6/5/13

Δεν υποφέρνω να βλέπω το άδικο να πνίγει το δίκιο Μακρυγιάννης



Γολγοθάς της Α ΕΚ που θα έχει Ανάσταση που σημαίνει δικαίωση 

Και ενώ η Καμπάνα της Παναγιάς της Γιάτρισσας του Λουτρακίου χτυπούσε πένθιμα λόγω Μεγάλης Παρασκευής εγώ συζητούσε με κάποιο φίλο της ομάδας μου.
Από αυτούς τους ανιδιοτελείς που είμαι βέβαιος ότι κατά παρελθόν θα έκανε στερήσεις πολλές όταν ήταν νέος για να μπορέσει να πάει να δει στην Φιλαδέλφεια την αγαπημένη του ομάδα.
Και όταν πήρα τον δρόμο της επιστροφής για το σπίτι μου αποφάσισα να γράψω αυτές τις σκέψεις χωρίς να θέλω να κάνω τον φιλόσοφο αλλά ούτε και τον δικαστή. Αλλά έναν κοινό άνθρωπο που έζησε αλλά έπαθε μέσα στην Α Ε Κ και μυαλό δεν έβαλε
. . 

Γιατί η Α Ε Κ έφτασε μέχρι εδώ. 

Στο βιβλίο μου Μαρτυρίες γράφω μέσα σε τετρακόσιες (400) σελίδες τους νεκροθάφτες της Α Ε Κ αλλά κανένας δεν έλαβε υπόψη του την κραυγή αγωνίας μου. Και το βιβλίο μου πήγε στα αζήτητα γιατί οι δημοσιογράφοι του ρεπορτάζ της Α Ε Κ μου το έθαψαν.
Και τους δικαιολογώ πλήρως 

