13/5/13

Στην Ελλάδα «βραβεύονται» οι κλέφτες


 Οι καρέκλες δημιουργούν αιμορροΐδες στο μυαλό

Τα λόγια αυτά τα είπε ο μεγάλος μας σκηνοθέτης Ανδρέας  Βουτσινάς και τα χρησιμοποιώ σήμερα για να χαρακτηρίσω τον δικό μας  μεγάλο σκηνοθέτη Γιώργο Δούρο που νομίζει ότι αυτός μπορεί να προκαλεί και εμείς να κάνουμε την παλαβή που σημαίνει ότι δεν μπορούμε ενώ μας δουλεύει και είναι προκλητικός εμείς να τον χειροκροτούμε .
Επομένως πολύ σωστά υποστηρίζει ο Ανδρέας Βουτσινάς ότι η εξουσία δημιουργεί αιμορροΐδες  στο μυαλό.
Γιατί σήμερα ο Γιώργος Δούρος αφού έφαγε τον Κύρο Βασσάρα είναι στην κυριολεξία το πρώτο νούμερο  της διαιτησίας.
Και με αυτούς που βάζει να ΔΙΕΥΘΎΝΟΥΝ παιχνίδια πετυχαίνουν στην αποστολή των αφού κερδίζει αυτόν που εμείς επιθυμούμε και όχι ο καλύτερος και αυτό αποτελεί  στην κυριολεξία  τεράστια επιτυχία.
Γιατί  πρέπει να έχεις οξυδέρκεια και πείρα για να προλαβαίνεις το δυνατό που σε έχει βάλει σε αυτή την θέση που θα χρειαστεί  την βοήθεια του διαιτητή
Ποιος πίστευε ότι στον αγώνα της Πάτρας  για το Κύπελλο με την Παναχαϊκή ο Ολυμπιακός θα εύρισκε δυσκολίες  Κανένας. Παρά μόνο ο κυρ Γιώργης από το Βέλο της Κορινθίας. Εκεί που πήγανε να του κάψουνε το μαγαζί και να του τινάξουνε το αυτοκίνητο. Τότε που ο Αλέφαντος τον προκαλούσε  σε ανοιχτό διάλογο γιατί του στέρησε ένα πρωτάθλημα. Και τώρα ο Νικόλας έχει χάσει την μιλιά του.
Και επανερχόμαστε στον αγώνα της Παναχαϊκής για το κύπελλο με τον Ολυμπιακό. Σκέφτεται ο σκηνοθέτης Δούρος και λέει αν οι παίκτες του Ολυμπιακού είναι ματιασμένοι πρέπει να βάλουμε έναν διαιτητή που ξέρει να λύνει το μάτιασμα. Και αυτός ήταν ο Δημητρόπουλος από την Φθιώτιδα που έχει και προηγούμενα με τον Κούγια αφού ήταν μάρτυς κατηγορίας όταν ο διαιτητής   είχε κατηγορηθεί  ότι είχε συμμετοχή  στα στημένα . Και αυτή την λεπτομέρεια  την γνώριζε ο σκηνοθέτης Δούρος και  έβαλε τον πλέον κατάλληλο να διευθύνει τον αγώνα. Και έκανε καλά  γιατί χρειάστηκε να βοηθήσει την κατάσταση ο κ. Δημητρόπουλος.
Που είναι της εμπιστοσύνης του σκηνοθέτη και έτσι κέρδισε ο Ολυμπιακός στην Πάτρα επειδή το ήθελα ο κ. Δημητρόπουλος. Που διεύθυνε έξη αγώνες του πρωταθλήματος στην ποδοσφαιρική περίοδο 2012 – 2013  και  οι δυο ήταν του Ολυμπιακού .
Ναι !!! ο κ. Δημητρόπουλος είναι διαιτητής του αγώνα  Βέροιας  Κέρκυρα που  ¨βάφτισε»  επιθετικό φάουλ παίκτη της Βέροιας σε πέναλτι.
Και άκουσα στα δελτία ειδήσεων ότι ο Γιάχος μαζί με τον Τριτσώνη  θα μπούνε στο ψυγείο και δεν θα σφυρίξουν τα πλέει  οφ.
