14/5/13

Βαθιές είναι οι ρίζες



Για να φτιαχτεί ένας διαιτητής δεν είναι εύκολο πράγμα . Ξεκινά από την τοπική ένωση όπου εκεί υπάρχουν οι γκαουλάιτερ που ήταν επί φασιστικής Γερμανίας οι διοικητές περιφερειών
Έχουμε τα τοπικά πρωταθλήματα  που εκεί αναδεικνύονται  όχι οι ικανοί διαιτητές αλλά οι πιστοί. Αυτοί που θα αποδείξουν ότι στη ζωή χωράει συμψηφισμός που σημαίνει σε υποστηρίζω αλλά όταν θα σε χρειαστώ θα θυμηθείς το καλό που σου έκανα.
Όταν θα περάσεις το τοπικό δοκιμαστήριο και θα ανοίξεις τα φτερά σου για εκτός νομού δεν πρέπει να εκθέσεις αυτούς που σε υποστήριξαν για να φτάσεις εκεί. Και βλέπεις διαιτητές που στην κυριολεξία είναι ανίκανοι να εφαρμόσουν τον κανονισμό  να ανεβαίνουν τα σκαλιά της ιεραρχίας και να βρίσκονται στην κορυφή . Και οι απροσκύνητοι  να περιορίζονται σε τοπικό επίπεδο και με την πάροδο του χρόνου να εγκαταλείπουν την διαιτησία. Και έτσι παντού έχουμε πιστούς και προσκυνημένους . Τώρα αν κάποιος τους ξεφύγει τότε δεν λειτούργησε το σύστημα καλά ή ο ικανός τους γέλασε.
Όλα αυτά τα θυμήθηκα βλέποντας έναν αγώνα μεταξύ ντου Ολυμπιακού και της Α Ε Κ που παρουσίασε ο τηλεοπτικός σταθμός Σκάι και που έγινε το 2009.
Ο Ολυμπιακός πέτυχε τέρμα αλλά ο παίκτης ήταν σε θέση αντικανονική δηλαδή οφ σάιτ . Ο επόπτης το υπέδειξε και ο διαιτητής το ακύρωσε . Και έρχεται από το κέντρο του γηπέδου ο τέταρτος διαιτητής και είπε κάτι στο αυτί του διαιτητή και το τέρμα θεωρήθηκε κανονικό και έτσι μέτρησε  Ο τέταρτος διαιτητής ήταν ο κ. Τριτσώνης που είδε ότι το τέρμα ήταν κανονικό από την σέντρα. Και δεν μπόρεσε να δει σε απόσταση ενός μέτρου την απόκρουση του Μανιάτη με το χέρι .
Που το θεώρησε δοκάρι  και έδωσε ο διαιτητής άουτ και όχι κόρνερ
Έτσι δημιουργούνται οι διαιτητές  που στην δεδομένη στιγμή αναγνωρίζουν την ευεργεσία που του έκαναν οι κρατούντες .
Δεν είναι λοιπόν η πρώτη φορά που ο κ. Σταύρος Τσιρώνης …σταυρώνει την  Α Ε Κ.
Εδώ ταιριάζουν τα λόγια του BERNARD SHAW  « …όταν κάποιος ηλίθιος κάνει  κάτι για το οποίο ντρέπεται διακηρύσσει πως ήταν το καθήκον του»