Ο Νίκος Στράτος ο αρχηγός του κατεστημένου 

Μέσα στην Α Ε Κ λειτουργούσε μια ομάδα καλά συγκροτημένη που έκοβε την όρεξη όλων αυτών που ήθελαν να προσφέρουν .
Και αρχηγό είχε τον Νίκο τον Στράτο που κανένας δεν τόλμησε να τον ακουμπήσει εκτός από τον Μελισσανίδη που τον είχε αποκλείσει από τα οικονομικά της ομάδας. Και μάλιστα το λογιστήριο το είχε μεταφέρει στο γήπεδο της Φιλαδέλφειας και είχε βάλει υπεύθυνο την αφεντιά μου
Αλλά πριν να φτάσω μέχρι εκεί είχα πάθει τόσα πολλά από τον Νικόστρατο ( έτσι τον είχε βαφτίσει ο μεγαλοδημοσιογράφος της Α Ε Κ Φαίδων Κωνσταντουδάκης  ο κολλητός του Στράτου και Νικόπουλου  ) που τα έχω γράψει στο βιβλίο μου και ποτέ δεν πήρα καμία απάντηση.
Στην εποχή την ποδοσφαιρική 1988-89 ως εκπρόσωπος του Ανδρέα Ζαφειρόπουλου μου είχαν αναθέσει την θέση του διευθύνοντα συμβούλου για να με κλείσουν φυλακή .
Μέσα στα καθήκοντα μου ήταν να υπογράφω και επιταγές της ομάδας.
Ο κ. Γιδόπουλος ήταν πρόεδρος χωρίς όμως να έχει δική του ούτε μια μετοχή. Δηλαδή ένας δοτός πρόεδρος αν και το έπαιζε ιδιοκτήτης
Διοίκησε την Α Ε Κ ο κ. Γιδόπουλος από το 1988 έως το 1991 μα εγώ διαβλέποντας ότι δεν υπάρχει λύση από αυτή την διαμορφωμένη κατάσταση αναγκάστηκα να παραιτηθώ τον Ιούλιο του 1989 ενημερώνοντας τον ιδιοκτήτη της ομάδας Ανδρέα Ζαφειρόπουλο ότι έχει μπει σε περιπέτειες με την ανάθεση της προεδρίας της ομάδας σε πρόσωπο όχι σωστό. . Και συγχρόνως να ενημερώνω τον κόσμο της ΑΕΚ τι συμβαίνει μέσα στην ομάδα δια μέσω των εφημερίδων.
Ο κ. Γιδόπουλος ως ήτο φυσικό με μήνυσε και μη έχοντας στοιχεία στα χέρια μου το δικαστήριο με δίκασε σε ποινή φυλάκισης έξη μηνών. Αλλά τις επιταγές που είχα υπογράψει για να με τιμωρήσει ακόμα περισσότερο ο γιαλαντζί πρόεδρος άφησε να σφραγιστούνε με αποτέλεσμα με την υπάρχουσα τότε νομοθεσία αυτεπάγγελτα ήμουνα κατηγορούμενος. Αλλά όμως δεν είχα γνώση των καταστάσεων ότι δηλαδή οι επιταγές σφραγιζόντουσαν επειδή ό τότε γενικός κ. Στράτος δεν με είχε ενημερώσει. Γιατί ήμουνα αγνώστου διαμονής όπως έλεγε στον δικαστικό επιμελητή που πήγαινε τα κλητήρια θεσπίσματα . Με αποτέλεσμα να εισπράξω δεκαπέντε ( 15) χρόνια φυλακή και κάτι ψηλά ερήμην γιατί το ήθελε ο κ. Νικόστρατος. .
Για να τις μειώσω τις ποινές επειδή είχαν πληρωθεί οι επιταγές πήγα στο εφετείο και πλήρωσα από το εφάπαξ μου 2.500.000 δραχμές.
Κύριε Γιδόπουλε καλό θα είναι να μη βγαίνετε στις τηλεοράσεις. Γιατί την Α Ε Κ δεν την υπηρετήσατε αλλά σας υπηρέτησε. Και τώρα έχω στοιχεία στα χέρια μου που αν τολμήσετε να καταφύγετε στην δικαιοσύνη θα γελάσει κάθε πικραμένος. 
Ο Νίκος Στράτος ήταν καλά οργανωμένος με τους δυνατούς την εποχή αυτή δημοσιογράφους και αυτός ήταν ο λόγος που οι άλλοι δεν τόλμησαν να προβάλουν το βιβλίο μου. Εμένα δε μου δημιούργησε τεράστια προβλήματα που όταν τα θυμάμαι μου έρχονται στο νου τα λόγια του Άγγελου Τερζάκη « …η βαθύτερη η σκοτεινότερη ροπή του ανθρώπου είναι προς το κακό»