Και θυμήθηκα ένα ανέκδοτο  που το άκουγα όταν ήμουνα μικρός.
Κάποια κυρία πλούσια είχε πάει με το παιδί της το κακομαθημένο σε ένα μουσείο. Και εκεί έκανε μια ανεπανόρθωτη  ζημιά σε ένα άγαλμα.
Ο φύλακας να έχει λιποθυμήσει  και ο διευθυντής να βρίσκεται στα πρόθυρα της τρέλας. Και εκεί ακούγεται η φωνή της κυρίας που  απευθυνόμενη προς το βλαστάρι της του είπε « το μεσημέρι για τιμωρία σου δεν θα φας φρούτο»
Μα επιτέλους κάποιοι είναι τόσο προκλητικοί που δεν μπορούν να καταλάβουν τι έκαναν οι δυο αυτοί διαιτητές  Έκλεψαν το κύπελλο από τον Αστέρα και το έδωσαν στον Ολυμπιακό.
Κλοπή σημαίνει αφαίρεση με παράνομο τρόπο και ιδιοποίηση ξένου πράγματος.  Κλέφτης αυτός που οικειοποιείται το παρανόμως αποκτηθέν πράγμα. Και θα τολμήσουν οι δυο αυτοί  διαιτητές να αποδώσουν δικαιοσύνη όταν βαρύνονται με το αδίκημα της  κλοπής.
Και θα μπορέσουν αυτοί οι δυο διαιτητές να ξανά σφυρίξουν αγώνα του Αστέρα χωρίς να γίνει σεισμός πολλών ρίχτερ;  Υπάρχουν κλοπές που μπορεί ο κλέφτης να τιμωρηθεί μέχρι και δέκα χρόνια. Αλλά όμως πουθενά δεν βρήκα πόσο τιμωρείται  ένας που κλέβει τα όνειρα της αθλητικής άμιλλας. Πως θα αποζημιωθεί ένα παιδάκι που ξεκίνησε  από την Αρκαδία για να πάει στο ΟΑΚΑ για να φέρει το κύπελλο στην πόλη του και το κλέβουν οι Γιάχος και Τριτσώνης.
Οι ποδοσφαιριστές όταν βλέπουν κατά το χειρότερο τρόπο να τους κλέβουν .ένα έπαθλο που τους ανήκει γιατί του λοιπού να σέβονται τους διαιτητές μέσα στους οποίους θα υπάρχουν επίορκοι που οι αρμόδιοι δεν τους αποβάλουν αλλά τους προστατεύουν.
Και αφήνω τελευταίους τους χρηματοδότες που απογοητευμένοι μπορεί να μας χαιρετίσουν κανονικότητα και να αφήσουν τον Αστέρα  στη μιζέρια  του.
Εδώ πρέπει να προσέξουμε ότι έδωσαν οι αρμόδιοι στην δημοσιότητα την ποινή των δυο επίορκων διαιτητών. Δεν θα σφυρίξουν αγώνες των μπαράζ δηλαδή ποιος θα παίξει στους προκριματικούς ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ Δηλαδή δεν θα φάνε φρούτο.
Τώρα εύλογα μπαίνει το ερώτημα πως είναι δυνατόν όλοι να αδιαφορούν και εγώ να επιμένω και να γράφω για την αθλητική κλοπή
Μα ακολουθώ την αρχή και την οποία και θεωρώ σπουδαία 
« Όποιος κάνει παρέα  με λύκους μαθαίνει να ουρλιάζει.»
Και στο  Ελληνικό ποδόσφαιρο εφαρμόζονται οι νόμοι της ζούγκλας που εκεί επικρατούν οι δυνατοί .
Μεγάλη πλάκα θα έχει η έκθεσης του παρατηρητή της διαιτησίας για τα δυο λουλούδια της διαιτησίας που είοναι βέβαιον με την υπάρχουσα κατάσταση   θα διευθύνουν πολύ γρήγορα αγώνες Τσάμπιονς Λιγκ Και εμείς θα καμαρώνουμε