11/5/13

Οι διαιτητές του τελικού χωρίς φτειαξίδια


Θανάσης Γιάχος διαιτητής της ένωσης Χίου που εργάζεται σε τράπεζα στο Μενίδι της Αθήνας. Και οι αμοιβές του έφτασαν στην φετινή ποδοσφαιρική  30.750 ευρώ ή σε δραχμές 10.455.000. Που σημαίνει 2.562 ευρώ το μήνα ή σε δραχμές 871.000
Βοηθοί του κ. Γιάχου ορίστηκαν οι Δημήτρης Σαραϊδάρης (α') από τον ΣΔΠ Μακεδονίας που η Κ Ε Δ τον έχει χρησιμοποιήσει σε δώδεκα (12) εποπτείες ( λίγες για να στέλνουμε το μήνυμα ότι είσαι καλός αλλά δεν ψήφισε η ένωσης σου Σαρρή) από τις οποίες οι τρεις ήταν με τον Ολυμπιακό και Αντώνης Καρατζίκας (β') από τον ΣΔΠ Αθηνών που είχε δέκα οκτώ (18) εποπτείες ρεκόρ και οι τρεις ήταν με τον Ολυμπιακό. Ενώ οι βοηθοί είναι σαράντα δυο (42) από αυτούς οι δεκαέξι (16) δεν χρησιμοποιήθηκαν σε αγώνες του Ολυμπιακού ποσοστό 38% .
Ως 4ος διαιτητής ορίστηκε από την ΚΕΔ/ΕΠΟ ο Ηλίας Σπάθας του συνδέσμου Πειραιά με τα γνωστά παρατράγουδα που έλαβαν χώρα κατά την διάρκεια του πρωταθλήματος.
Ενώ επιπρόσθετοι διαιτητές ορίστηκαν οι Σταύρος Τριτσώνης (α') αν και το όνομα του έχει συνδεθεί με την διακοπή του αγώνα της Α Ε Κ με τον Πανθρακικό  και Σταύρος Μάνταλος(β') που έχει διαιτητεύσει δέκα τέσσερις (14) αγώνες του πρωταθλήματος της πρώτης εθνικής κατηγορίας και οι τέσσερις ήταν με τον Ολυμπιακό ποσοστό 28,57% ενώ υπάρχουν στους είκοσι επτά (27) διαιτητές οι ένδεκα (11) που δεν σφύριξαν τον Ολυμπιακό ποσοστό 40,74%
Αυτή είναι η διαιτητική εξάδα που φρόντισε ο κ. Γιώργος Δούρος από το Βέλο Κορινθίας να την φτιάξει πολύ σωστά. Με δοκιμασμένους ανθρώπους εκτός από τον κ. Τσιρώνη που και αυτός δεν διαιτήτευσε κανέναν αγώνα του Ολυμπιακού πλην όμως έστειλε στον αδιάβαστο την Α Ε Κ. Και δεν μιμήθηκε του αφεντικού του κυρ Γιώργη που έχοντας έναν επόπτη από την Αργολίδα βαριά τραυματισμένο συνέχισε τον αγώνα ΠΑΟΚ Ολυμπιακός στην τούμπα 28 10 2002που εδώ να μεταφέρουμε αυτά που έγραφε το Εθνοσπόρ σις 29.10.2002Ο Δούρος ρωτούσε και ξανά ρωτούσε τους αστυνομικούς «Εσείς τι λέτε «Αν εγώ διακόψω το παιχνίδι αναλαμβάνετε την ευθύνη;» Κανένας δεν αναλάμβανε καμία ευθύνη και όλοι κρεμόντουσαν από τον Δούρο.
Ο οποίος συνέχιζε να ρωτά του Αργολιδέα επόπτη «Ότι πεις εσύ Μπορείς να συνεχίσεις συνεχίζουμε Δεν μπορείς διακόπτω Δική σου είναι η απόφασης»
Και ο επόπτης απαντά « … θα συνεχίσω αρκεί να μη λιποθυμήσω»
Και αυτοί οι άνθρωποι διοικούν την Ελληνική διαιτησία και δεν ντρεπόμαστε.


Αυτά είπε σε συνέντευξη του ο κ. Γιάχος 

 «Προσπαθώ να είμαι ήρεμος, χαλαρός και συγκεντρωμένος. Σκέφτομαι μόνο το παιχνίδι και τίποτα άλλο. Είναι μεγάλη χαρά για κάθε διαιτητή να παίζει τον τελικό του κυπέλλου, που είναι γιορτή για το ποδόσφαιρο. Προσωπικά θα ήθελα να περάσουμε όσο το δυνατόν πιο απαρατήρητοι γίνεται. Να απονείμουμε δικαιοσύνη και να μην αδικήσουμε σε καμία περίπτωση κανέναν. Ο καλύτερος διαιτητής είναι αυτός που δεν θυμάται κανείς το όνομα του μετά το παιχνίδι. Είμαστε έτοιμοι για τον τελικό. Υπάρχει η εμπειρία η ανάλογη από τα παιδιά που είμαστε διεθνείς και από τους υπόλοιπους, διότι έγινε ένα εποικοδομητικό σεμινάριο δύο ημερών για τους επιπρόσθετους από την ΚΕΔ, όπου αναλύθηκαν όλες οι λεπτομέρειες ούτως ώστε να μην υπάρξουν δυσλειτουργίες και να κυλήσουν όλα ομαλά. Το μήνυμα που στέλνω στους παίκτες είναι να επικρατήσει ο αλληλοσεβασμός και η ευγενής άμιλλα. Για το κοινό θα ήθελα να ευχαριστηθεί το παιχνίδι. Είναι δύο πολύ μεγάλες ομάδες και παίζουν ωραίο ποδόσφαιρο. Να μην υπάρξουν ακρότητες και να είναι όλα μέσα στα σωστά πλαίσια. Ας δούμε αυτό το άθλημα ως διασκέδαση και όχι ως μέσο εκτόνωσης»

Σχολιασμός Νικηφόρου
Εύχομαι από αυτά που είπε ο κ. Γιάχος να εφαρμόσει το 20% και να είναι βέβαιος ότι θα βγω στην πλατεία του Λουτρακίου και θα ζητωκραυγάσω . Εγώ πιστεύω ακράδαντα ότι αν χρειαστεί ακόμα και έγκλημα διαιτητικό θα διαπράξει. Ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να χάσει το π[αιχνίδι. Βέβαια είναι πολύ καλύτερος του Αστέρα αλλά στους αγώνες Κυπέλλου υπάρχουν και αστάθμητοι παράγοντες.
Εκεί θα φροντίσει ο Χιώτης Διαιτητής να μη υπάρξουν