Κώστας Γενεράκης ο «πρωταθλητής» αλλά και ο νεκροθάφτης πρόεδρος
Και ερχόμαστε και σε έναν άλλο πρόεδρο τον Κώστα Γενεράκη.
Αν δεν ήταν ο Μελισσανίδης το 1992 να πάρει την Α Ε Κ η ομάδα θα είχε διαλυθεί από τότε
Γιατί ο κ. Νίκος Στράτος δεν άφησε τον Σεραφείμ Σοφιανίτη να πάρει την ΑΕΚ το 1991 . Και έβαλε στη γενική συνέλευση έναν πρόεδρο ενός συλλόγου να κάνει επίθεση στον Σοφιανίτη που ήταν και ο μοναδικός χρηματοδότης του κ. Γιδόπουλου. Με αποτέλεσμα να πειστεί ο κ. Ζαφειρόπουλος και να χρήσει δοτό πρόεδρο έναν άνθρωπο που δεν είχε καμία οικονομική δυνατότητα.
Εδώ έχουμε και την καταστροφή της εξέδρας 18 που κάποιοι άσχετοι την σκέπασαν κατά πρωτόγονο τρόπο με αποτέλεσμα να αχρηστευθούν πολλές θέσεις επειδή οι κολώνες εμπόδιζαν τον θεατή να παρακολουθήσει τον αγώνα. Επίσης οι σιδερένιες κολώνες δημιούργησαν προβλήματα ασφαλείας της εξέδρας γιατί το βάρος των ήτα πολύ μεγάλο και το σήκωνε η εξέδρα και όχι η γη όπως γίνεται παντού. .
Και γι’ αυτό το άθλιο κατασκεύασμα ονομάστηκε το ιστορικό γήπεδο σε Νίκος Γκούμας.
Ο κ. Γενεράκης βλέποντας ότι η ομάδα διαλύεται οικονομικά παραιτείται σχεδόν με την λήξη του τελευταίου αγώνα του πρωταθλήματος και αφήνει χάος .
Γιατί κάποιοι τολμούν και ισχυρίζονται ότι ο Μελισσανίδης ( δεν αναφέρομαι στον Καρρά γιατί είμαι βέβαιος ότι δεν θα πήρε είδηση ότι πέρασε από την Α Ε Κ ) ότι με την πώληση που έκανε τα οικονόμησε. Θα μπορούσε να την πάρει σχεδόν τσάμπα εκμεταλλευόμενος τις τραγικές καταστάσεις αλλά δεν το έκανε.
Όλους τους παίκτες που πήρε ο «πρωταθλητής» πρόεδρος κ. Γενεράκης τους πλήρωσε ο Μελισσανίδης. Και τον Σαβέβσκι την τελευταία στιγμή τον γλύτωσε ο Μελισσανίδης αφού ήταν απλήρωτος. Διάφοροι πιστωτές που ζητάγανε τα χρήματα τους. Αλλά και κάποιοι άλλοι που σήμερα παρουσιάζονται ως σωτήρες αποζημιώθηκαν γενναία από τον καθηγητή της οδήγησης ( έτσι αποκαλούσανε τον αναμορφωτή της Α Ε Κ τα διάφορα λεγόμενα τζάκια που έγιναν με την πάροδο του χρόνου «χαλασμένες φουφούδες) Και αυτά τα γνωρίζω από πρώτο χέρι αφού ο κ. Μελισσανίδης μου ανέθεσε την θέση του οικονομικού διευθυντή το 1992 έως το 1995. .
Επίσης πολλά χρήματα ξόδεψε ο οραματιστής Μελισσανίδης για το γήπεδο το οποίο παρέλαβε σε αθλία κατάσταση και μέσα σε χρόνο ρεκόρ το μετέτρεψε σε παλάτι. Που το γκρέμισε ο κ. Γρανίτσας για να διώξει τον Μελισσανίδη γιατί μη έχοντας την δυνατότητα της δημιουργίας νόμισε ότι με το γκρέμισμα του γηπέδου θα έσβηνε τον ηγέτη Δημήτρη Μελισσανίδη. Γιατί εδώ πρέπει να τονίσω ότι μεταξύ των υποψηφίων αγοραστών των μετοχών του Ανδρέα Ζαφειρόπουλου ήταν και η εταιρεία ΦΑΓΕ αλλά με «μάγουλο» γιατί το μάτωμα το οικονομικό είναι πολύ δύσκολο και αυτό το γνωρίζω πολύ καλά.
Εδώ πρέπει να τονίσουμε ότι ο κ. Γενεράκης ο κ. Γρανίτσας ο κ. Στράτος και ο δικηγόρος Καρατζάβελος πήγαν με κόλπο να φάνε τις μετοχές του Ζαφειρόπουλου και να της δώσουν στην εταιρεία ΦΑΓΕ . Και αν δεν ήταν ο Κώστας ο Καγιάς το έγκλημα θα είχε γίνει Με κάθε λεπτομέρεια όλα αυτά` αναφέρονται στο βιβλίο μου Μαρτυρίες και στις σελίδες 87 έως 95 και με τον τίτλο 

«Πως οι Φιλίππου— Γρανίτσας απέτυχαν να πάρουν τις μετοχές της Α Ε Κ με λίγα εκατομμύρια»
Και εδώ ο κ. Νίκος Στράτος απέδειξε ότι βάζει το άτομο του πάνω από την Α Ε Κ και ότι είναι υπηρέτης των δυνατών.

