβασίλη

Κάποιος άνθρωπος των γραμμάτων κάπου υποστηρίζει ότι  « …η αίσθηση του σκοπού στη ζωή σου δεν είναι κάτι που το ανακαλύπτεις είναι κάτι που είσαι .Η αλήθεια δεν είναι κάτι που το βρίσκεις είναι που  το ζεις.»Τώρα αν πιστεύετε ότι με όλα αυτά που έχετε κάνει υπηρετείτε τα νιάτα και την αλήθεια δυστυχώς θα είναι τραγικό για σας αφού δεν μπορείτε να καταλάβετε ότι  κάνετε τεράστιο κακό στο ποδόσφαιρο.
Και θα είναι ακόμα πιο σκληρό για τα παιδιά όταν θα θεωρείτε ότι ορίζοντας του γήπεδο του Άσσου κάνατε το καθήκον σας
Αυτό που μπορώ να σας πω χωρίς κανένα δισταγμό και κοιτάζοντας νοερά στα μάτια των παιδιών που υποχρεώσατε να παίξουν στο χειρότερο γήπεδο της Κορινθίας « …να κάνετε αυτοκριτική και είμαι βέβαιος ότι και δημόσια θα ζητήσετε συγνώμη και θα πάψετε να ασχολείστε με τα νιάτα αφού τίποτα δεν μπορείτε να προσφέρετε. Αντίθετα με τις πράξεις και τις παραλείψεις σας διώχνετε τα παιδιά από τους αγωνιστικούς χώρους  και τους μεγάλους από τα γήπεδα.»