Αλλά εδώ είμαι υποχρεωμένος να σας μεταφέρω μια σκηνή που γράφω στο βιβλίο μου Μαρτυρίες για να καταλάβουν πλέον τους πραγματικούς λόγους της κατεδάφισης του γηπέδου. « Ένα βράδυ μετά τις 10 αποφάσισα να φύγω από το γήπεδο γιατί αισθανόμουν να με εγκαταλείπουν οι δυνάμεις μου. 
Βγαίνοντας από την κεντρική πόρτα της εξέδρας 18 είδα δυο γεροντάκια να περπατούν έξω από το γήπεδο θαυμάζοντας την εξωτερική τους πλευρά του που ήταν στολισμένη με το διακοσμητικό τούβλο. Όταν έφτασαν μπροστά στην πόρτα του Members και αφού έκαναν το σταυρό τους άρχισαν να κλαίνε με αναφιλητά Βρέθηκα σε πολύ δύσκολη θέση και στην κυριολεξία δεν ήξερα τι να κάνω. Αποφάσισα να τους πλησιάσω και αφού τους άφησα για λίγα λεπτά να εκτονωθούν τους ρώτησα τι τους συμβαίνει. Ο ένας απ’ αυτούς δεν μπόρεσε να πει ούτε μια λέξη μέχρι το τέλος της συναντήσεως μας. 
Μ’ ένα μαντήλι που κρατούσε στο χέρι του προσπαθούσε να σκουπίσει τα δάκρυα του που υπήρχαν άφθονα στο αυλακωμένο από ρυτίδες πρόσωπο του και που συνεχώς ανανεωνόταν . Ο άλλος πιο ψύχραιμος αφού σκούπισε με την ανάποδη του χεριού του τα δάκρυα με βραχνή φωνή από συγκίνηση μου είπε « Είμαστε πρόσφυγες και έχουμε περάσει πολλά στη ζωή μας μέχρι να φτάσουμε ως εδώ δηλαδή στα τελευταία σκαλοπάτια αποχαιρετισμού των ανθρώπων. Μάθαμε από ένα γείτονα ότι το γήπεδο της προσφυγιάς έχει γίνει αγνώριστο. Ποτέ όμως δεν περιμέναμε ότι θα βρεθούμε μπροστά σ΄ αυτό το έργο τέχνης 
Όταν φτάσαμε μπροστά σ’ αυτή την πόρτα με τα εκκλησιαστικά παράθυρα ήρθε στη σκέψη μας η Αγιά Σοφιά. Έτσι αρχίσαμε τα κλάματα . Μήπως και στην ηλικία που βρισκόμαστε θέλεις πολύ για να κλάψεις ; Βέβαια όλη μας η ζωή ήταν ένα ατέλειωτο κλάμα πόνου. Σήμερα είναι κάτι διαφορετικό Επειδή βλέπω ότι ανησυχείς σου λέω ότι στην ηλικία μας δεν υπάρχει πιο ωραίο από το να πεθάνεις ευτυχισμένος και εμείς πρέπει να ξέρεις ότι είμαστε ευτυχισμένοι.» 
Ορκίζομαι ότι από φόβο δικό μου μήπως πάθουν τίποτα δεν τους έβαλα μέσα στο Members για να δουν ζωντανή την ιστορία της Α Ε Κ με τις φωτογραφίες και τα έπαθλα και να σταθούν μπροστά στην ανάγλυφη Αγιά Σοφιά Ήρθε η ώρα να ζητήσω συγνώμη από αυτούς τους δυο υπέροχους ανθρώπους. Αυτοί φάνηκαν μεγάλοι σε ψυχικό ανάστημα άνθρωποι και εγώ ένα φοβισμένο ανθρωπάκι Θέλω όμως να πιστέψουν ότι οι παραλείψεις που έγιναν από εμένα δεν είχαν ταπεινά κίνητρα Από αγάπη μαζί με φόβο δεν έκανα το καθήκον μου. Βέβαια αυτό δεν είναι δικαιολογία ούτε προσπαθώ να καλύψω τις ευθύνες μου. Αντίθετα είναι μια δημόσια απολογία ενός ανθρώπου που όσο καιρό υπηρέτησε την Α Ε Κ πίστεψε και εξακολουθεί να πιστεύει στην ανώνυμη στρατιά των φιλάθλων της που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ομάδα μας.» 
Αυτά ακριβώς γράφω στο βιβλίο μου και στις σελίδες 142 και 143. Και είναι η αμοιβή μου αυτή η σκηνή για όλα αυτά που τράβηξα μέσα στην Α Ε Κ. Και αυτό το γήπεδο που είχε την υπογραφή του Μελισσανίδη που δεν ήταν βιομήχανος αλλά ένας από εμάς έπρεπε να εξαφανιστεί . Και το τονίζω αυτό γιατί βαρέθηκα να διαβάζω το στερεότυπο « …γιατί γκρεμίσανε το γήπεδο» Ο Γρανίτσας δεν συγχώρησε ποτέ του ότι έχασαν την Α Ε Κ που την ήθελαν να την πάρουν μπιρ παρά και δεν ήθελε να βλέπουν την δημιουργία του Μελισσανίδη. Και δεν υπάρχει κανένας άλλος λόγος. 


Μιχάλης Τροχανάς ο ξετσίπωτος συκοφάντης.

Για τον άνθρωπο αυτόν μίλησε ο Φιλίπ Μπαίηλυ που έζησε από το 1816 έως το 1902 και διαπίστωσε ότι « …η πρώτη και χειρότερη απ’ όλες τις απάτες είναι να ξεγελάς τον εαυτό σου» 
Γιατί είμαι βέβαιος ότι κανένας δεν θα μπορούσε να κατατάξει τον άνθρωπο αυτόν για να τον χαρακτηρίσει. Είμαι βέβαιος ότι πολλές φορές για να γίνει πιστευτός ξεγελά ακόμα και τον εαυτό του. 
Πήρε την Α E K σε μια εποχή που η αντιπαλότητα μεταξύ Μελισσανίδη και Καρρά είχε φτάσει σε σημείο που δεν σήκωνε κανενός είδους γιατρειά . Έπρεπε να βρεθεί αγοραστής. Και δυστυχώς για την μοίρα της Α Ε Κ βρέθηκε ένας άνθρωπος που δεν είχε επάνω ούτε μπέσα ούτε τσίπα ούτε μιας στάλα αξιοπιστίας. Ήταν ένας κοινός συκοφάντης που όμως παρέμεινε στην κατηγορία των παλιανθρωπίσκων γιατί ούτε ένας πλήρης παλιάνθρωπος δεν μπορεί να γίνει. 
Βγήκε στην εκπομπή του Τριανταφρυλλόπουλου και είπε ότι με χρησιμοποιούσε για να του στήνω παιχνίδια. Του έκανα αγωγή και τον καταδίκασα σε 50.000 ευρώ αποζημίωση Την υπόθεση την έφτασε μέχρι τον Άρειο Πάγο για να με εξαντλήσει οικονομικά. Και όταν πήγε για να εισπράξει μετά την απόφαση ο δικηγόρος μου Νίκος Μαλαφέκας διαπίστωσε ότι δεν είχε ούτε μια δραχμή στο όνομα του. 
Αυτός μαζί με τον συνεργάτη του κ. Νίκο Στράτο που τον μισθό του τον έφτασε 2.500.000 δραχμές διαλύσανε διοικητικά αλλά και προπονητικά την Α Ε Κ 
Αυτοί οι δυο ανάγκασαν τον Μπάγιεβιτς να φύγει από την Α Ε Κ όπως με κάθε λεπτομέρεια γράφω στο βιβλίο μου. 



Οι σύλλογοι γύρω από την Α Ε Κ.


Ποτέ δεν κατάλαβα την ύπαρξη αυτών των οργανωμένων συλλόγων σε όλα τα σωματεία και ιδίως στην Α Ε Κ που μη έχοντας διοικήσεις σοβαρές κατά καιρούς διοικούσαν αυτοί στην κυριολεξία. Θυμάμαι τον πλήρη εξευτελισμό της ομάδας μας σε ένα παιχνίδι του εξωτερικού που μπήκαν οι ορδές και λεηλάτησαν ένα μίνι μάρκετ. 
Με αποτέλεσμα να πληρώσουμε την ζημιά αλλά να μας μείνει η ρετσινιά. 
Δηλαδή αν θα πάνε 1000 οπαδοί της ομάδας και με τις φωνές των εμψυχώσουν την ομάδα και κερδίσει και μετά αναστατώσουν την επαρχιακή πόλη έχουμε κέρδος εδώ ή ζημία; 
Αυτό δεν μπόρεσαν να το καταλάβουν οι διάφοροι δοτοί πρόεδροι της ΑΕΚ με αποτέλεσμα η Ορίτζιναλ να έχει αντικαταστήσει την διοίκηση στα διοικητικά δικαιώματα και να αφήσει στα διοικητικά αφεντικά τις υποχρεώσεις. Και φτάσαμε εδώ που δεν γνωρίζει κανένας πόσα χρωστά η Α Ε Κ. Και το σπουδαιότερο γιατί να τα χρωστά. 
Και εδώ είναι καιρός κάποιος να βγάλει πόσα πλήρωσε η Α Ε Κ από επεισόδια που έκαναν οι οργανωμένοι που θεωρούν την Α Ε Κ θρησκεία!!! 



Οι διοικήσεις μετά τον Τροχανά



Στο ποδόσφαιρο κάποιοι δεν μπορούν να καταλάβουν ότι πρωταγωνιστής δεν είναι το χρήμα σε μια διοίκηση αλλά ο τρόπος που θα το ξοδεύει αυτός που διοικεί. Γιατί τα χρήματα που μπήκαν στο ταμείο της Α Ε Κ μετά την εποχή του ανεκδίκητου Τροχανά ποτέ ούτε μπήκαν αλλά ούτε θα μπουν. Ανίκανοι που βρεθήκανε στο τιμόνι της ΑΕΚ σπατάλησαν μεγάλα ποσά χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Εδώ υπάρχει το μεγάλο έγκλημα. Ξοδεύοντας χρήματα οι διοικούντες διέλυσαν τα πάντα. Και μέσα σε αυτά και την ομάδα. Και όλα αυτά γινόντουσαν γιατί κάποιοι έπρεπε να ονομαστούν πρόεδροι. Γιατί κανένας όταν παραλάμβανε δεν ρωτούσε τον εαυτό του τι μπορεί να προσφέρει στην ομάδα και ποιο το οικονομικό άνοιγμα. Και έτσι φτάσαμε εδώ στον πάτο που δεν πάει πιο κάτω. 

Τι πρέπει να γίνει 



Η Α Ε Κ δεν έχει την δυνατότητα να γεμίσει το ΟΑΚΑ ούτε καν τα 3|4 αυτού. Που σημαίνει ότι σε δύναμη φιλάθλων δεν έρχεται μέσα στις πρώτες ομάδες .σε εισιτήρια και αυτό τα λέει όλα. Δεν έχει σημασία που την έφερα το 1992-1993 πρώτη σε εισπράξεις και την ποδοσφαιρική περίοδο 1993-1994 και σε εισιτήρια αλλά και σε εισπράξεις Και στον αγώνα Α Ε Κ – Άγιαξ είχαμε εισπράξεις 138.000.000 δραχμές ποσόν που ήταν απλησίαστο. Και το πέτυχα ανεβάζοντας τις τιμές τω ν εισιτηρίων για να πάψουν οι μαυραγορίτες να θησαυρίζουν 
Γιατί το 1.500 δραχμές θα μπορούσε να το κάνει ακόμα και τρεις χιλιάδες ο μαυραγορίτης αλλά τις τρεις χιλιάδες ούτε μονόλεπτοπαραπάνω . 
Έτσι ανεβάζοντας τις τιμές τελείωσα όλους αυτούς που έβαζαν καπέλο στα εισιτήρια. 
Και με τον υποβιβασμό θα έχουμε μια μερίδα από τους φίλους να εγκαταλείπει τα εγκόσμια που σημαίνει να παρακολουθούν την ομάδα μας. 
Πρέπει όσο σκληρό και να φαίνεται αυτό να υποβιβαστεί η ομάδα στην ερασιτεχνική Τρίτη κατηγορία και εκεί να χτιστεί στην κυριολεξία η νέα ομάδα . Σήμερα με την υπάρχουσα κατάσταση αν γίνει το έγκλημα και η ομάδα συνεχίσει στην Β κατηγορία δεν θα μπορέσει να κάνει τίποτα το αξιόλογο γιατί θα πνιγεί με την αγωνιώδη προσπάθεια να πρωταγωνιστήσει σε ένα πρωτάθλημα που είναι και το δυσκολότερο αλλά και το χειρότερο αφού εκεί η αναξιοπιστία του σπάει όλα τα αρνητικά ρεκόρ. Και ας πάρουμε τους σημερινούς παίκτες της Α Ε Κ και τους ρίξουμε στην μάχη του πρωταθλήματος θα διαπιστώσουμε ότι δεν θα μπορέσουν να πρωταγωνιστήσουν. Και όταν η ομάδα της Α Ε Κ δεν θα μπορέσει να έχει πρώτο ρόλο κάπου είναι ότι το χειρότερο μπορεί να υπάρξει. 
Στο ερασιτεχνικό θα έχει τις προϋποθέσεις αυτές να κάνει με την πλέον μεγάλη άνεση την δημιουργία της νέας ομάδας. 
Που θα αποτελείται από παίκτες με σχετικό παρών αλλά με πολύ μεγάλο μέλλον. 
Και εδώ έρχεται ο άνθρωπος που πήρε μια διαλυμένη ομάδα και μέσα σε τρία χρόνια που την διοίκησε πήρε δυο πρωταθλήματα ο 

Δημήτρης Μελισσανίδης ο δημιουργός
Ο Αντισθένης, ήταν Έλληνας φιλόσοφος, ιδρυτής της σχολής των Κυνικών Φιλοσόφων. Γεννήθηκε στην Αθήνα, το 444 π.Χ. Υπήρξε αρχικά μαθητής του Γοργία και στην συνέχεια του ΣωκράτηΑυτός και οι μαθητές του ονομάστηκαν Κυνικοί. Συνήθιζε να λέει «Η αληθινή αρετή δεν έχει ανάγκη από τίποτα». Και ότι «… αιρετώτερον εις κόρακας εμπεσείν ή εις κόλακας» που σημαίνει ότι καλύτερα να πέσεις σε κοράκια παρά σε κόλακες. 
Και αναγκάζομαι να αναφερθώ στον Αντισθένη για να μη νομίσετε ότι αυτά που θα γράψω θα θελήσω να κολακεύσω έναν ηγέτη που δεν νομίζω ότι η κολακεία του ταιριάζει . 
Ο Μελισσανίδης – που τον έζησα τρία ολόκληρα χρόνια— πιστεύω ότι έχει τα προσόντα να διοικήσει την Α Ε Κ και να την οδηγήσει και πάλι εκεί που η ιστορία της επιβάλει να βρίσκεται. 
Και εδώ πρέπει να επισημάνω ότι είναι κατάλληλος όχι επειδή έχει οικονομική επιφάνεια αλλά γιατί γνωρίζει το αντικείμενο. 
Γιατί χρήματα είχαν και ο Κοντομηνάς— που ασχολήθηκε με τον Άρη Θεσσαλονίκης – και ο Μυτιληναίος με τον Ηρακλή και πατώσανε ποδοσφαιρικά. 
Το μέγιστο προτέρημα του Μελισσανίδη είναι ένα που είναι και η πηγή της δημιουργίας του. Πιστεύει στις δικές του ικανότητες και δεν αφήνει τίποτα στην τύχη του. 
Όταν πήραμε τα δυο πρωταθλήματα κάποιοι κονδυλοφόροι τόλμησαν να γράψουν ότι είχαμε την εύνοια της διαιτησίας. Και όμως ενώ γνώριζαν πολύ καλά ότι αυτό ήταν πέρα για πέρα ένα πολύ μεγάλο ψέμα το υποστήριζαν για να κάνουν την πίκρα των άλλων ομάδων όχι τόσο …πικρή αφού το μονοπώλιο το χάλασε ένας παράγοντας που δεν είχε το ανάστημα τους κατά την γνώμη τους. . 
Ο Μελισσανίδης δεν άφηνε τους διαιτητές της εποχής να την χρησιμοποιήσουν την Α Ε Κ ως μικρή δύναμη. Όπως γινότανε και πριν από αυτόν και μετά από αυτόν. 
Γιατί μπορεί να πήρε δυο πρωταθλήματα η Α Ε Κ το 1988-1989 και 1991-1992 αλλά δεν ήταν ίδιες οι προϋποθέσεις. 
Και εδώ πρέπει να τονίσω ότι όλο το οικονομικό χάος που δημιούργησαν οι δοτοί πρόεδροι που πήρανε πρωταθλήματα ( Γιδόπουλος – Γενεράκης) το φορτώθηκε ο Μελισσανίδης και μάλιστα πλήρωσε και οφειλές σε κάποιους που σήμερα το παίζουν και σωτήρες της ομάδας μας. 
Και αν προκληθώ θα γράψω και ονόματα αλλά και ποσά. 
Ο Μελισσανίδης δημιούργησε την Ακαδημία ποδοσφαίρου η οποία όπως γράφω στο βιβλίο μου έβγαλε αξιόλογους ποδοσφαιριστές που όμως σχεδόν δεν έπαιξαν στην πρώτη ομάδα ( Χιώτης – Αναστασάκος – Καραλάγας και πολλοί άλλοι) αν και στα πρωταθλήματα τα εφηβικά κέρδιζαν τον Παναθηναϊκό που είχε στην σύνθεση του ονόματα όπως ο Μπασινάς ο Καραγκούνης ο Χαλκιάς ο Αλεξόπουλος και άλλοι. 
Το ότι τον καταψήφισε τον Μελισσανίδη ο Δημήτρης Χατζηχρήστος στις εκλογές της ερασιτεχνικής δεν είναι καθόλου τυχαίο. Γνώριζε ότι μπαίνοντας στην διοίκηση ο Μελισσανίδης αυτός δεν θα είχε πλέον κανένα λόγο. Γιατί είναι γνωστό ότι ο Μελισσανίδης ονομάστηκε ηγέτης γιατί διοικεί και ποτέ δεν συνδιοικεί. 
Στα τρία χρόνια που διοίκησε την Α Ε Κ οι σύνδεσμοι βρισκόντουσαν σε πλήρη αδράνεια μια και η διοίκησης δεν τους είχε καμία ανάγκη. Αφού ο Μελισσανίδης ήταν το αφεντικό και όχι δοτός για να αντλεί δύναμη από αυτούς. 



Επίλογος



Έτσι έχουν τα πράγματα και αυτή είναι η αλήθεια και να μη περιμένουν κάποιοι να λυθεί το πρόβλημα της ομάδας μας από τα φαντάσματα του παρελθόντος. Και είμαι στην διάθεση να αντιμετωπίσω οποιονδήποτε δημόσια. Ναι αυτούς που κατά καιρούς με χαρακτήρισαν κλέφτη απατεώνα και ότι άλλο υποτιμητικό για κάθε άνθρωπο. 
Έγραψα ένα βιβλίο με τετρακόσιες ( 400) σελίδες και εκεί έδωσα τις πρέπουσες απαντήσεις αλλά κανένας δεν μπήκε στον κόπο να απαντήσει. 
Νεκροθάφτες της Α Ε Κ επιτέλους να αφήσετε την ομάδα να πορευτεί τον δρόμο της δημιουργίας. Γνωρίζω ότι θα φέρετε πολλά εμπόδια στον μοναδικό που δεν σας μοιάζει μια και εσείς επιθυμείτε να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα αφού δεν έχετε την ικανότητα να αποκτήσετε δική σας. 
Ο Δημήτρης Μελισσανίδης είναι πάντα ο νικητής που κατά τον Όμηρο « …η νίκη είναι η ανταμοιβή των γενναίων»